Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Megegyezéssel felmondható a kgfb szerződés

Munkatársunktól, 2010. február 09. - kedd 11:49
Címkék: biztosítás, autó, szerződés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Évközben, kölcsönös megegyezéssel felmondható az egy évre megkötött kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) szerződés, az ezt szabályozó új törvény szerint - hívta fel a figyelmet Sebestyén László a Genertel Biztosító ügyvezető igazgatója.Az üzembentartónak viszont még aznap éjfélig új szerződést kell kötnie, hogy ne maradjon biztosítás nélkül. A biztosítással fedezetlen időre a napi biztosítási díj az ötszáz forintot is meghaladhatja.

A törvény szövege szerint a kgfb díj megfizetésének hatvan napos a határideje, a biztosító ezt követen törli a szerződést. Ekkortól, az új szerződés megkötéséig a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által megállapított fedezetlenségi díjat kell fizetni. Ez a motor nagyságától függően 230-570 forintig terjedhet, naponta.

A jövő évtől a fizetési késedelem negyvenöt napos lehet, de a szerződést a biztosító akkor is csak hatvan nap múlva törölheti.Új elem a kgfb törvényben, a korábbi kormányrendelethez képest, hogy akinek fel nem róható okból szűnik meg a szerződése díj nem fizetés miatt, annak nem szűnik meg a bónusz fokozata. A gyakorlatban ez azt jelenti: ha ugyanannál a biztosítónál köti újra a szerződést, akkor marad a bónusza - mondta az ügyvezető igazgató.

A késedelmes díjfizetés - szintén az idéntől hatályos új szabályok szerint - késedelmi kamatfizetéssel is járhat. A feltételes mód azt jelenti, hogy a biztosító dönti el, hogy azt kéri-e. A piacon ettől ma eltekintenek a biztosítók - tette hozzá Csikós Dániel, a Genertel vezérigazgatója.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza