Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Fogyást ígértek, bírság lett a vége

Munkatársunktól, 2010. február 09. - kedd 12:48
Címkék: gvh, bírság, eljárás, egészség
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a Telemarketing Kft. amikor reklámjaiban azt állította, hogy Hollywood Patch nevű terméke fogyasztószer, s ezért a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hárommillió forintra bírságolta.A Telemarketing Kft. a Hollywood Patch-ról televíziós és internetes reklámjaiban egyebek mellett azt állította, hogy a fogyasztó több kilótól szabadulhat meg a termék révén gyorsan és megerőltetés nélkül. A termékkel diétázás, fogyasztótabletták, mozgás nélkül le lehet fogyni, s álomalakot lehet elérni, akár tíz nap alatt. A fogyasztó a Hollywood Patch segítségével tíz nap alatt akár öt kilót vagy két ruhaméretnyit fogyhat.

afp
Senki nem lett ilyen szép karcsú tőle...

A GVH azonban megállapította, hogy a cég a termék tulajdonságairól valótlan állításokat tett közzé: fogyást ígértek, de nem tudták bizonyítani, hogy a termék valóban csökkenti a súlyt.

A hivatal közleménye szerint, ha egy vállalkozás az általa értékesített kozmetikai termék hatásáról ígéretet fogalmaz meg, akkor az állítás valódiságát a reklám közzétételének időpontjában már tudnia kell bizonyítani.

A Telemarketing Kft.-nek a Hollywood Patch kapcsán benyújtott anyaga nem bizonyította, hogy állításai megfelelnek a valóságnak. A becsatolt anyagban nem jelent meg a Hollywood Patch megnevezés, így alkalmatlan volt annak igazolására, hogy a vizsgálatot e termékkel folytatták le.

A GVH szerint a vizsgálati anyag még akkor is alkalmatlan lenne a reklámokban tett állítások igazolására, ha elfogadná, hogy a vizsgálat a Hollywood Patch elnevezéssel értékesített termékkel történt, hiszen az állítások valódiságáról a becsatolt vizsgálati anyag lényegében semmilyen bizonyítékkal sem szolgált. Az anyag a vizsgált termék narancsbőrre gyakorolt hatásáról tartalmazott adatokat, miközben az eljárás alá vont kommunikációs eszközeiben a Hollywood Patch elnevezésű terméket fogyásra ajánlja a cég.

A versenyhatóság szerint a bírság összegének meghatározásakor súlyosbító körülménynek bizonyult, hogy bizalmi jellegű terméket hirdettek megtévesztő módon sérülékeny fogyasztói kör számára és ezek a hirdetések jelentős számú fogyasztót értek el.

A bírságon túlmenően a GVH kötelezte a vállalkozást arra is, hogy internetes oldalán három hónapon át jól észlelhetően, észrevételek hozzátétele nélkül közölje a versenyhatóság döntését.

Forrás: MTI
Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. június 09.

Helló Kedves Beteg Hitel?

Szüksége van sürgős kölcsönre? Igen E-mail (dakany.e...

Telefonok a szervizben

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza