Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

BKV - Demszkyt, Ikvai-Szabót is meghallgatják

Munkatársunktól, 2010. február 09. - kedd 13:14
Címkék: bkv, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Demszky Gábor főpolgármester, helyettese, Ikvai-Szabó Imre és Székely Gábor volt felügyelőbizottsági elnök meghallgatásával folytatja munkáját szerdán a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult fővárosi bizottság.György István, a testület elnöke kedden elmondta, a sajtó várható nagy érdeklődése miatt a délutáni ülést a Városháza tanácstermében tartják. A menetrend szerint először Székely Gábort, majd Demszky Gábort, végül Ikvai-Szabó Imrét hallgatja meg a testület.

A korábbi gyakorlatnak megfelelően az érintettek személyre szabott kérdéssort kapnak, és a testület tagjai korlátlanul tehetnek fel további kérdéseket.

mti
Demszky Gábor és Ikvai Szabó Imre

Várhatóan a legnagyobb érdeklődés Demszky Gábor meghallgatását kíséri, mert a főpolgármester hétfőn már egy, a tárgyban tartott sajtótájékoztatón beszélt a BKV-irányításával kapcsolatos kérdésekről, és egyes ügyekben vállalta saját politikai felelősségét is.

Demszky Gábor akkor az újságírók előtt részletesen beszámolt arról, milyen vitái voltak korábbi fővárosi koalíciós partnereivel, a szocialistákkal több, a BKV irányítását, felügyeletét érintő ügyben. A főpolgármester ezzel lényegében a BKV-bizottsági meghallgatáson várható kérdések elé ment.

A főpolgármester a sajtótájékoztatón részletesen taglalta, milyen szerepe volt a Városházán Mesterházy Ernőnek, korábbi személyes politikai tanácsadójának, akit BKV-s ügyek miatt a nyomozó hatóság nemrég meggyanúsított.

Demszky Gábor ezzel kapcsolatban azt közölte: azért is biztos benne, hogy Mesterházy Ernő nem érintett a BKV-s ügyekben, mert éppen ő volt az, aki a tavaly nyáron kirobbant ügyekben rendőrségi feljelentést javasolt. Demszky Gábort és Ikvai-Szabó Imrét a szocialista frakcióvezető Steiner Pál, míg Székely Gábort a bizottság elnöke, György István javaslatára hallgatják meg.

A szerdait követő meghallgatás február 24-én lesz, ekkor Tóthfalusi György volt igazgatósági elnököt és a közlekedési tanácsnoki posztról nemrég lemondott Lakos Imre (SZDSZ) képviselőt várják. A március 10-ei bizottsági ülésen pedig Hagyó Miklós (MSZP) volt főpolgármester-helyettes és Garadnai András volt igazgatósági elnököt hallgatja meg a testület.

A BKV-nál kitudódott, a közlekedési céget érintő szabálytalanságok munkajogi, polgári jogi és esetleges büntetőjogi vonatkozásainak kivizsgálására november 26-án alakított eseti bizottságot a Fővárosi Közgyűlés, a testületnek március 24-ig van mandátuma arra, hogy jelentést készítsen.


Érdekes Mesterházy Ernő szerződése
BKV - letartóztatták Fuzik Zsoltot
Házkutatás a MÁV Informatika Zrt.-nél
BKV - újabb letartóztatások
Rendőrkézen a BKV volt informatikai igazgatója
BKV - három gyanúsított őrizetben
BKV - őrizetbe vették Mesterházy Ernőt
BKV - Tóthfalusi Györgyöt is kihallgatják
BKV - Antal Attila házi őrizetben van
Gőzerővel nyomoznak a BKV-nál
Őrizetben a BKV volt humánpolitikai igazgatója
Körözik a BKV informatikai igazgatóját

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés