Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tanyasi áruk boltja nyílt Budapesten

Munkatársunktól, 2010. február 08. - hétfő 10:48
Címkék: kereskedő, olcsó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Megnyílt az első tanyasi áruk boltja Budapesten. Az üzlet kizárólag tanyákon termelő gazdák által előállított élelmiszerek forgalmazását tűzte ki céljául.Chladek Tibor, a Budapest XVIII. kerületében, a Havanna lakótelepen található bolt kitalálója és tulajdonosa az üzlet megnyitásán elmondta: egyelőre nem tervezik további boltok nyitását, azonban ha a vállalkozás sikeres lesz, elképzelhető, hogy kialakítanak egy tanyasi áruk forgalmazására szakosodott hálózatot.

mti
Samu István üzletvezető a árukészletet ellenőrzi

Hozzátette: az üzletben egyelőre csak Bács-Kiskun megyéből származó termékeket árulnak, de a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesületének segítségével az együttműködés kiterjedhet más térségek gazdáira is.

A tulajdonos elmondta: törekszenek arra, hogy a tisztességes termelői ár megfizetése mellett alacsonyan tartsák az árakat, de természetesen van példa arra, hogy egyes termékeik ára nem tud versenyben maradni a nagy üzletláncok akciós áraival.

mti
Balog József beszél a bolt megnyitóján

A bolt megnyitóján Balogh József, a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesületének elnöke kiemelte: a kezdeményezéssel a város és a vidék egyaránt nyerhet, mivel a fővárosiak kiváló minőségű magyar termékekhez jutnak, a tanyán élők pedig értékesíteni tudják termékeiket.

Aláhúzta: nem adományokat várnak a városiaktól, hanem azt, hogy ismerjék fel, milyen előnyei vannak annak, ha kiváló minőségű tanyasi élelmiszereket vásárolnak. Megjegyezte: ráadásul több pénz maradhat a magyar gazdaságban, hiszen a tanyasi árukért kifizetett pénz nem a külföldi multikat gazdagítja, amelyek magyarországi hasznukat nem itt fektetik be újra.

mti
Az első érdeklődők a Tanyasi áruk boltjában

Hangsúlyozta: a kezdeményezéssel gazdasági szimbiózis jöhet létre, amelynek haszonélvezője Magyarország, azonban ehhez néhány tanyasi ember összefogása kevés. Aláhúzta, az országnak olyan új kormányra van szüksége, amely egyszerre kormánya a városoknak és a vidéknek is, valamint sürgette, hogy az országgyűlés fogadja el a készülő tanyatörvényt.

mti

A bolt különlegessége, hogy minden termék mellett megtalálható az azt előállító gazda fotója, így a vásárlók tudják, kinek az áruját vették meg.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Peti, 2012. augusztus 24. - péntek 22:06

Nagy ird ki a számodat légyszi és küldök képeket a boltról ha nekem nem hiszel------------

Danny, 2012. március 08. - csütörtök 12:56

a bolt újra nyitva van február 7-e óta, és nem igaz hogy koszos: szép tisztaság van bent és gyönyörű szép az árujuk. Érdemes ott vásárolni.

Nagy, 2012. február 23. - csütörtök 22:13

Peti!Ön valóban boltos?Gondolom mindenki érti,hogy miért kérdezem!

Peti, 2012. február 23. - csütörtök 10:38

Nem csodálkoznák rajta ha csödbe ment volna mert én személyesen is voltam ott de egyszerüen nevetséges az eladó is és a kiszolgálás is a higiéniáról meg nem is beszélve nem is tudom hogy hogyan is adhatott a köjál engedéjt. A kiszolgáló és a tulaj is azt hiszi hogy mekkora cégük van és hogy egy 15nm es boltba minek két igazgató nevetségesnek tartom öket az árut abszólut nem mossák a földesáru az alma mellett van. Én is boltos vagyok de ez abszurt nézzék meg csak vesztenivalójuk nincs mert ilyent nem látni máshol

gyorkos, 2012. január 21. - szombat 12:01

Figyelem! A Tanyasi Áruk Boltja a Havanna lakótelepen már régen bezárt, senki ne keresse. A miértekről e-mailben lehet érdeklődni a honlapjukon.

K.Andrea, 2010. május 17. - hétfő 10:27

Ez a bolt minden lehet, de nem füstölt árúk boltja!!!!! Sajnálom, ha nekik ez az!!!!! Inkább egy zöldségesre emlékeztet és erre én nem lennék ilyen büszke!!!!!

Schonek Valeria, 2010. április 21. - szerda 16:39

Udvozlom Onoket.Vacon lakom es nemtudom hol talalom meg a legkozelebbi Tanyasi aruk boltjat.Jo tejet mar lehet kapni kozel hozzam,orulnek ha gyumolccsel is igy lennek.T.Schonek Valeria.

Vica, 2010. március 29. - hétfő 17:20

Nagyon szuper, hogy ilyen kezdeményezések vannak. Budaörs felé is kellene egy ilyen bolt. Havanna messze van. :-(

strausz péter, 2010. március 07. - vasárnap 13:30

örömmel láttam a boltot,hogy Pesten nyílt egy igazi magyar bolt. röviden magamról 28éves vagyok egyéni vállalkozó mint biztonsági őr épület szobrász és műkőkészítő is de ezek szezonmunkáim de októberben gondoltam hogy mit is csináljak a hosszú téli napokban hát mivelhogy tanyán lakom Sárbogárd azaz fejérmegye egyedülálló tanyán hosszú utat kellett megtennem hogy egy TANYASI FÜSTÖLTÁRUK BOLTOT NYISSAK SIKERÜLT.LETT TŐLE EGY NAGYON SZÉP FAHÁZAM ÉS A 63FÖUT MELLET VAN NEM PANASZKODOM VANNAK HA ESETLEG AZ ÁRUIMAT ÉRDEKLI FELTUDNÁK AJÁNLANI MUTATÓBA BÁRMILYEN SERTÉSBŐL KÉSZÜLT FÜSTÖLT ÁRUT A Számom 06304940305 tisztelettel STRAUSZ PÉTER érdeklődni csak telefonon mert csak telefonos hálózat van a tanyámon... .

Pi Szivem, 2010. február 12. - péntek 14:20

Ez jó. Kiegészítve a tejautomatával :-)

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza