Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ezentúl Pesi lesz a Pepsi

Munkatársunktól, 2010. február 08. - hétfő 15:17
Címkék: akció, kiadvány, reklám, élelmiszer
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Argentínában már a hivatalos reklámok is Pecsinek ejtik, az európai kampány tervezői még tovább merészkedtek.Latin-Amerika spanyol ajkú lakói számára nyelvtörő feladat kiejteni az üdítőital nevének második p-jét. A cég új, Spanyolországban alkalmazott kampányában pedig Fernando Torresnek, a spanyol futballsztárnak lesz elege. A reklámfilm rendezőjének folyamatos beszólásait megelégelve letépi a reklámfelirat második p-betűjét, mondván: nálunk ezt Pesi-nek hívják!A nagy sikert arató kezdeményezés nem újkeletű. Argentínában a Pepsi cég - a helyi akcentushoz alkalmazkodva - humorosan Pecsi-nek nevezte át termékét. Most a Pesi spanyolországi "helyesírását" is elfogadta az üdítőitalgyártó.

A BBDO reklámügynökség Argentínában a Coca-Cola és a Pepsi árát összehasonlítva azt próbálta hangsúlyozni, hogy a Pepsi a gazdasági krízis alatt is olcsóbb maradt, mint a Coca-Cola. A kampány üzenete, hogy - a kemény spórolás idején - a Pepsi egy pesóval olcsóbb a Coke-nál, így akár Pepsit, akár Pecsit iszunk, pénzt takarítunk meg.

A fogyasztók névváltással való csalogatása hatásosabb a pusztán árközpontú üzenetnél - mondja Ramiro Rodriguez Cohen, a BBDO Argentina kreatív igazgatója.
Az új elnevezést népszerűsítő videók megtekinthetők a lodigascomolodigas.com (spanyolul "Mondd, ahogy szeretnéd!") oldalon. A kezdeményezést a BBDO más spanyol nyelvű országokban is szeretné megvalósítani.

A Pepsi szóvivője a cég New York-i székhelyén kifejtette, hogy Mexikó és Venezuela erősen különbözik Argentínától és Spanyolországtól. Jelenleg ezért nem is terveznek hasonló reklámkampányt más spanyol nyelvű piacokon."

Forrás: AdAge
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Báder Mátyásné, 2017. június 24.

Annyit tudok mondani,hogy ami tényleg fogyaszt azt be is tiltják.Az absolut nevű zsírégető kap...

Veszélyes zsírolvasztók

John Dyke, 2017. június 23.

Rossz pénzügyi helyzetben van? Kell egy kölcsön? A kínált szolgáltatások a következők:

Gyógyulni alternatívan

John Dyke, 2017. június 23.

Kölcsönök mindenki számára! Te itt keresel valódi hitelforrást? Ön kölcsönt keresett, és ...

Gyógyulni alternatívan

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés