Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ezentúl Pesi lesz a Pepsi

Munkatársunktól, 2010. február 08. - hétfő 15:17
Címkék: akció, kiadvány, reklám, élelmiszer
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Argentínában már a hivatalos reklámok is Pecsinek ejtik, az európai kampány tervezői még tovább merészkedtek.Latin-Amerika spanyol ajkú lakói számára nyelvtörő feladat kiejteni az üdítőital nevének második p-jét. A cég új, Spanyolországban alkalmazott kampányában pedig Fernando Torresnek, a spanyol futballsztárnak lesz elege. A reklámfilm rendezőjének folyamatos beszólásait megelégelve letépi a reklámfelirat második p-betűjét, mondván: nálunk ezt Pesi-nek hívják!A nagy sikert arató kezdeményezés nem újkeletű. Argentínában a Pepsi cég - a helyi akcentushoz alkalmazkodva - humorosan Pecsi-nek nevezte át termékét. Most a Pesi spanyolországi "helyesírását" is elfogadta az üdítőitalgyártó.

A BBDO reklámügynökség Argentínában a Coca-Cola és a Pepsi árát összehasonlítva azt próbálta hangsúlyozni, hogy a Pepsi a gazdasági krízis alatt is olcsóbb maradt, mint a Coca-Cola. A kampány üzenete, hogy - a kemény spórolás idején - a Pepsi egy pesóval olcsóbb a Coke-nál, így akár Pepsit, akár Pecsit iszunk, pénzt takarítunk meg.

A fogyasztók névváltással való csalogatása hatásosabb a pusztán árközpontú üzenetnél - mondja Ramiro Rodriguez Cohen, a BBDO Argentina kreatív igazgatója.
Az új elnevezést népszerűsítő videók megtekinthetők a lodigascomolodigas.com (spanyolul "Mondd, ahogy szeretnéd!") oldalon. A kezdeményezést a BBDO más spanyol nyelvű országokban is szeretné megvalósítani.

A Pepsi szóvivője a cég New York-i székhelyén kifejtette, hogy Mexikó és Venezuela erősen különbözik Argentínától és Spanyolországtól. Jelenleg ezért nem is terveznek hasonló reklámkampányt más spanyol nyelvű piacokon."

Forrás: AdAge
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza