Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Maradt még a melaminos tejből

Munkatársunktól, 2010. február 08. - hétfő 16:22
Címkék: melamin, mérgezés, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Több mint százhetven tonna olyan szennyezett tejpor nyomára bukkantak a rendőrök, amit a 2008-as melamin botrány után meg kellett volna semmisíteni - jelentette hétfőn a kínai média.Ninghszia-Huj (Ningxia Hui) autonóm terület rendőrsége kiderítette, hogy a tartományon kívül működő egyik cég tavaly júliusban mintegy százhetven tonna tejporral törlesztette az adósságát. Erről bizonyosodott most be, hogy annak a melaminnal fertőzött tejpornak a része, amelyet a 2008-as botrány után megsemmisítésre ítéltek.

A nyomozás során eddig kiderült, hogy tavaly július és november között a cég újracsomagolt 164,75 tonna tejport, és saját csomagolásában öt vállalatnak eladta Belső-Mongóliába, valamint Fucsien (Fujian) és Kuangtung (Guangdong) tartományba.

mti
Gazdasági rendőrök tejtermékeket vizsgálnak

Eddig hetvenkét tonnát sikerült visszaszerezni és lefoglalni, a hiányzó mintegy száz tonnát, illetve az abból készült termékeket most keresi a rendőrség. A legújabb - tíznapos - akció során Ninghsziában szombaton már bezárták az érintett két vállalatot, miközben vasárnap a szennyezett tejporból készült cukorkákat találtak az északkelet-kínai Csilin (Jilin) tartományban.

Ninghszia tejipari szövetségének főtitkára a China Daily című angol nyelvű napilapnak elmondta: a kis vállalatok nem rendelkeznek megfelelő technikai felszereltséggel ahhoz, hogy megállapíthassák a melaminszennyezettséget. "Egy ilyen műszer ára az egymillió jüant (147 ezer dollár) is meghaladja"- nyilatkozta Csao Su-ming (Zhao Shuming).

A térség vállalatai elsősorban exportra dolgoznak, s most mindenki pánikban van a történtek várhatóan negatív hatása miatt - fűzte hozzá még Csao, aki elmondta, hogy a szövetség minden térségbeli vállalatot felszólított a vásárolt alapanyagok ellenőrzésére.

Az egy hete kezdett központi hatósági ellenőrzésnek ez volt a második nagyobb leleplezése. Az első Senhszi (Shaanxi) tartományban volt, ahonnan Fucsienbe szállítottak szennyezett tejport, és abból tejes cukorka készült. Az édességet már levették a polcokról, három gyanúsítottat előállítottak.

Senhszi tartomány kormányzóhelyettese a helyi sajtóban úgy nyilatkozott, hogy ahol szennyezett tejterméket találnak, a vezetőket azonnal - még a nyomozás megkezdése előtt - elmozdítják állásukból. 2008 szeptemberében Kína-szerte huszonkét tejipari vállalat termékeiben találtak melaminszennyeződést. Akkor legkevesebb hat csecsemő halt meg a mérgezett tejportól, és több mint 300 ezren betegedtek meg tőle. 2009 januárjában halálra ítélték azt a férfit, aki hatszáz tonna mérgező tejport készített, és egy másikat, aki az értékesítést végezte. Egy harmadik, a közvetítő, életfogytig tartó szabadságvesztést kapott.

A melamin műanyagok és ragasztók gyártásánál használatos vegyszer. A tejporhoz azért adagolták, hogy megtévesszék az átvevőket, látszatra emeljék a gyenge minőségű, vizes tej fehérjetartalmát.

A melamin botrány összes hírét elolvashatja a Fogyasztókon!

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza