Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Törésbiztos söröskrigli

Munkatársunktól, 2010. február 05. - péntek 14:09
Címkék: vendéglátás, alkohol
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A vendégek a jövőben is összetörhetik egymást a brit kocsmákban, de söröskriglijeiket nem. A sör is tovább maradhat hideg.A törhetetlen korsót egyenesen a brit kormány belügyminisztere, Alan Johnson mutatta be a sajtónak méghozzá igen büszkén. Az illetékesek szerint a találmány révén a szigetország egészségügyi kasszája milliárdokat takaríthat meg.

Évente mintegy 87 ezer, tört üveggel súlyosbított kocsmai verekedés tör ki a brit ivókban, ami a "résztvevők" közül sokakat kórházba juttat. "Borzalmas sérüléseket okoz az üveg. Remélem, hogy az újdonság véget vet az ilyen verekedéseknek" - mondta Johnson, aki a vágásmentes krigliknek rögvest nem is egy, hanem két prototípusát tárta a nyilvánosság elé. Az egyik fala gyantaréteggel megerősített, a másik pedig az autók szélvédőjéhez hasonló technológiával készül. Mindkettőt nehéz eltörni, de ha mégis sikerül, szúró-vágó fegyvernek alkalmatlanok, mert a szilánkok nem hasadnak le, az egész korsó egyben marad, csak repedezetten.

AFP
Trainspotting - nemsokára repül a korsó

A kocsmáknak nem lesz kötelező a "tompa" korsók bevezetése. Az újdonságot még tesztelik tartóssága, biztonságos volta tekintetében. A statisztikák szerint Nagy-Britanniában az erőszakos cselekmények fele alkoholhoz kötődik, aki pedig kocsmában van, vagy annak közelében, ötször nagyobb eséllyel keveredhet verekedésbe. A kocsmák várhatóan örvendeznek a békés korsóknak.

"Egy alkalommal akkora harc robbant ki nálunk, hogy egyetlen perc alatt ötven korsónkat törték ripityára" - mondta az AP amerikai hírügynökségnek az Elephant Head (Elefántfej) nevű kocsma csaposa. A vendéglő Londontól kicsit északra van, igen verekedős vidéken. Nem csak a garázdaságban semmisülnek meg azonban a hagyományos üvegkorsók, a normál használat is soknak "összetöri karrierjét".

A korsótörés problémájával már jó ideje foglalkoznak a szigetországban, és persze felmerült a műanyagkorsó is, ám a vendégek ki nem állhatták, mert meleg, az üveg viszont kellemes tapintású, mert hűvös" - magyarázta az AP-nek a biztonsági korsók egy fejlesztője. Az autók szélvédőjéhez hasonlatosan két rétegű üvegkorsóknak a biztonságon túl az is előnyük, hogy tovább tartják hűsen a sört.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza