Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Öngyilkosság-riasztó a plázában

Munkatársunktól, 2010. február 05. - péntek 10:02
Címkék: egészség, mérgezés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szokatlan kérdésekre számíthat ezentúl a tajvani bevásárlóközpontokban az a vevő, aki faszenet vásárol a grillezéshez szükséges egyéb hozzávalók nélkül.A pénztáros egyebek mellett a hogyléte felől is érdeklődni fog. Bármilyen meglepő is a kérdés, egyszerű a magyarázata: a tajvani öngyilkosok előszeretettel vetnek véget életüknek parázsló faszénnel.

A szigeten tavaly 4128 öngyilkosságot követtek el, ez az egyik legmagasabb arány Ázsiában. Számos üzletlánc ezért bevezetett egy úgynevezett öngyilkosság-riasztó rendszert. "A csaknem ötszáz bevásárlóközpontot működtető Rxmart-üzletlánc úgy módosította pénztári számítógépes programját, hogy a kasszán vészlámpák gyulladnak ki, ha egy vevő csak faszenet vásárol" - jelentették be csütörtökön Tajpejben.

A pénztáros ekkor elkezd érdeklődni, hogy nincs-e szüksége a grillezéshez a kedves vevőnek húsra is. Ha a vevő válaszából az derül ki, hogy az öngyilkosság gondolatát forgatja a fejében, a pénztárosnak ajánlania kell a lelki segélyszolgálat azonnal tárcsázható számát.

Nemrégiben Berlinben is óva intettek attól, hogy zárt helyiségben használjanak faszenes, kerti grillsütőt. A keletkező szén-monoxid belélegzése zárt helyiségekben könnyen fulladásos halált okozhat - hangzott a figyelmeztetés.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

servillo, 2018. január 19.


Hitel ajánlat arány 2. 3% - a nagyon sürgős

Helló Hölgyem/Uram szüksé...

Telefonok a szervizben

James Roland, 2018. január 18.

James Roland vagyok. Néhány hónappal ezelőtt a cégem nagy veszteséget szenvedett. A rossz hite...

Gyógyulni alternatívan

Laura Pablo, 2018. január 17.

Jó nap,
A nevem Laura Pablo, szeretnék bizonyságot tenni a jó hitel hitelezőről, aki f...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés