Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

BKV - letartóztatták Fuzik Zsoltot

Munkatársunktól, 2010. február 05. - péntek 14:39
Címkék: bkv, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Előzetes letartóztatásba helyezte pénteken a Budai Központi Kerületi Bíróság a BKV szerdáig bújkáló egykori informatikai igazgatóját, Fuzik Zsoltot.Az ügyészség pénteken arról tájékoztatott, hogy a "gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés" bűntette miatt indult eljárásban F. Zsolt előzetes letartóztatásának elrendelését azért kezdeményezte, mert álláspontjuk szerint a kényszerintézkedés a szökés és a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt indokolt. A BKV január 7-én közöltel, hogy rendkívüli felmondással megszüntette Fuzik Zsolt informatikai igazgató munkaviszonyát.

mti
Fuzik Zsolt (a háttérben) várakozik a Budai Központi Kerületi Bíróságon

Fuzik Zsoltot szerdán fogta el a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) "Sólyom" bevetési egysége Szegeden, ahol külsejét elváltoztatva bujkált. Az informatikai igazgatót tavaly december 4-e óta körözték. "Gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett" vesztegetés bűntettével gyanúsítják, amelynek büntetési tétele egytől öt évig terjedő szabadságvesztés. A vesztegetési ügy tavaly december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában. A székházat megszálló rendőrök egy informatikai szerződést kerestek először. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a szintén 4-én, egy óbudai mélygarázsban vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgató, Sziebert György.

Az üggyel összefüggésben Rényi-Vámos Krisztinát, a Budapest Airport Zrt. jogi vezetőjét és Sziebert Györgyöt letartóztatták. Mindkettejüket bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják. A rendőrség ezután többször kereste Fuzik Zsoltot, a BKV informatikai igazgatóját, aki azonban az idézésekre nem jelent meg, mert állítása szerint Ausztriában síelt és közben megbetegedett. Az előzetes letartóztatásról szóló végzés a Fővárosi Bíróság tájékoztatása szerint nem jogerős, az ellen a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be. Az előzetes letartóztatást 30 napra rendelte el a bíróság.

Fuzik Zsolt védője, Kádár Judit a végzés meghozatala után azt mondta: ügyfele ártatlannak tartja magát, semmiféle aláírási, döntési jogköre nem volt az ügyre vonatkozóan. Hozzátette: kizárólag a munkaszerződésben előírt munkaköri kötelességét teljesítette. A védő szólt arról is, hogy ügyfele vallomást tett. Úgy fogalmazott: védence "nem bujkált", de az ezt firtató újságírói kérdésekre nem kívánt válaszolni. Az ügyvéd szerint a nyomozóhatóságnak nincs olyan konkrét bizonyítéka, amely alátámasztaná a volt informatikai igazgató bűnösségét. A gyanúsítással kapcsolatban azt mondta: ügyfele megpályáztatott egy adott szerződést, de a pályázat elbírálására nem volt jogköre, szerinte ezért fogalmilag kizárt, hogy a volt informatikai igazgatót megpróbálták volna megvesztegetni.


A Fővárosi Főügyészség a kezdetektől kiemelten kezeli a BKV-ügyet

A Népszava pénteki számában azt írta: a már eddig is fokozott ügyészi felügyelet mellett zajló BKV-s végkielégítések és szerződések ügyében folytatott nyomozást a Legfőbb Ügyészség kiemelt üggyé nyilvánította. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség azt közölte: a hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt Antal Attila és társai ellen folyamatban lévő büntetőügy kiemelt üggyé nyilvánítására nem most, hanem a Legfőbb Ügyész büntetőjogi helyettesének döntése alapján már tavaly augusztus 5-én sor került.

Házkutatás a MÁV Informatika Zrt.-nél
BKV - újabb letartóztatások
Rendőrkézen a BKV volt informatikai igazgatója
BKV - három gyanúsított őrizetben
BKV - őrizetbe vették Mesterházy Ernőt
BKV - Tóthfalusi Györgyöt is kihallgatják
BKV - Antal Attila házi őrizetben van
Gőzerővel nyomoznak a BKV-nál
Őrizetben a BKV volt humánpolitikai igazgatója
Körözik a BKV informatikai igazgatóját

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

ditka54, 2010. február 06. - szombat 18:21

Na végre! Aki lopott, vagy csalt rács mögött a helye!

nbacsi, 2010. február 06. - szombat 12:23

A tablóképen miért nincs ott a fővezér Kocsis et. , elárulják őt a nyilatkozatai, azt sem tudja mi az a BKV, azt sem tudja mi zajlik a cégénél ! Hát milyen vezető ez az ember, miért van még a helyén ?? Már az előző munkahelyein sem állta meg a helyét !! Mire várunk még, levesbe vele.

Anyuci, 2010. február 06. - szombat 12:19

A bűnözők arcát nem takarnám ki !! Kitenném a szégyentáblára, aki ellopja a rábízott javakat (ami nem az övé) levágnán a karját, mint a középkorban ! Érdemes lenne nemcsak a BKV-nál kapargatni !! Csontvázak a szekrényben !!

Bobek Piroska, 2010. február 06. - szombat 12:09

Remélem eredményes lessz az ügyéászség munkája. Visszakell szerezni az elsikkasztott pénzeket ha másképp nemmegy vagyonelkobzással,hiszen szegényebb embereket kilakoltatnak ha tartoznak pedig Ők a jelenlegi politika áldozatai.Remélem Kocsis Úrra is sor kerül hiszen az Ő keze sem tiszta!

KATA52, 2010. február 05. - péntek 17:52

Mire lesznek a választások,a ,,balos,,fiúk nagy része a rácsok mögött ül.Hát ezek után még reménykednek a győzelmükben?Kit néznek ezek hülyének?

Laura, 2010. február 05. - péntek 14:59

Ha Fuzik "úrnak" nincs vaj a fején és ártatlan, vajon miért nem jelent meg ezidáig a rendőrségen???? Aki szakállt növesztve, hajátfestve egy távolabbi városba költözik, többszöri idézésre sem jelenik meg, arról egyáltalán nem azt gondolom, hogy ártatlan, sokkal inkább azt, hogy időt akar nyerni valamihez.

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza