Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Óvatosan a szállásfoglalással!

Munkatársunktól, 2010. február 03. - szerda 09:59
Címkék: szolgáltató, vendéglátás, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Óvatosságra int az Európai Fogyasztói Központ a külföldi szálláshelyek lefoglalásánál, mivel csak az Európai Unión belül több mint harmincféle, a szálláshelyek komfortszintje alapján meghatározott besorolási rendszer működik.A központ közleménye szerint ezért előfordulhat, hogy a látatlanban lefoglalt szálláshely nem felel meg az elvárásoknak. Az Európai Fogyasztói Központok Hálózata a nyilvántartásba vett ügyek alapján úgy tapasztalta, az európai fogyasztóknak gondot jelent az Európai Unión belüli egységes szálláshelyi besorolási rendszer hiánya.

A szálláshelyeknek ugyanis nemcsak a kategóriái, hanem a komfortszint szerinti besorolása is jelentősen eltér egymástól az egyes tagállamokban. Számos tagállamban, például Skandináviában nem is létezik kötelező szálláshelyi besorolási rendszer. Bonyolítja a helyzetet, hogy az európai kontinensen legelterjedtebb csillagos szálláshelyi besorolási rendszer kritériumai országonként eltérőek.


Látatlanban "izgalmasabb"

A Magyar Szállodaszövetség december közepén arról tájékoztatott, hogy új, egységes kategóriába sorolják az Európai Unió több mint tizenhétezer szállodáját, az ehhez szükséges egységes követelményrendszert a cseh, holland, német, magyar, osztrák, svájci és svéd szállodaszövetségek összefogásával megalakult Hotelstars Union alakítja ki.

Az új követelményrendszer már az év eleje óta működik Ausztriában, a Cseh Köztársaságban, Németországban és Svédországban. Magyarországon a jogi keretek megteremtésével előreláthatólag 2010 második, harmadik negyedévében, míg Svájcban és Hollandiában 2011-től vezeti be.

A közös szállodai minősítési rendszer összesen kétszázhetven feltétel teljesítésén alapul. Ezeket egyebek között a vendégek körében végzett felmérések alapján dolgozták ki, így megfelelnek a kor igényeinek, a vendégek elvárásainak.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

kerob, 2010. február 19. - péntek 14:23

Nemcsak a szállodák minősítését kellene egységesíteni, hanem a motelokét, panziókét, és apartmanokét is. Ez utóbbiaknál egy vatera jellegű minősítési rendszer is elegendő lenne.

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza