Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Melamin - újabb kínai tejhamisítási ügy

Munkatársunktól, 2010. február 03. - szerda 13:44
Címkék: élelmiszer, mérgezés, csalás, melamin
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kínában őrizetbe vettek három embert, miután egy élelmiszeripari üzemben ismét melamint tartalmazó tejtermékekre bukkantak - közölték szerdán a hatóságok.Kínában a 2008-as nyári olimpiai játékokat követően kirobbant melaminbotrány világszerte nagy visszhangot keltett. Akkor legkevesebb hat csecsemő halt meg a mérgezett tejportól, és több mint háromszázezren betegedtek meg tőle.


Mégsem folyt el az összes

A most őrizetbe vettek közül kettő az észak-kínai Sanhszi (Shaanxi) tartománybeli Lekand Dairy tejipari vállalatnál volt vezető állásban. A harmadik személy egy üzletkötő, aki a vállalat termékeit terjesztette.

Őrizetbe vettek egy negyedik személyt is. Bár őt egészségügyi okok miatt később óvadék ellenében szabad lábra helyezték, de neki is ugyanazokra a vádakra kell válaszolni, mint a többieknek. A melamin műanyagok és ragasztók gyártásánál használatos vegyszer. A tejporhoz azért adagolták, hogy megtévesszék az átvevőket, látszatra emeljék a gyenge minőségű, vizes tej fehérjetartalmát.

A melamin botrány összes hírét elolvashatja a Fogyasztókon!

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

révolté, 2010. február 03. - szerda 21:33

A világ meg fogja érdemelni azt az iszonyatos pofont amit kapni fog ezektöl a minöség nélkül termelöktöl (Kina), csak folytassák a szar mérgezö nem fixàlt kémiai anyagokbol gyártott anyagok a vásárlását. Kina tönkretette Europa üzemeit, ÖK MINDENT tudnak csinálni, persze, van benne szin, nincs nagy ára és vannak idiota barmok akik vásárolják (föleg a legszegényebbek, MERT NEM drága!!!). Fogtok még sirni és nagyon amikor a gyerekeitek munkanélküliek lesznek (a kinaiak pedig röhögve küldik külföldi egyetemekre a fiaikat!!!). Csinálj milliomosokat a nagy bevásárlo központok vezetöiböl, akik fillérekért veszik Kinátol a szart és elárasztják vele a boltokat. MILLIOKAT keresnek, amig a nyugdijasaink a kukábol vacsoráznak, ha van mit.GONDOLKOZZ ember!!! Még van erre pár éved!! Nagyon kevés! Nézd meg minden árun az Eredetét, ne a forgalmazoját, ne az impotáloját! Ezek ravaszok, más országon át hozzák be ide! A RPC, a KNT, a PRC.. mind ugyanaz : Republic Popular of China. Ha nincs Gyárto vagy Erdeti felirás NE VEDD MEG!!! Sporolj inkább!!!

öreg kaky, 2010. február 03. - szerda 20:10

tessék mondani! a Kínaiak mit nem hamisítanak? csak egyet mondjon valaki! és ki a hibás hogy ez a szemét elönt bennünket? hát a Mari néni, aki a Józsefvárosi piacon takarítónő! jövő héten ki lesz rúgva!

Sasvári Jánosné, 2010. február 03. - szerda 16:27

Sajnos nagyon sok olyan élelmiszert árulnak, melyek nem igazán emberi fogyasztásra alkalmasak. A nagy bevásárló központoknak sajnos nagy része ebbe a kategóriába tartozik. Azt gondolom azt, hogy mit veszünk meg csak és kizárólag rajtunk múlik. A rengeteg reklámmal és plakátokkal nagyon sok embert meglehet " etetni ". Néha nem ártana elolvasni a termék ismertetőt sem, nagyon sok olyan adalékanyag van feltüntetve ami veszélyes az egézségünkre / colában ,rágógumiban aszpartam található mégis rengetegen vásárolják és a gyereknek is ezt veszik meg . Gumicukorban rengeteg színező és tartósító agyag tele E számokkal.... sorolhatnám még ....., Az a véleményem ,lehet tudatosan is vásárolni , igaz én sokat tájékozodom mielőtt bármit is megvennék. A reklámok pedig egyenlőek a " nép butításával". Tehát ki a felelős ?????

Deákné Hegedűs Nóra, 2010. február 03. - szerda 15:42

Sajnos mi magyarok teljesen át áltunk a külföldről behozott tej fogyasztásra, így nem is tudjuk tényleg hogy mit etetnek meg velünk.Ha a biztos hazait vennénk, bár egy kicsit drágább, de ha később gyógyszerre kell odaadni a többletet, akkor mégis mi az olcsóbb? A jó hazai!!!

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza