Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Elfogták a dombóvári uzsorást

Munkatársunktól, 2010. február 02. - kedd 14:32
Címkék: csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Elfogták a Dombóváron zsarolással és uzsora-bűncselekménnyel gyanúsított H. Ferencet kedden kora délután - közölte a dombóvári rendőrkapitányság.A gyanú szerint tizenegy rendbeli, minősített zsarolást elkövető H. Ferencet a pécsi rendőrkapitányság munkatársai fogták el - írta közleményében Kitanics Zsuzsanna, a dombóvári rendőrkapitányság sajtóreferense.

A negyvennégy éves személy négy rendbeli zsarolással gyanúsított feleségét és egy, a bűnüggyel összefüggésbe hozható társát már korábban őrizetbe vettek.

A házaspár a nyomozás adatai szerint Dombóváron és környékén 2008-tól kezdve adott kölcsön uzsorakamatra különböző összegeket kiszolgáltatott családoknak, és életellenes fenyegetésekkel hajtotta be a pénzt - közölte.


Zsarolt, fenyegetett is...

A dombóvári rendőrség eddig tizenegy sértettről szerzett tudomást, de Szijártó István rendőrkapitány keddi tájékoztatása szerint Tolna és Baranya megyében több száz lehet az érintettek száma.


Tízmilliós csalással gyanúsítják a dombóvári uzsorás rokonát

Több mint tízmillió forintot csalt ki hiszékeny emberektől egy negyvenhat éves dombóvári férfi, a dombóvári uzsoraügy kedden elfogott gyanúsítottjának rokona, akit csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezett a szekszárdi bíróság - közölte a rendőrség. H. László azzal kért kölcsön ismerőseitől, hogy bankszámláját valamilyen hatósági eljárás miatt zárolták, és csak egy bizonyos összeg megfizetése után fér hozzá. A férfi egy nagy összegű számlakivonattal hitette el, hogy visszafizeti a pénzt - tájékoztatott Kitanics Zsuzsanna, a dombóvári rendőrkapitányság sajtóreferense.

Ismertetése szerint a csaló általában külföldi üzletlehetőségekhez kért segítséget, közben "külföldi" telefonhívásokat bonyolított; a kihangosított készülékből egy magyarul rosszul beszélő illető erősítette meg a "nagy lehetőséget". Akadt több milliós kölcsön, de a legkisebb összeg is meghaladta a százezer forintot. Azt, hogy hány embertől csalt ki pénzt, a rendőrség nem közölte.

Az üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsított férfi rokona annak a párnak, akik az elmúlt két-három évben Dombóváron uzsorakamatra adtak kölcsön rászorultaknak, majd fenyegetéssel, veréssel kényszerítették őket a törlesztésre.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Lakatos Monika, 2010. február 02. - kedd 16:44

Ez az ember egy igazi diszno!

Lapos Elemér, 2010. február 02. - kedd 16:19

A providenttel miért nem foglalkozik senki,mert állami,Ha igen akkor mi alapján törvénytelen az uzsorakamat,vagy nekik szabad???Szemét DISZNÓK!!!

Kommentek

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés