Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Elfogták a dombóvári uzsorást

Munkatársunktól, 2010. február 02. - kedd 14:32
Címkék: csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Elfogták a Dombóváron zsarolással és uzsora-bűncselekménnyel gyanúsított H. Ferencet kedden kora délután - közölte a dombóvári rendőrkapitányság.A gyanú szerint tizenegy rendbeli, minősített zsarolást elkövető H. Ferencet a pécsi rendőrkapitányság munkatársai fogták el - írta közleményében Kitanics Zsuzsanna, a dombóvári rendőrkapitányság sajtóreferense.

A negyvennégy éves személy négy rendbeli zsarolással gyanúsított feleségét és egy, a bűnüggyel összefüggésbe hozható társát már korábban őrizetbe vettek.

A házaspár a nyomozás adatai szerint Dombóváron és környékén 2008-tól kezdve adott kölcsön uzsorakamatra különböző összegeket kiszolgáltatott családoknak, és életellenes fenyegetésekkel hajtotta be a pénzt - közölte.


Zsarolt, fenyegetett is...

A dombóvári rendőrség eddig tizenegy sértettről szerzett tudomást, de Szijártó István rendőrkapitány keddi tájékoztatása szerint Tolna és Baranya megyében több száz lehet az érintettek száma.


Tízmilliós csalással gyanúsítják a dombóvári uzsorás rokonát

Több mint tízmillió forintot csalt ki hiszékeny emberektől egy negyvenhat éves dombóvári férfi, a dombóvári uzsoraügy kedden elfogott gyanúsítottjának rokona, akit csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezett a szekszárdi bíróság - közölte a rendőrség. H. László azzal kért kölcsön ismerőseitől, hogy bankszámláját valamilyen hatósági eljárás miatt zárolták, és csak egy bizonyos összeg megfizetése után fér hozzá. A férfi egy nagy összegű számlakivonattal hitette el, hogy visszafizeti a pénzt - tájékoztatott Kitanics Zsuzsanna, a dombóvári rendőrkapitányság sajtóreferense.

Ismertetése szerint a csaló általában külföldi üzletlehetőségekhez kért segítséget, közben "külföldi" telefonhívásokat bonyolított; a kihangosított készülékből egy magyarul rosszul beszélő illető erősítette meg a "nagy lehetőséget". Akadt több milliós kölcsön, de a legkisebb összeg is meghaladta a százezer forintot. Azt, hogy hány embertől csalt ki pénzt, a rendőrség nem közölte.

Az üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsított férfi rokona annak a párnak, akik az elmúlt két-három évben Dombóváron uzsorakamatra adtak kölcsön rászorultaknak, majd fenyegetéssel, veréssel kényszerítették őket a törlesztésre.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Lakatos Monika, 2010. február 02. - kedd 16:44

Ez az ember egy igazi diszno!

Lapos Elemér, 2010. február 02. - kedd 16:19

A providenttel miért nem foglalkozik senki,mert állami,Ha igen akkor mi alapján törvénytelen az uzsorakamat,vagy nekik szabad???Szemét DISZNÓK!!!

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés