Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kínaiak hamisítják a skót whisky-t

Munkatársunktól, 2010. február 02. - kedd 13:18
Címkék: alkohol, csalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A jelek szerint Kína szereti a skót whisky-t, és ezt a hamisítók is felismerték. Piacvezető márkák képezik az alkohol-hamisítók aktuális célcsoportját, bár a jelenség ellen mind a gyártók, mind a kínai kormány megpróbál fellépni - írja a China Daily.2005-ben a Chivas Regal mint a legnagyobb mennyiségben importált külföldi alkohol átvette a piacvezető pozíciót a korábbi éllovas Hennessy Cognac-tól. A termék előkelő piaci helyzete a hamisítók figyelmét is felkeltette. Egyes becslések szerint Kínában ma már több Chivas fogy el egy évben, mint amennyit az eredeti gyártó valójában előállít.

Bár többen próbálkoznak önálló márkanevet alapítva skót whiskyként eladni olyan alkoholos italt Kínában, amelynek nemzeti jelzőjéhez valójában semmilyen kapcsolata nincs, a nagyobb problémát mégis az ismert márkák hamisítványai jelentik. A hamisítók népszerű italok üvegeit újrafelhasználva, ezekbe palackozzák a sokszor ismeretlen eredetű alkoholt, majd megpróbálják eredeti termékként értékesíteni a hamis italokat a kínai fogyasztóknak.

AFP
Royal Salute Scotch Whisky - eredeti

A nagyobb eredeti gyártókat képviselő Scotch Whisky Association (SWA) évente mintegy ötven esetben kezd vizsgálatot gyanús alkoholos italok ügyében Kínában. A szervezet mind nemzeti, mint tartományi szinten keresi az együttműködést a kínai hatóságokkal, hogy az általa képviselt márkák védelmét biztosítani tudja. Az SWA szerint a kooperációra mindkét fél hajlik. A szervezet képviselői évente többször látogatnak Kínába, de kínai illetékeseknek is szerveztek már skóciai utat, hogy az iparág működésébe mélyebb betekintést nyerjenek.

A keresletre való tekintettel - évente közel 17 millió üveg whiskyt importálnak az országba - a kínai kormány is hajlani látszik arra, hogy az eredeti skót whiskynek védelmet biztosítson. A kereskedelmi és iparügyi közigazgatási hivatal felügyelete alá tartozó kínai Védjegyhivatal együttes védjegyként tervezi bejegyezni a "skót whisky" védjegyet, amely a legmagasabb oltalmi kategória, amit az ország külföldi alkoholtartalmú termék számára biztosítani tud. Az SWA szerint az oltalom megszerzése komoly előrelépést jelent majd mind a képviselt márkák, mind a kínai fogyasztók hamisítványoktól történő megóvása területén.

Forrás: Hent
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza