Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

SMS tízezrekért

Munkatársunktól, 2010. február 02. - kedd 16:39
Címkék: fogyasztóvédelem, szolgáltató, telefon, átverés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

"Válaszolj a kérdésre és nyerd meg az autót!", "Küldd a … szót a … számra és máris megkapod a legújabb csengőhangokat vagy háttérképeket". Mindenki számára ismerősek ezek a felhívások. Sajnos igen gyakran előfordul, hogy az ilyen és ehhez hasonló emelt díjas tartalomszolgáltatást igénybe vevő fogyasztó csak a játék kezdete után, vagy a hó végi számla kézhezvételekor szembesül azzal, hogy a fogadott több tucat SMS-ért igen borsos árat kell fizetni. Az ilyen esetekben mindig meg kell vizsgálni, hogy megfelelően tájékoztatta-e a tartalomszolgáltató a fogyasztót az igénybevétel feltételeiről.A hazai mobilszolgáltatók korábban alapbeállításként lehetővé tették az értékesített készülékekben az emelt díjas SMS-ek fogadását. Sokszor a fogyasztó csak hosszabb késlekedés után küldte a STOP szót a megfelelő számra, vagy egyáltalán nem tudta, hogyan kell leállítani a szolgáltatást. Szintén gyakori panasz, hogy az ügyfélszolgálatként megadott számokat szinte lehetetlen elérni. Sokan nem tudták, hogy a megvásárolt telefonjukban alapbeállításként be van kapcsolva az emelt díjas SMS-ek és egyéb mobiltartalmak fogadásának lehetősége.


Alapbeállításként ki is kapcsolhatjuk az emelt díjas SMS-ek fogadását

Az igen nagyszámú panasz miatt a Nemzeti Hírközlés Hatóság is vizsgálatot indított azzal a céllal, hogy megszigorítsa az emelt díjas SMS-ek küldésének és fogadásának rendjét. Az eljárás lezárását követően a legnagyobb hazai szolgáltató már be is vezette az előzetes regisztrációt, így ezek a szolgáltatások már automatikusan nem vehetők igénybe. Várhatóan a többi szolgáltatónál is hasonló, fogyasztóvédelmi szempontból nem elhanyagolható lépések megtételére kerül sor a közeljövőben. Ezen kívül a Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője és a a Magyar Mobilmarketing és Tartalomipari Egyesület létrehozta a www.mobilozzokosan.hu weboldalt, ahol az alapítók szándéka szerint a mobilhasználat lényeges kérdéseiről kaphatnak információkat az oldal látogatói.


Néhány jó tanács

* Ha nem akarjuk, hogy telefonunkra emelt díjas SMS érkezzen, kérésünkre a távközlési szolgáltatónk köteles ezt az opciót ingyenesen letiltani.
* Már az előfizetés megkötésekor is kérhető a letiltás;
* Saját telefonszámunkat lehetőleg ne adjuk meg weboldalakon, csevegő programokban;
* A gyermekek előfizetésénél célszerű letiltani az emelt díjas szolgáltatás küldését/fogadását;
* kéretlen emelt díjas szolgáltatás fogadásakor haladéktalanul küldjük vissza a "STOP" szót a szolgáltatás lemondásához!
* Hívjuk a mobilszolgáltatót a fogadott emelt díjas szolgáltatás letiltásáért!
* keressük fel a tartalomszolgáltatót a lemondásért, tisztázásért!

Forrás: Fogyasztóvédők.hu
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

aszmodeusz, 2011. április 18. - hétfő 20:34

A Flirtpoint.hu üzemeltetője DLHappy Voice AG ez egy német cég, a nyomozás még folyik, de azt kérik hogy minél több károsult jelentkezzen vagy a fogyasztóvédőknél, vagy a rendőrségen! És a lehető legtöbb helyre és fórumra hirdessétek ki hogy a Flirtpoint milyen mocsok átverős német cég és csak a pénzünket nyúlja le aljas módon!

aszmodeusz, 2011. március 21. - hétfő 00:11

Sziasztok! FIGYELEM ÁTVERÁS!!!! Új kamu társkereső oldal nyílt! A neve: FLIRTPOINT. HU Emelt díjas sms-es "társkereső" de aki itt próbálkozik az soha nem fog találkozni senkivel sem! Mivel mint kiderült beépített operátorok dolgoznak és csak arra utaznak hogy minél több sms-t írjatok neki. Nekem majd 30. 000 ft. - be került mire rájöttem hogy csak szívatnak, mindig meg beszélnek randit de soha nem jönnek el! Én most a fogyasztóvédőkhöz fordultam és természetesen megtettem a feljelentést is! ÓVAKODJATOK ETTŐL AZ OLDALTÓL ÁTVERÉS!!!!!

imre, 2010. augusztus 16. - hétfő 12:18

A módszer kifinomultabb lett.Küldj egy INGYENES sms-t hogy tiéd lehessen valamelyik autó,küldi neked már zaklatásnak minősülő gyakorisággal a V.Addig eröltetik amíg rászánod magad hogy nosza ezen ne múljon,és elküldöd jóhiszeműen hogy ne fárasszanak tovább.Ezután azonban nem hogy vége lenne,de napi 4-5 üzenetet kapsz hogy sikeressen regisztráltál és hogy játékban maradhass küldj még egy sms-t de most már 300 Ft-ért!Hát nem aranyos?Ha nem akarsz részt venni a játékban,küld a STOP szót és törölnek.Amiért ugyancsak felszámoltak nekem 300 Ft-ot.Ügyfélszolgálat,reklamáció,és közölték hogy a következő havi számlán majd jóváírják.Hát kiváncsian várom.Amit nem értek hogy egy ekkora cég megengedhet magának ilyen(szerintem tisztességtelen)reklámfogást,akkor mit várunk a kissebbektől?

hokuszpok, 2010. március 11. - csütörtök 13:34

Én az egyik internetes oldalon kértem egy csengőhangot, sajnos megadtam a tel.számomat. Jött is az sms-ha kellett, ha nem. Gyorsan kaptam észbe és azon melegében elkezdtem az oldalon keresni, hol tudom letiltani az üziket. Persze , ezt találtam meg a legnehezebben.

Hajnal, 2010. március 10. - szerda 12:52

Sajnos én a napokban kaptam ugyan ilyen miatt magas telefonszámlát. Fogalmam sem volt, miért kapok SMS-eket, soha nem válaszoltam rájuk, sajnos a STOP szót sem küldtem el, nem tudtam mi ez. Tudok tenni valamit, hogy ne kelljen kifizetnem. Hogyan tudják Ők bizonyítani, hogy én kértem ezt a szolgáltatás? Egyébként nem kértem, szerintem ezt senki nem kéri.

noezmegmi, 2010. február 24. - szerda 06:21

Szerintem a " fogadás" a bibi, mert normál esetben a rendelésnek a küldés számit. Nagyon egyszerűen lehetne kezelni, csak a küldés legyen és ne a fogadás.

mondok gyöngyi, 2010. február 03. - szerda 09:54

ez igy van sajnos

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza