Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Húszmillió darab gyógyszer rendőrkézen

Munkatársunktól, 2010. február 01. - hétfő 11:18
Címkék: gyógyszer, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mintegy húszmillió darab hamis, illetve illegálisan forgalmazott gyógyszert foglaltak le az Interpol munkatársai egy nyolc ázsiai országra kiterjedő, átfogó ellenőrző akció során. A hatóságok harminc személyt vettek őrizetbe.A Yahoo Health beszámolója szerint összesen mintegy húszmillió darab gyógyszert foglaltak le az Interpol szakemberei a tavaly július és november között lebonyolított Vihar II fedőnevű, délkelet-ázsiai akciójuk során. A nyolc ázsiai országban, Kambodzsában, Kínában, Indonéziában, Thaiföldön, továbbá Laosz, Mianmar, Vietnám és Szingapúr területén végzett ellenőrzésekre az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának (International Medical Products Anti-counterfeiting Task Force) keretprogramja szerint került sor.

AFP
Ázsiából érkezett

A húszmillió lefoglalt pirula közül a vizsgálatok szerint tizenkétmillió hamisítvány volt, a fennmaradó nyolcmillió pedig lejárt, átcímkézett, illetve nem megfelelő minőségű terméknek bizonyult. A készítmények között hamisított antibiotikumok, malária elleni tabletták, erekciós problémák kezelésére javallott termékek, továbbá fogamzásgátlók, és tetanusz elleni szérumok is szerepeltek.

A razziák során mintegy harminc személyt vettek őrizetbe a hatóságok, és száz patikát és illegálisan üzemelő gyógyszer-értékesítő helyet zártak be, illetve számoltak fel.

Forrás: Hent
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

REMY FINK, 2020. június 21.

Helló, kölcsönre van szüksége? Írjon nekünk e-mailt remy.credit111@gmail.com
E-mail (r...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. június 12.

Szüksége van bármilyen pénzügyi támogatásra? Személyi kölcsönök? Üzleti hitelek? Jelzál...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza