Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Húszmillió darab gyógyszer rendőrkézen

Munkatársunktól, 2010. február 01. - hétfő 11:18
Címkék: gyógyszer, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mintegy húszmillió darab hamis, illetve illegálisan forgalmazott gyógyszert foglaltak le az Interpol munkatársai egy nyolc ázsiai országra kiterjedő, átfogó ellenőrző akció során. A hatóságok harminc személyt vettek őrizetbe.A Yahoo Health beszámolója szerint összesen mintegy húszmillió darab gyógyszert foglaltak le az Interpol szakemberei a tavaly július és november között lebonyolított Vihar II fedőnevű, délkelet-ázsiai akciójuk során. A nyolc ázsiai országban, Kambodzsában, Kínában, Indonéziában, Thaiföldön, továbbá Laosz, Mianmar, Vietnám és Szingapúr területén végzett ellenőrzésekre az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának (International Medical Products Anti-counterfeiting Task Force) keretprogramja szerint került sor.

AFP
Ázsiából érkezett

A húszmillió lefoglalt pirula közül a vizsgálatok szerint tizenkétmillió hamisítvány volt, a fennmaradó nyolcmillió pedig lejárt, átcímkézett, illetve nem megfelelő minőségű terméknek bizonyult. A készítmények között hamisított antibiotikumok, malária elleni tabletták, erekciós problémák kezelésére javallott termékek, továbbá fogamzásgátlók, és tetanusz elleni szérumok is szerepeltek.

A razziák során mintegy harminc személyt vettek őrizetbe a hatóságok, és száz patikát és illegálisan üzemelő gyógyszer-értékesítő helyet zártak be, illetve számoltak fel.

Forrás: Hent
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza