Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bizonytalan az EMFESZ fogyasztóinak sorsa

Munkatársunktól, 2010. február 01. - hétfő 10:46
Címkék: gáz, szolgáltató
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hivatalosan nem tárgyalt az EMFESZ gázkereskedő cég a fogyasztóinak átadásáról - közölte Góczi István az EMFESZ Kft. ügyvezető igazgatója.Az ügyvezető információi szerint jelenleg egy magyar-orosz vegyesvállalat megalakításának módjáról folynak tárgyalások a Magyar-Orosz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság budapesti ülésének alkalmával. A bizottsági ülés után a két elnök - Viktor Zubkov orosz első miniszterelnök-helyettes és Oszkó Péter magyar pénzügyminiszter - sajtónyilatkozatában nem tett említést sem az EMFESZ-ről, sem a vegyesvállalati tervekről. Az alakuló cégről a magyar sajtóban említett érdekeltek még nem kívántak információt adni.

MTI
Az EMFESZ budapesti központjának ellenőrzőterme 2008-ban

Az MTI ugyanakkor az egyik érdekelthez közelálló forrásból úgy tudja, hogy pénteken délután a kormányközi bizottsági ülést követően még folynak a tárgyalások egyebek között annak a vegyesvállalatnak az alapításáról is, amely átvenné az EMFESZ fogyasztóit. A kormányszóvivő kérdésére csak annyit közölt: "nem mondhatok semmit".

A Magyar Nemzet arról írt, hogy orosz-magyar gázkereskedő vegyesvállalatot alapítanának a magyar gázpiac harminc százalékának ellátására, míg a Népszabadság szerint orosz többségi és a Magyar Villamos Művek (MVM) kisebbségi tulajdonával hoznának létre társaságot, amelyik átvenné a bajba került EMFESZ fogyasztóit.

A lapok arról is írtak, hogy a magyar gázkereskedő cégnek milliárdos veszteségei vannak. Góczi István, az EMFESZ ügyvezető igazgatója még 2009 novemberében újságíróknak azt mondta, hogy Dmitri Firtas ukrán üzletember, a volt közvetett tulajdonos, mintegy ötvenmilliárd forinttal tartozik az EMFESZ-nek a korábbi gyakorlat alapján átutalt összegekből. Ennek elszámolása az éves beszámolóban problémát okoz a társaságnak. A számos peres eljárást tárgyát képező EMFESZ Kft. a magyar földgázpiac húsz százalékát látja el földgázzal.

Forrás: MTI
  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza