Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Bizonytalan az EMFESZ fogyasztóinak sorsa

Munkatársunktól, 2010. február 01. - hétfő 10:46
Címkék: gáz, szolgáltató
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hivatalosan nem tárgyalt az EMFESZ gázkereskedő cég a fogyasztóinak átadásáról - közölte Góczi István az EMFESZ Kft. ügyvezető igazgatója.Az ügyvezető információi szerint jelenleg egy magyar-orosz vegyesvállalat megalakításának módjáról folynak tárgyalások a Magyar-Orosz Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság budapesti ülésének alkalmával. A bizottsági ülés után a két elnök - Viktor Zubkov orosz első miniszterelnök-helyettes és Oszkó Péter magyar pénzügyminiszter - sajtónyilatkozatában nem tett említést sem az EMFESZ-ről, sem a vegyesvállalati tervekről. Az alakuló cégről a magyar sajtóban említett érdekeltek még nem kívántak információt adni.

MTI
Az EMFESZ budapesti központjának ellenőrzőterme 2008-ban

Az MTI ugyanakkor az egyik érdekelthez közelálló forrásból úgy tudja, hogy pénteken délután a kormányközi bizottsági ülést követően még folynak a tárgyalások egyebek között annak a vegyesvállalatnak az alapításáról is, amely átvenné az EMFESZ fogyasztóit. A kormányszóvivő kérdésére csak annyit közölt: "nem mondhatok semmit".

A Magyar Nemzet arról írt, hogy orosz-magyar gázkereskedő vegyesvállalatot alapítanának a magyar gázpiac harminc százalékának ellátására, míg a Népszabadság szerint orosz többségi és a Magyar Villamos Művek (MVM) kisebbségi tulajdonával hoznának létre társaságot, amelyik átvenné a bajba került EMFESZ fogyasztóit.

A lapok arról is írtak, hogy a magyar gázkereskedő cégnek milliárdos veszteségei vannak. Góczi István, az EMFESZ ügyvezető igazgatója még 2009 novemberében újságíróknak azt mondta, hogy Dmitri Firtas ukrán üzletember, a volt közvetett tulajdonos, mintegy ötvenmilliárd forinttal tartozik az EMFESZ-nek a korábbi gyakorlat alapján átutalt összegekből. Ennek elszámolása az éves beszámolóban problémát okoz a társaságnak. A számos peres eljárást tárgyát képező EMFESZ Kft. a magyar földgázpiac húsz százalékát látja el földgázzal.

Forrás: MTI
  
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés