Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Mától drágábbak a BKV-jegyek

Munkatársunktól, 2010. február 01. - hétfő 10:13
Címkék: bkv, utazás, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mától drágábbak a BKV jegyei és bérletei, a tarifák február 1-jével több mint 4 százalékkal emelkednek.A vonaljegy ára háromszázról háromszázhúsz forintra (6,7 százalékkal), a felnőttek havi bérletének ára pedig 9.400 forintról 9.800 forintra (4,3 százalék) nő. A diákok havi bérlete 3.700 forint helyett 3.850 forintba kerül, a nyugdíjasok bérletének ára nem változik, 3.700 forint marad. A csoportos tanulójegy ára -, amely eddig háromszáz forint volt személyenként, naponta - a duplájára, hatszáz forintra emelkedik.

MTI

A Fővárosi Közgyűlés tavaly december 12-én döntött a BKV-jegyek és -bérletek árának emeléséről. Az MSZP-s és az SZDSZ-es képviselők támogatták a tarifaemelést, míg a Fidesz, a KDNP és az MDF képviselői az ellen szavaztak. A közgyűlés három héttel korábban is foglalkozott az árak emelésével, ám akkor egyedül Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes szavazta meg az előterjesztést. A városvezető akkor azt mondta: nem terjesztik újra a testület elé a javaslatot. December 15-én azonban Bajnai Gordon miniszterelnök egyebek mellett azt szabta a BKV jövő évi, 23 milliárd forintos támogatásának feltételéül, hogy inflációkövetően emeljék a jegyárakat.

Január 27-én, múlt szerdán Steiner Pál, a fővárosi MSZP-frakció vezetője azt mondta: az MSZP megfelezné a tarifákat, a javaslat a nyugdíjasokra, a diákokra, az öregségi korhatárt elérőkre és az otthonápolási díjban részesülőkre vonatkozna. Az árcsökkentést, amely az idén 400, majd évente mintegy 500 millió forintba kerülne, a fővárosi költségvetés általános tartalékából fedeznék - tette hozzá. A Fidesz csütörtökön azt közölte, hogy a tarifaemelés visszavonását kezdeményezik.


Dráguló mozdulat

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén végül nem vette napirendre azt a fideszes indítványt, amely a BKV-tarifák február elsejei emelését lényegében visszavonta volna. A félárú diák- és nyugdíjas jegyek bevezetéséről szóló döntést elhalasztották. A képviselők nem vetették el végleg ezt a javaslatot, ám előbb költségszámítási adatokat kértek, így az indítványt várhatóan a két hét múlva esedékes ülésen ismét napirendre veszik.

A közgyűlés fideszes javaslatra úgy döntött: a kormánnyal kötendő finanszírozási megállapodásban nem kíván elköteleződni sem viteldíjemelés, sem pedig járatritkítás mellett. Ez azt jelenti, hogy újra kell tárgyalni a főváros és a kormány közötti szerződéstervezetet, ami 23 milliárd forintos támogatást biztosított volna a BKV működtetéséhez.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kiss Erzsi, 2010. március 29. - hétfő 08:54

Kedves Anyuci! De igen, lehet a BKV járatain egy órán át utazni egy jeggyel, ugyanis a katasztrófális belvárosi utakon és a borzasztó műszaki állapotú járművekkel képtelenség rendesen haladni: folyton lefulladnak, lerobbannak. Ráadásul a hajléktalanok meg a vadista szandálok ténykedéseire (ld. a hajléktalan a buszt használja WC-nek, a vandál meg karcol, graffitizik és késsel szétvág mindent) a tisztelt ellenőrök nem figyelenek - ez mégsem lehet a sofőr feladata, akkor ki vezetne?

Vig Gábor, 2010. március 28. - vasárnap 21:09

Kíváncsi lennék hány forintot fizetnek ki az ellenőröknek járulékokkal együtt. Egy megállóban 6-8 fizetett naplopó áll,aki az adófizetők adójából lopja a napot.

csuparuzs, 2010. február 01. - hétfő 14:10

Nagyszerű! Legalább telik a következő végkielégítésre! De ettől legalább lennének tisztábbak, pontosabbak és melegebbek a buszok! Valaki ezzel a pénzzel is jól jár majd! Hogy nem szégyellik magukat!

Macskamancs, 2010. február 01. - hétfő 12:48

EMELNEK????Ja,decemberben meg az emberek járhattak gyalog,ha már nem volt autójuk,vagy pénzük taxira...Szép kis banda!

Anyuci, 2010. február 01. - hétfő 12:20

Ezt már nagyon tudunk, EMELNI !!! A Bkv-nak van pofája emelni, nem kellett volna boldog-boldogtalannak végkielégítést fizetni, nem kellett volna lopni és jutna mindenre. Magyarországon már nagyon drága az utazás. Miért nem lehet egy men.jeggyel 1 órán át utazni ??

Kovács, 2010. február 01. - hétfő 12:06

De azért a nyugdíjasok bérletének árát felére akarják csökkenteni. Nekem 73.500ft-os bruttó fizetéssel teljes árat kell fizetnem, az ismerőseim akiknek mind 120.000Ft felett van a nyugdíjuk, nekik felére akarják csökkenteni a bérlet árát. A BKV dolgozóinak követelésére nem volt pénz, de szavazatvásárlásra lenne.

Kommentek

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

Mr. Richard Cosmos, 2019. június 15.

Jó napot,

Én egy bejegyzett magán pénzt hitelezo. Adunk hitelt, hogy segítse az ...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés