Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Mától drágábbak a BKV-jegyek

Munkatársunktól, 2010. február 01. - hétfő 10:13
Címkék: bkv, utazás, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mától drágábbak a BKV jegyei és bérletei, a tarifák február 1-jével több mint 4 százalékkal emelkednek.A vonaljegy ára háromszázról háromszázhúsz forintra (6,7 százalékkal), a felnőttek havi bérletének ára pedig 9.400 forintról 9.800 forintra (4,3 százalék) nő. A diákok havi bérlete 3.700 forint helyett 3.850 forintba kerül, a nyugdíjasok bérletének ára nem változik, 3.700 forint marad. A csoportos tanulójegy ára -, amely eddig háromszáz forint volt személyenként, naponta - a duplájára, hatszáz forintra emelkedik.

MTI

A Fővárosi Közgyűlés tavaly december 12-én döntött a BKV-jegyek és -bérletek árának emeléséről. Az MSZP-s és az SZDSZ-es képviselők támogatták a tarifaemelést, míg a Fidesz, a KDNP és az MDF képviselői az ellen szavaztak. A közgyűlés három héttel korábban is foglalkozott az árak emelésével, ám akkor egyedül Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes szavazta meg az előterjesztést. A városvezető akkor azt mondta: nem terjesztik újra a testület elé a javaslatot. December 15-én azonban Bajnai Gordon miniszterelnök egyebek mellett azt szabta a BKV jövő évi, 23 milliárd forintos támogatásának feltételéül, hogy inflációkövetően emeljék a jegyárakat.

Január 27-én, múlt szerdán Steiner Pál, a fővárosi MSZP-frakció vezetője azt mondta: az MSZP megfelezné a tarifákat, a javaslat a nyugdíjasokra, a diákokra, az öregségi korhatárt elérőkre és az otthonápolási díjban részesülőkre vonatkozna. Az árcsökkentést, amely az idén 400, majd évente mintegy 500 millió forintba kerülne, a fővárosi költségvetés általános tartalékából fedeznék - tette hozzá. A Fidesz csütörtökön azt közölte, hogy a tarifaemelés visszavonását kezdeményezik.


Dráguló mozdulat

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén végül nem vette napirendre azt a fideszes indítványt, amely a BKV-tarifák február elsejei emelését lényegében visszavonta volna. A félárú diák- és nyugdíjas jegyek bevezetéséről szóló döntést elhalasztották. A képviselők nem vetették el végleg ezt a javaslatot, ám előbb költségszámítási adatokat kértek, így az indítványt várhatóan a két hét múlva esedékes ülésen ismét napirendre veszik.

A közgyűlés fideszes javaslatra úgy döntött: a kormánnyal kötendő finanszírozási megállapodásban nem kíván elköteleződni sem viteldíjemelés, sem pedig járatritkítás mellett. Ez azt jelenti, hogy újra kell tárgyalni a főváros és a kormány közötti szerződéstervezetet, ami 23 milliárd forintos támogatást biztosított volna a BKV működtetéséhez.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kiss Erzsi, 2010. március 29. - hétfő 08:54

Kedves Anyuci! De igen, lehet a BKV járatain egy órán át utazni egy jeggyel, ugyanis a katasztrófális belvárosi utakon és a borzasztó műszaki állapotú járművekkel képtelenség rendesen haladni: folyton lefulladnak, lerobbannak. Ráadásul a hajléktalanok meg a vadista szandálok ténykedéseire (ld. a hajléktalan a buszt használja WC-nek, a vandál meg karcol, graffitizik és késsel szétvág mindent) a tisztelt ellenőrök nem figyelenek - ez mégsem lehet a sofőr feladata, akkor ki vezetne?

Vig Gábor, 2010. március 28. - vasárnap 21:09

Kíváncsi lennék hány forintot fizetnek ki az ellenőröknek járulékokkal együtt. Egy megállóban 6-8 fizetett naplopó áll,aki az adófizetők adójából lopja a napot.

csuparuzs, 2010. február 01. - hétfő 14:10

Nagyszerű! Legalább telik a következő végkielégítésre! De ettől legalább lennének tisztábbak, pontosabbak és melegebbek a buszok! Valaki ezzel a pénzzel is jól jár majd! Hogy nem szégyellik magukat!

Macskamancs, 2010. február 01. - hétfő 12:48

EMELNEK????Ja,decemberben meg az emberek járhattak gyalog,ha már nem volt autójuk,vagy pénzük taxira...Szép kis banda!

Anyuci, 2010. február 01. - hétfő 12:20

Ezt már nagyon tudunk, EMELNI !!! A Bkv-nak van pofája emelni, nem kellett volna boldog-boldogtalannak végkielégítést fizetni, nem kellett volna lopni és jutna mindenre. Magyarországon már nagyon drága az utazás. Miért nem lehet egy men.jeggyel 1 órán át utazni ??

Kovács, 2010. február 01. - hétfő 12:06

De azért a nyugdíjasok bérletének árát felére akarják csökkenteni. Nekem 73.500ft-os bruttó fizetéssel teljes árat kell fizetnem, az ismerőseim akiknek mind 120.000Ft felett van a nyugdíjuk, nekik felére akarják csökkenteni a bérlet árát. A BKV dolgozóinak követelésére nem volt pénz, de szavazatvásárlásra lenne.

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza