Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Egyenlő bért követelnek a Tescónál

Munkatársunktól, 2010. január 29. - péntek 10:17
Címkék: hipermarket, multi, tesco
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Tescónál egy szakszervezet nyilvánvaló jogsértésnek tartja, hogy azonos munkakörökben az egyes áruházakban akár harminc százalékkal is eltérhetnek a bérek, ha az áruházak az ország különböző területein találhatók - írta a Magyar Nemzet.A lap pénteki számában megjelent cikk szerint a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete az Alkotmányba foglaltaknak akar érvényt szerezni a cégnél tárgyalással vagy peres úton. Egyenlő munkáért mindenkinek bármilyen megkülönböztetés nélkül egyenlő bérhez van joga - mondja ki az alaptörvény.


Eltérő bérért húzzák...

A bérek kialakításánál az áruház sajátosságait vesszük figyelembe - mondta a lapnak a cég illetékese. A cikk szerint e témában próbapernek tekinthető a Philips ügye, amikor a bíróság a bérkülönbség megfizetésére kötelezte a céget első fokon, miután az eltérő összeget fizetett ugyanazon munkakörben a kölcsönzött, illetve az alkalmazott dolgozóknak.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

fhege, 2010. január 29. - péntek 15:09

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium,Egyenlő Bánásmód Hatóság felvehetne egy regionális diszkrimináció kategóriát. Az országos vállalatok döbbenetes és jól alátámasztott technológiákat dolgoztak ki a vidéki munkabérekre, ahol a fejtől való távolsággal fordítottan arányos béreket alkalmaznak. A munkajogi perek költségeinek az alkalmazottakra való hárításával a szocialista-liberális kormány nagy szívességet tett a multiknak. Míg az alulfizetett magyar dolgozók az agyonadózott bérükből, a cégek költségből finanszírozhatnak. Aki fel meri vállalni egy per költségeit, már nem kell, hogy pereljen. Ez itt nem Amerika. A regionális diszkrimináció járulék + adó kiesésben jelentkező hatása éves szinten két ingatlanadóval ér fel.

Varga Andrea, 2010. január 29. - péntek 11:50

Ez sajnos nem csak a Tesconál van így mindenhol...sajnos a budapestiekhez képest (teljesen mindegy milyen munkakörben)a vidéken dolgozok mindig is kevesebb bért kaptak ugyan azon munkáért. A kérdés valóban az ilyenkor,hogy:Miért is????A megélhetés mindenhol ugyanannyiba kerül.....

Szabó Zsuzsa, 2010. január 29. - péntek 11:28

Sajnos ezt mi is tapasztaljuk ugyanis én kiskönnyvel dolgozom a Székesfehérvári áruházban és meglepődve hallottam az ottani dolgozoktól,hogy mennyit keresnek tudtuk vagyis hallottuk hogy többett keresnek Székesfehérváron mint másik áruházukban de nem gondoltuk volna,hogy ilyen sok az eltérés. Ugyanis Édesanyám egy másik városban kb.30000 ft-tal keres kevesebbet mint a Székesfehérvári dolgozok. De sajnos nem tudunk ellene mit tenni örüljünk hogy van munkahelye. De azért az embert bosszantja ,hogy tisztességesen becsületesen elvégzi a munkáját és így lebérezik. MERT MEGTEHETIK.DE KÉRDEM ÉN MIÉRT? Tisztelettel:Szabó Zsuzsa

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza