Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Csökken a forintalapú lakáshitel kamata

Munkatársunktól, 2010. január 29. - péntek 11:37
Címkék: bank, hitel, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Jelentős részben a korábbiaknál kedvezőbb kamatozású, új konstrukciók térnyerése miatt decemberben tovább csökkent a háztartások által felvett, új forintalapú lakáshitelek és szabad felhasználású hitelek átlagos hitelköltség mutatója - közölte pénteken a Magyar Nemzeti Bank (MNB).A jegybank adatai szerint a forintalapú lakáshitelek átlagos hitelköltsége decemberben 11,78 százalék volt 1,04 százalékponttal alacsonyabb az előző havinál és 2,48 százalékponttal csökkent az egy évvel korábbihoz képest. Ezen belül az átlagos kamatszint 85 bázispont csökkenéssel két éves mélypontra 9,70 százalékra csökkent decemberben.

A lakáshitelek költsége a négy évvel korábbi szintre csúszott vissza azután, hogy tavaly februárban 15,69 százalékon tetőzött. A kamat és hitelköltség csökkenésével párhuzamosan a múlt év második felében regisztrált folyamatos csökkenést megszakítva, decemberben először növekedett az új forintalapú lakáshitelek szerződéses összege.

Novemberhez hasonlítva legnagyobb mértékben százhúsz bázisponttal (1,2 százalék) a változó, vagy legfeljebb egy évre rögzített kamatozású lakáshitelek költsége csökkent, míg 2008 decemberéhez viszonyítva a legalább öt, legfeljebb tíz évre fixált kamatozású hitelek hitelköltsége csökkent csaknem 4,5 százalékponttal 18,87 százalékra.

A szabad felhasználású jelzálog hitelek átlagos hitelköltség mutatója decemberben 174 bázisponttal csökkent és a 13,58 százalékos szint 436 bázisponttal volt alacsonyabb mint egy évvel azelőtt. A gépjármű vásárlási forint hitelek költsége decemberben 252 bázisponttal 19,0 százalékra csökkent és 309 bázisponttal volt olcsóbb, mint 2008. decemberében.

A svájci frank alapú lakáshitelek kamata és hitelköltség mutatója gyakorlatilag nem változott decemberben, egy év alatt a kamat ötvenhét, a hitelköltség kilencvennégy bázisponttal 4,58, illetve 6,29 százalékra csökkent. Ennek ellenére az új szerződések értéke tovább csökkent, decemberben 3,1 milliárd forintot sem tett ki, 2008 októberében ez a szám 78,8 milliárdon tetőzött.

A szabad felhasználású lakossági euróhitel kamata és költsége nem változott, a gépjármű és személyi hitelek viszont drágultak, ennek megfelelően az új szerződések összege sem változott érdemben az előző hónapokhoz képest.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza