Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Gyanús lakóingatlan árverések

Munkatársunktól, 2010. január 29. - péntek 12:16
Címkék: hitel, eljárás, ingatlan, csalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A zálogtárgyak bírósági végrehajtáson kívüli értékesítésének szabályairól szóló kormányrendelet, valamint a lakóingatlanok árverésének azonnali felfüggesztését kéri a Magyar Hitelszövetség.A szövetség pénteken arról tájékoztatott, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének azt javasolta: vizsgálja meg az árverésekre átadott, és a nyilvánosan meghirdetett ingatlanok számát, "eloszlatva vagy megerősítve azt a gyanút, hogy fiktív árverési jegyzőkönyvekkel fedezve értékesítettek "baráti" áron, nem minden érdek nélkül, kétes befektetői köröknek ingatlanokat".

A szövetség felkéri továbbá a miniszterelnököt, rendeljen el vizsgálatot annak érdekében, hogy pontos képet lehessen kapni arról, hogy az elmúlt három évben a végrehajtásra vagy árverésre bocsátott lakóingatlanok esetében a kilakoltatások jogszerűen, bírósági végzéssel történtek-e meg, vagy ennek mellőzésével hajtották végre, a hitelszövetség szerint törvénytelenül.


Kinek ütik le?

"Az elmúlt évben sürgettük az adóhatósági vizsgálatokat minden olyan ingatlanvásárlás esetében, amely hiteltartozások felmondása miatt került sorra. Katona Tamás államtitkár úr válaszlevelében tájékoztatott, hogy az adóhatóság rendelkezik azokkal a kockázatkezelő programmal, amely ezeket az eseteket képes kiszűrni" - emlékeztetnek a közleményben. A szervezet szívesen venne részt egy olyan tájékoztatón, ahol ezekről a sikerekről hallhatnának, ennek hiányában, a válaszban leírt gondolatokat olyan tévedésnek kell tekinteni, amit csak ezeknek a vizsgálatoknak, ellenőrzéseknek haladéktalan megindításával lehet orvosolni.A hitelszövetségnek - mint hangsúlyozza - nem az a célja, hogy a felvett hiteleket ne fizessék vissza, a hitelezők ne jussanak hozzá jogos követeléseikhez.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

samura, 2010. január 29. - péntek 13:39

Már rég az interneten keresztül kéne az árveréseket bonyolítani. A személyes licitálásnál MINDIG bundáznak.

Kommentek

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 28.

Üzleti kölcsönt keres? személyi kölcsön, lakáshitel, autó kölcsön, diákhitel, konszolidá...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Kumah james, 2020. május 27.

A törvényes hitelszerzés mindig is hatalmas probléma volt olyan sok ügyfél számára, akinek p...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza