Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jeges programok a Balatonon

Munkatársunktól, 2010. január 29. - péntek 11:59
Címkék: vendéglátás, sport
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Balaton-parti települések jelentős részén rendezvényekkel és jégpályák kijelölésével készülnek a szórakozni, sportolni vágyók fogadására a következő napokban - számolt be Győrffy Árpád, a balatoni jégpályákról részletes információkat közlő balatontipp.hu oldal szerkesztője.A Balaton különböző részein az eltérő meteorológiai, vízmozgási adottságok miatt jelentős különbségek lehetnek a jég vastagságában és minőségében, emiatt egyes településeken a korcsolyázóhelyeket csak a jövő héten jelölik ki. Amúgy a Balatonon nemcsak a kijelölt területeken lehet korcsolyázni, hanem a kikötők és veszteglők kivételével sok helyen, ahol a jég biztonságos, és megfelelőek a látási viszonyok.

Az első hivatalosan is kijelölt jégpályát Siófokon nyitották meg a hét elején, folyamatos felügyeletet és egészségügyi szolgálatot is biztosítva reggel nyolc órától sötétedésig. Balatonalmádiban a hétvégére jelölik ki a biztonságos korcsolyázóterületet. Egyúttal szombaton elkezdődnek a minden szombaton és vasárnap megrendezésre kerülő jeges programok tizennégy órától sötétedésig játékos versenyekkel, zenével, forralt borral, és teával.

mti
Jégkarnevál Balatonalmádiban

Alsóörsön vasárnap délután tizennégy órától a községi strand előtti területre várják a korcsolyázókat, ha a jég eléri a megfelelő vastagságot. Ekkor kezdődik a hagyományos Jégbuli gyorsasági és ügyességi korcsolyaversenyekkel, fakutyázással, jégkorong-bemutatóval, búvármerüléssel és különböző melegítőitalokkal. Az önkormányzat az esti órákig felügyeletet, világítást, egészségügyi szolgálatot és mosdót is biztosít. Egyéb napokon mindenki a saját belátása szerint korcsolyázhat, ha kellő vastagságú a jég.

Révfülöpön az eredeti tervek szerint csütörtökön jelölték volna ki a korcsolyapályát a hajóállomástól keleti irányba eső területen, az egykori teherkikötő vízfelületén, de csütörtökön még csak hat-hét centiméteres jégvastagságot mértek a helyszínen, ezért a pályakijelölést a jövő hétre halasztották. Ha meglesz a kellő jégvastagság, egy hét múlva itt rendezik meg a hagyományos Révfülöpi Rianás programot, amelyet forraltborfőző és farsangisütemény-sütő verseny színesít.

Balatonfenyvesen - amint a jégviszonyok megengedik - a Nagystrand középső részén, a vasútállomással szemben alakítanak ki pályát, és kinyit az illemhely, valamint egy vendéglátóhely.

Badacsonytomajon pénteken döntenek arról, hogy a város strandjain jelölnek-e ki korcsolyapályákat. Ha erre nem lesz lehetőség, a Tomaj és Örs közötti, 71-es főút melletti Belső-tavon akkor is lehet korcsolyázni. A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület február 6-án tizenöt órától itt rendezi meg a hagyományos Jégbuliját.

Balatonföldváron szombaton 10 órától jégkarnevált rendeznek a Fesztivál térnél kijelölt korcsolyázóterületen, versenyekkel, játékokkal, forró italokkal és jégdiszkóval várva az érdeklődőket.

Zamárdiban hagyományosan a Bácskai utca végénél lévő szabadstrand sekély vizű, biztonságos részére, sötétben is kivilágított pályára várják péntektől a látogatókat. Amíg a jég minősége megengedi, minden délután ingyenesen lehet fakutyázni, hokiütőt, korongot, korcsolyát kölcsönözni, a forralt bort és forró teát pedig becsületkasszában lehet fizetni.

Balatonbogláron nincs kijelölt pálya, de több helyen is lehet korcsolyázni. A helyet ismerők a kikötőtől és kempingtől nyugatra lévő Sziget strandot használják elsősorban, mert a sekély víz miatt biztonságos a terep, és a szélvédettség miatt a jég is simább felületű. Szombaton itt egésznapos farsangi mulatságot rendeznek a gyerekeknek.

Balatonfüreden a tervek szerint pénteken nyílik egy tízezer négyzetméteres megvilágított korcsolyapálya az Esterházy strandon. Hétfőtől péntekig a délutáni órákban, szombat-vasárnap 9-től 19-ig várják itt a korcsolyázókat.

Balatonudvariban a strandon és a jégen szombaton 14.30 órától farsangi programot rendeznek felvonulással, vetélkedőkkel, játékokkal.

Keszthelyen a Városi strandon naponta figyelik a jég állapotát, de egyelőre nem találták alkalmasnak arra, hogy hivatalosan is kijelöljenek korcsolyapályát.

Balatonmáriafürdőn a központi strandon jelölnek ki korcsolyázóterületet, amint a jég vastagsága megengedi.

Balatonkenesén a Vak Bottyán strandon, illetve a Bercsényi strandon tervezik biztonságos területek kijelölését, de még nem eléggé ehhez a jég.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

John Doe, 2020. március 29.

Szüksége van hitelre? Ne aggódjon többé, vegye fel a kapcsolatot a certifiedloanlenders@gmail.c...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Tóth Éva, 2020. március 27.


...

Villanyóra feltöltés hírlapüzletekben is

Baka László, 2020. március 27.

Király...

Elstartolt a MÁV valós idejű vonatfigyelője

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza