Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Jeges programok a Balatonon

Munkatársunktól, 2010. január 29. - péntek 11:59
Címkék: vendéglátás, sport
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Balaton-parti települések jelentős részén rendezvényekkel és jégpályák kijelölésével készülnek a szórakozni, sportolni vágyók fogadására a következő napokban - számolt be Győrffy Árpád, a balatoni jégpályákról részletes információkat közlő balatontipp.hu oldal szerkesztője.A Balaton különböző részein az eltérő meteorológiai, vízmozgási adottságok miatt jelentős különbségek lehetnek a jég vastagságában és minőségében, emiatt egyes településeken a korcsolyázóhelyeket csak a jövő héten jelölik ki. Amúgy a Balatonon nemcsak a kijelölt területeken lehet korcsolyázni, hanem a kikötők és veszteglők kivételével sok helyen, ahol a jég biztonságos, és megfelelőek a látási viszonyok.

Az első hivatalosan is kijelölt jégpályát Siófokon nyitották meg a hét elején, folyamatos felügyeletet és egészségügyi szolgálatot is biztosítva reggel nyolc órától sötétedésig. Balatonalmádiban a hétvégére jelölik ki a biztonságos korcsolyázóterületet. Egyúttal szombaton elkezdődnek a minden szombaton és vasárnap megrendezésre kerülő jeges programok tizennégy órától sötétedésig játékos versenyekkel, zenével, forralt borral, és teával.

mti
Jégkarnevál Balatonalmádiban

Alsóörsön vasárnap délután tizennégy órától a községi strand előtti területre várják a korcsolyázókat, ha a jég eléri a megfelelő vastagságot. Ekkor kezdődik a hagyományos Jégbuli gyorsasági és ügyességi korcsolyaversenyekkel, fakutyázással, jégkorong-bemutatóval, búvármerüléssel és különböző melegítőitalokkal. Az önkormányzat az esti órákig felügyeletet, világítást, egészségügyi szolgálatot és mosdót is biztosít. Egyéb napokon mindenki a saját belátása szerint korcsolyázhat, ha kellő vastagságú a jég.

Révfülöpön az eredeti tervek szerint csütörtökön jelölték volna ki a korcsolyapályát a hajóállomástól keleti irányba eső területen, az egykori teherkikötő vízfelületén, de csütörtökön még csak hat-hét centiméteres jégvastagságot mértek a helyszínen, ezért a pályakijelölést a jövő hétre halasztották. Ha meglesz a kellő jégvastagság, egy hét múlva itt rendezik meg a hagyományos Révfülöpi Rianás programot, amelyet forraltborfőző és farsangisütemény-sütő verseny színesít.

Balatonfenyvesen - amint a jégviszonyok megengedik - a Nagystrand középső részén, a vasútállomással szemben alakítanak ki pályát, és kinyit az illemhely, valamint egy vendéglátóhely.

Badacsonytomajon pénteken döntenek arról, hogy a város strandjain jelölnek-e ki korcsolyapályákat. Ha erre nem lesz lehetőség, a Tomaj és Örs közötti, 71-es főút melletti Belső-tavon akkor is lehet korcsolyázni. A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület február 6-án tizenöt órától itt rendezi meg a hagyományos Jégbuliját.

Balatonföldváron szombaton 10 órától jégkarnevált rendeznek a Fesztivál térnél kijelölt korcsolyázóterületen, versenyekkel, játékokkal, forró italokkal és jégdiszkóval várva az érdeklődőket.

Zamárdiban hagyományosan a Bácskai utca végénél lévő szabadstrand sekély vizű, biztonságos részére, sötétben is kivilágított pályára várják péntektől a látogatókat. Amíg a jég minősége megengedi, minden délután ingyenesen lehet fakutyázni, hokiütőt, korongot, korcsolyát kölcsönözni, a forralt bort és forró teát pedig becsületkasszában lehet fizetni.

Balatonbogláron nincs kijelölt pálya, de több helyen is lehet korcsolyázni. A helyet ismerők a kikötőtől és kempingtől nyugatra lévő Sziget strandot használják elsősorban, mert a sekély víz miatt biztonságos a terep, és a szélvédettség miatt a jég is simább felületű. Szombaton itt egésznapos farsangi mulatságot rendeznek a gyerekeknek.

Balatonfüreden a tervek szerint pénteken nyílik egy tízezer négyzetméteres megvilágított korcsolyapálya az Esterházy strandon. Hétfőtől péntekig a délutáni órákban, szombat-vasárnap 9-től 19-ig várják itt a korcsolyázókat.

Balatonudvariban a strandon és a jégen szombaton 14.30 órától farsangi programot rendeznek felvonulással, vetélkedőkkel, játékokkal.

Keszthelyen a Városi strandon naponta figyelik a jég állapotát, de egyelőre nem találták alkalmasnak arra, hogy hivatalosan is kijelöljenek korcsolyapályát.

Balatonmáriafürdőn a központi strandon jelölnek ki korcsolyázóterületet, amint a jég vastagsága megengedi.

Balatonkenesén a Vak Bottyán strandon, illetve a Bercsényi strandon tervezik biztonságos területek kijelölését, de még nem eléggé ehhez a jég.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Valeria Marco, 2019. augusztus 08.

A nevem Valeria Marco, 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

József Kardos, 2019. augusztus 06.

Hű, ma reggel 25 000 euró hitelt kaptam William Rogers-től. Örülök, hogy találkozom a legáli...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2019. július 26.

Helló, jogos és megbízható pénzügyi hitelezőt keres? Kell egy kölcsön? Szükség van sürg...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés