Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

APEH - sok a névtelen bejelentés

Munkatársunktól, 2010. január 29. - péntek 12:49
Címkék: eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Sok munkavállaló névtelenül jelent be szabálysértést az APEH-nak, mert félnek a következményektől. A hivatal megérti a félelmüket, de így csak nehezen tudnak segíteni.Évről évre-évre több bejelentés érkezik az APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságához, elsősorban a foglalkoztatók szabálysértő magatartásával kapcsolatban. A leggyakoribb esetek: a be nem jelentett foglalkoztatás, az alkalmi munkavállalói kiskönyv érvényesítésének hiánya, adó- és járulékfizetés elmulasztása vagy a jövedelemigazolás kiadásának mulasztása. Sokan írnak akkor is, ha csak minimálbérre jelentik be őket, s a különbözetet "zsebből" fizeti a foglalkoztató.

Gyakran név és cím nélkül érkeznek a bejelentések, mert a munkavállalók tartanak a következményektől. A névtelenség azonban, ezen ügyekben különösen nehezíti az adóhatóság helyzetét, mivel nincs lehetőség további bizonyítékok (kifizetéseket igazoló iratok, tanúvallomás, nyilatkozatok) bekérésére.

További nehézséget jelent ilyenkor, hogy sem az érintett személy, sem a cég, de sokszor még a település sem azonosítható. A legcélravezetőbb természetesen az az eset, ha bejelentő bizonyítékkal is alátámasztja a mulasztást, illetve hajlandó személyesen közreműködni az ellenőrzés során.

Többször előfordul, hogy a bejelentők munkaügyi, munkavédelmi szabálytalanságra is felhívják a figyelmet vagy a munkabér kifizetésének elmaradása miatt fordulnak az állami adóhatósághoz. Első esetben az Országos Munkaügyi és Munkavédelmi Főfelügyelőség illetékes felügyelősége, az utóbbi esetben pedig a munkaügyi bíróság rendelkezik hatáskörrel. Ezen hatóságok közvetlen megkeresésével az eljárás megindítására gyorsabban sor kerülhet.

A munkavállaló arról, hogy a foglalkoztató bejelentette-e, az illetékes Egészségbiztosítási Pénztárnál kaphat felvilágosítást, illetve az internet-hozzáféréssel és ügyfélkapuval rendelkező munkavállalók elektronikus úton maguk is meggyőződhetnek foglalkoztatási viszonyuk jogszerűségéről.

Forrás: Heol.hu
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Szabó Éva, 2016. január 31. - vasárnap 10:52

http://cc-org.com/?refid=8340

Zucker Onkel, 2013. augusztus 16. - péntek 21:32

Peti 1 kg cukor az üzemanyagtankba , ezeket a faszkalapokat jól le kell szopatni ! Büdös Gyökerek. nincs MAGYARORSZÁGOn egy normális hivatal aki utána menne ezeknek az átveréseknek. A NAV Is csak itt ott lecsap begyűjti magának a NYÁRI vakációra a NAGY pénzeket és ettől még mindig Magyarország EURÓPA leg szemetebb helye.POLITIKUSOKRÓL nem is beszélve . Hányinger.

Csekk Elek, 2013. augusztus 13. - kedd 15:21

Minden vagyonőr nagyon vigyázzon.Mert akik év ről évre alvállválkozohóz van bejelentve.annak a nyugdij járulékát lenyúlják.Amikor kilépsz csak az utolsó allvállalkozó állit ki papirókat és elvesznek az évek.A tb az renden van általában.Ez a szisztéma (lehúzás) elterjedt a vagyonvédelmi vállalkozások körében.

Huszti Sándor, 2013. július 06. - szombat 23:06

szarok az ügyintézésetekbe,soha nem történik semmi névvel hogyan lehet munkáltatót feljelenteni azonnal kirugnak nem?kondolkozzatok már egy kicsit ezen el.

zoltán , 2013. április 23. - kedd 21:33

tud valaki aki hatásos jogorvoslatal tud segiteni -- elmeredt kinem fizetet fizetésel kapcsolatban --idöközben felmondtak --és uj céget alapitot a munka ado -pápárn 2 majd a megyei --majd a országos ipari kamarához irányitotak--persze --talán csak --tudnak segiteni!

Gál Géza, 2013. február 25. - hétfő 10:31

A helyzet a következő biztonsági cégeknél van a legtöbb fekete munka,nincs szabadság, nincs betegállomány fizetés is később ha valaki be van jel az minimálbérre ,Csalók ezeket ellenőrizze a NAV!

Kakukk Marci, 2012. november 30. - péntek 07:28

Egyszerű. 100 ember be van jelentve 4 órára. A szerződött munka szerint 300 fő 4 órás mvállaló kell.Csak éppen a parlamenterekl is ezt csinálják, így nem foglalkoznak ezzel.

marika, 2012. április 11. - szerda 10:47

Peti !! Ajánlom a www.jogiforum.hu lapot. Azon belül keresd a fórum címszót. Ott az aktuális helyen tedd fel a kérdésedet. Ott vannak szakértők, és válaszolnak is. Itt nem szoktak válaszolni. Üdv. Marika

Peti, 2012. április 10. - kedd 22:36

Üdv!Segitene nekem valaki? A munkáltatóm el küldött aláiratta velem a papírokat mondván utánna ki fizet amit amai napig nem tett meg 120 ezer forintról van szó!El kezdett olyanokat terjeszt rólam hogy én meg loptam én vagyok az 3. alkalmazotja akiröl ezeket terjeszti!az elöttem lévö 2röl is ugyan ezeket terjesztette!Segitsetek hol tudom feljelenteni vagy esetleg valami ewllenörzést rá küldeni!köszönöm!

Musztács Balázs, 2011. november 29. - kedd 10:55

Üdvözlök mindenkit! Én 1 fiatalnak mondott kőműves vagyok.Olyan problémával fordulok itt mindenkihez amiben talán tudtok tudnak nekem segíteni.A gondom az hogy 2006óta járok külföldre dolgozni,és sajna mint sok magyarral megesik én sem kaptam fizetést.Eddig tűrtem de most már elég.Ugyan is Stuttgartban dolgoztam és nem kaptam fizetést illetve 7hétre mindösszesen 800eut és még a vasut állomáson aludtunk mert oda raktak ki minket.Összesen 700 euval jönnek ami nem nagy pénz"persze kinek"Nem is ez a lényeg hanem hogy szeretnék lépéseket tenni a cég ellen természetesen a tartozásról papírom is van.Amennyiben tudna nekem valaki segíteni hova kell fordulni ilyen esetben kérem emailban doky83@citromail.hu címen írja meg nekem,hogy mások ne kerüljenek ilyen helyzetbe..Előre is köszönöm


1 2 3 4

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza