Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Drágul az autópálya-matrica

Munkatársunktól, 2010. január 28. - csütörtök 12:09
Címkék: szolgáltató, díj, autó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Márciustól hét-nyolc százalékkal drágulhatnak az autópálya-matricák, a legolcsóbb, négynapos ára pedig huszonnégy százalékkal, a mostani 1170-ről 1450 forintra emelkedhet.Az áremelést az indokolja, hogy a díjak 2006 óta érdemben nem változtak, még a tavaly nyári áfaemelést követően sem, miközben az Európai Unió bővítése miatt egyre több a külföldi jármű a magyar utakon - értesült az origo minisztériumi forrásokból.

Az autópálya-matricák árának emelkedését valamennyi járműkategóriában érvényesítik, vagyis a járművek éves, havi és heti bérlete is többe kerül majd, a négynapos matrica árának drasztikus növelésére pedig az őszi és a tavaszi időszakra vonatkozó díjak egymáshoz közelítése miatt van szükség, hiszen ezek között a forgalmi különbség is csökken.

mti
Dugó a M1-M7-es autópályák közös szakaszán

A szaktárca egyébként már októberre előkészítette az áremelésről szóló javaslatát, ám az intézkedések foganatosítását az ősz óta zajló közigazgatási és politikai egyeztetések késleltették.

A technikai átállás időigénye miatt legkorábban március elsejétől léphetnek érvénybe a magasabb díjak, ehhez azonban legkésőbb a jövő hét végéig meg kellene jelennie a kérdést szabályozó miniszteri rendelet módosításának.

Forrás: napi.hu (Napi gazdaság)
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

1 higgadt, nyugodt úr, 2010. január 28. - csütörtök 18:20

ti rohadt moslék pénzéhes patkányok! hogy mertek egyáltalán pénzt kérni tőlünk, autósoktól, hogy azt használjuk, amit a mi pénzünkből építettünk magunknak!!!???? (a többes szám első személyt úgy értem, hogy én meg a többi autós fizettük az adót, a munkások pedig építették az utat.) én nem is használom soha a magyar autópályákat: így tiltakozom az autópálya-díj ellen. fizessenek a külföldiek (akik nem adtak pénzt az építkezéshez), meg a kamionok (amik tönkreteszik)! de a magyar személygépkocsi tulajdonosoknak miért kell egyáltalán fizetni?????? nem fizetünk még elég jogcímen adót, illetéket, díjat, bírságot az autóink miatt!?!? például: egy 10e ft-os tankolásnál 4 db autópálya-matricányi adót fizetünk!!!!

Fabula, 2010. január 28. - csütörtök 16:31

no komment: Ausztria Matricás rendszer 10 napos 7,90 euró 2 havi 22,90 euró éves 76,20 euró részletek kb. 2.180 km, ebből 160 km alagút 210 km híd térkép: www.asfinag.at

Gusztus(talan), 2010. január 28. - csütörtök 16:28

A munkahelyemre autóval húsz perc alatt érek, autóbusszal plusz gyalog ugyanez 50 perc. Közlekedni muszáj, ezt kihasználni gusztustalan.

tóni, 2010. január 28. - csütörtök 16:18

Gondolom az autópálya üzemeltetője a szolgáltatása mínőséget is emeli. Például nem lesz kátyú a pályán és egyéb a közlekedés biztonságát veszélyeztető útburkolati hiba. Nem szaladgálnak kóbor kutyák és őzek, mert időben észlelik és befogják, illetve elterelik azokat a fenntartó emberei. Az útellenőr autók sem fogják a továbbiakban bénázásukkal veszélynek kitenni a közlekedőket. Vagy rosszul gondolom?

demokrácia, 2010. január 28. - csütörtök 15:14

Ez a pofátlan közelités miért nem például a svájci dijak felé történik? Most emelte ez a polgárellenes kormány a gk adót, a molmaffia a benzint, biztósitók a profitjukat. Meddig nyúzzátok még az autósokat? XXI. SZÁZADOT IRUNK : a gépkocsi nélkülözhetetlen, miért nem fogjátok már fel?

Paparazzi, 2010. január 28. - csütörtök 14:58

Na Én akkor nem megyek többé autópályán. Ez volt az a lökés ami kellet hozzá hogy már igy nem éri meg. Köszi Feneketlen katlan.

Révay Zoltán, 2010. január 28. - csütörtök 14:07

Eddig azzal hárították el az 1 napos autópálya díj bevezetését, hogy nem gazdaságos az egynapos matrica elkészítése...Most hogy már egyáltalán nincs is, Senkinek nem ugrik be, hogy jóval többen használnák a pályákat -és ezzel lényegesen több lenne a bevétel is- ha ésszerűen fizethetne érte az is, aki csak alkalmanként használná !?

lacifra, 2010. január 28. - csütörtök 14:01

Nem is tudom,nem kellene megpróbálni egyszer csökkenteni az árakat!!!Talán többen mennének az autópályákra mint azok mellé!!!És talán egyszer igazán érdemben csökkenteni lehetne a közutakon a baleseteket! Rosszul gondolom?? hm?

Ballábas, 2010. január 28. - csütörtök 13:56

Több gépjármű az utakon -csak külföldi?- az egyenlő több bevétel. Emelés egyenlő még több bevétel. Ennyire üres a magyar költségvetés feneketlenzsákja?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza