Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

VPOP: 25 milliárd forint bevétel a Dél-Alföldön

Munkatársunktól, 2010. január 27. - szerda 16:59
Címkék: vpop, ellenőrzés, eljárás, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnoksága 2009-ben 25 milliárd forint bevételt teljesített - hangzott el a parancsnokság évértékelésén szerdán, Röszkén.Márkus András parancsnok elmondta: a Dél-Alföldön tavaly a vámigazgatási bevételek valamivel több, mint 18 és fél milliárd forintot tettek ki, melyek összességében egy 15 százalékos csökkenést mutatnak az előző évhez képest.

mti
A röszkei határátkelőhely

A második helyen a jövedéki bevételek teljesítettek csaknem ötmilliárd forinttal. Emellett mintegy 800 millió forint közigazgatási bírságot szedtek be, illetve valamivel meghaladta a harminc millió forintot a vámeljárások utólagos ellenőrzései során a befolyt összeg - közölte a dandártábornok.

Márkus elmondta: a 266 ezer jövedéki ellenőrzésből a legtöbb vizsgálatot a román határszakaszon végeztek el, több mint 235 ezret. Az ellenőrzések során több mint 23 ezer jogsértést tapasztaltak, mintegy ötven százalékban a román határszakaszon. Márkus András a vámeljárásokkal kapcsolatban kifejtette: az utóbbi évben exportorientált lett a térség, ami 2009-ben is jellemző volt. Ezt több mint 33 és fél ezer kiviteli ellenőrzés támasztja alá. A vámkezelések száma meghaladta a 20.600-at.

A kiemelt lefoglalások között a cigarettát említette a parancsnok, melyből 27.700.000 szálat koboztak el, 698 millió forint értékben. Emellett kilenc esetben foglaltak le kábítószert, 61,5 kilogramm heroint és 52,5 kilogramm marihuánát. Elmondta: új feladatot jelentett 2009-ben, hogy a Nyomozó Hivatal beolvadt a regionális parancsnokságba. A nyomozók ezerötszáz esetben derítettek fel pénzügyi bűncselekményt, melyek elkövetési értéke mintegy 14 milliárd forintot ért el.

Nagy János, a Vám-és Pénzügyőrség országos parancsnoka elmondta: a 2010-es év nem lesz könnyű nemcsak a gazdasági válság miatt, de amiatt sem, hogy számos új feladat vár a szakemberekre. Ezek közt a fémhulladék kereskedelem ellenőrzésének megszervezését említette, illetve azt, hogy átszervezték a Vám-és Pénzügyőrség mobil ellenőrzési rendszerét. Ezek az egységek részben a román határátkelőhelyeken megszüntetett cigaretta ellenőrzéseket látják el belső, mélységi ellenőrzéssel, illetve feladatuk lesz az is, hogy a fémhulladék kereskedelem ellenőrzésében részt vegyenek - tette hozzá az országos parancsnok.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza