Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

VPOP: 25 milliárd forint bevétel a Dél-Alföldön

Munkatársunktól, 2010. január 27. - szerda 16:59
Címkék: vpop, ellenőrzés, eljárás, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnoksága 2009-ben 25 milliárd forint bevételt teljesített - hangzott el a parancsnokság évértékelésén szerdán, Röszkén.Márkus András parancsnok elmondta: a Dél-Alföldön tavaly a vámigazgatási bevételek valamivel több, mint 18 és fél milliárd forintot tettek ki, melyek összességében egy 15 százalékos csökkenést mutatnak az előző évhez képest.

mti
A röszkei határátkelőhely

A második helyen a jövedéki bevételek teljesítettek csaknem ötmilliárd forinttal. Emellett mintegy 800 millió forint közigazgatási bírságot szedtek be, illetve valamivel meghaladta a harminc millió forintot a vámeljárások utólagos ellenőrzései során a befolyt összeg - közölte a dandártábornok.

Márkus elmondta: a 266 ezer jövedéki ellenőrzésből a legtöbb vizsgálatot a román határszakaszon végeztek el, több mint 235 ezret. Az ellenőrzések során több mint 23 ezer jogsértést tapasztaltak, mintegy ötven százalékban a román határszakaszon. Márkus András a vámeljárásokkal kapcsolatban kifejtette: az utóbbi évben exportorientált lett a térség, ami 2009-ben is jellemző volt. Ezt több mint 33 és fél ezer kiviteli ellenőrzés támasztja alá. A vámkezelések száma meghaladta a 20.600-at.

A kiemelt lefoglalások között a cigarettát említette a parancsnok, melyből 27.700.000 szálat koboztak el, 698 millió forint értékben. Emellett kilenc esetben foglaltak le kábítószert, 61,5 kilogramm heroint és 52,5 kilogramm marihuánát. Elmondta: új feladatot jelentett 2009-ben, hogy a Nyomozó Hivatal beolvadt a regionális parancsnokságba. A nyomozók ezerötszáz esetben derítettek fel pénzügyi bűncselekményt, melyek elkövetési értéke mintegy 14 milliárd forintot ért el.

Nagy János, a Vám-és Pénzügyőrség országos parancsnoka elmondta: a 2010-es év nem lesz könnyű nemcsak a gazdasági válság miatt, de amiatt sem, hogy számos új feladat vár a szakemberekre. Ezek közt a fémhulladék kereskedelem ellenőrzésének megszervezését említette, illetve azt, hogy átszervezték a Vám-és Pénzügyőrség mobil ellenőrzési rendszerét. Ezek az egységek részben a román határátkelőhelyeken megszüntetett cigaretta ellenőrzéseket látják el belső, mélységi ellenőrzéssel, illetve feladatuk lesz az is, hogy a fémhulladék kereskedelem ellenőrzésében részt vegyenek - tette hozzá az országos parancsnok.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza