Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Gőzerővel nyomoznak a BKV-nál

Munkatársunktól, 2010. január 27. - szerda 10:22
Címkék: bkv, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A BKV száztíz volt munkatársának végkielégítését, a kifizetések jogosságát, illetve 144 tanácsadói szerződés megkötésének a körülményeit vizsgálják a nyomozók - derült ki Ihász Sándor fővárosi főügyész Magyar Nemzetnek adott interjújából.A fővárosi főügyész a lap szerdai számában arról számolt be, hogy hetente érkeznek új feljelentések BKV-ügyben a vádhatósághoz. Szavai szerint fontos, hogy a részügyeket - a humánpolitikai igazgató végkielégítési ügyei, a tanácsadói szerződések ügye - egységesen, lehetőség szerint egyesítve vizsgálják. Kitért arra, hogy a vállalat kiemelt fővárosi projektjeivel összefüggésben is indítottak eljárásokat, így vizsgálják a 4-es metró beruházást, illetve a Margit híd felújítását is.

A főügyész úgy véli, felvetődhet a cég vezetésében döntési és intézkedési joggal, felelősséggel rendelkező személyek felelősségre vonása, és ugyanez a helyzet a tulajdonosnál, vagyis az önkormányzatnál is. Ihász Sándor szerint a BKV volt jogi igazgatóján keresztül a nyomozás a Budapest Airport Zrt. irányában is kiszélesedhet.


Várhatóan városvezetőket is meghallgat a BKV-vizsgálóbizottság

Várhatóan több jelenlegi és korábbi városvezető politikust is meghallgat majd a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult bizottság - közölte György István (Fidesz), a testület elnöke kedden. Az elnök elmondta, Hagyó Miklós (MSZP), a BKV-t felügyelő volt főpolgármester-helyettes már igent mondott a bizottság meghívására, és várhatóan a testület egy márciusi ülésén jelenik majd meg. Hagyó Miklóshoz hasonlóan Székely Gábor (SZDSZ) korábbi felügyelőbizottsági elnök is elfogadta a bizottság meghívását.

mti
Antal Attila már őrizetben van

György István közölte azt is, a szocialisták kezdeményezésére három szabad demokrata politikust is a bizottság elé hívnak; Demszky Gábor főpolgármestert, helyettesét, Ikvai-Szabó Imrét, valamint Lakos Imrét, aki nemrég lemondott a közlekedési tanácsnoki posztról.

A testület előző ülésén már meghallgatta Kocsis István jelenlegi BKV-vezérigazgatót, valamint elődei közül Aba Botondot és Antal Attilát. Aba Botond 2006-ig volt a cég vezérigazgatója, így ő érdemi információt nem tudott adni a bizottságnak az elmúlt évek ügyeivel kapcsolatban, míg Antal Attila azért nem válaszolt a kérdésekre, mert azokkal szerinte megsértette volna korábbi munkaszerződése titoktartási kötelezettségét. (Közben kedden őrizetbe vette és hűtlen kezeléssel gyanúsította meg a rendőrség Antal Attilát a BKV tanácsadói és vállalkozói megbízási szerződései ügyében, továbbá kezdeményezték az előzetes letartóztatását.)

Balogh Zsoltot, a BKV volt vezetőjét azért nem hallgatták még meg, mert a bizottság nem tudta eddig elérni. György István vele kapcsolatban azt mondta, már nem csak telefonon, hanem levélben is keresik a volt BKV vezetőt, ám egyelőre nem tudnak róla semmit.

A bizottság szerdai ülésén várhatóan Somlyódi Csabát, a főváros gazdasági bizottságának elnökét hallgatják meg. A meghallgatásra azért hívták meg a szocialista politikust, mert korábban a Fővárosi Közgyűlés a gazdasági bizottságot hatalmazta fel a BKV-val kapcsolatos tulajdonosi jogok gyakorlására.

A bizottság szerdai ülésén továbbá több, egyelőre nem nyilvános vizsgálati dokumentumot is áttekintenek a testület tagjai. A dokumentumok között olyan iratokat is megvizsgálnak, melyek a vitatott kifizetések alapjául szolgálhattak. Az eseti bizottságot november 26-án alakította a Fővárosi Közgyűlés, a testületnek március 24-ig van mandátuma arra, hogy jelentést készítsen.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. április 06.

Sürgősségi kölcsönt keres? A bankja vagy pénzügyi intézménye megtagadja a hitelt? Szükség...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza