Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Visszajár a már befizetett ingatlanadó

Munkatársunktól, 2010. január 27. - szerda 14:46
Címkék: díj, jog, törvény
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Hamarosan lekerül az adóhatóság honlapjáról a vagyonadó-kalkulátor,é s visszautalják az adófizetőknek a lakóingatlanok után már befizetett vagyonadót is.Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője elmondta: az Alkotmánybíróság határozatának Magyar Közlönyben történő kihirdetése után - ez csütörtökön várható - el kell távolítani a kalkulátort az APEH honlapjáról. A már rögzített adatokat az adatvédelmi szabályoknak megfelelően, jegyzőkönyvvel megsemmisítik. Kedden délutánig egyébként 630 ezren töltötték le a kalkulátort, és tizenhatezren mentették el az adatokat.

A kalkulátor működtetése minimális informatikai fejlesztést igényelt a szóvivő szerint, ennek költsége mintegy hétmillió forint volt. Vagyonadó bevalláshoz szükséges nyomtatvány mintegy másfél millió csomagban ment ki, összesen kétmilliót gyártottak. Miután az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánította és megsemmisítette a vagyonadó-törvény lakóingatlanok adóztatására vonatkozó részét, a csomagból egy lapot nem kell kitölteni. E lapok, valamint a csomagokba betett csekkek költsége mintegy 24 millió forint - mondta Bakonyi Ágnes.

mti
Bakonyi Ágnes

Bármily furcsa, az adóhatósághoz már érkezett néhány vagyonadó bevallás, az APEH most méri fel, hogy pontosan mennyi. A lakóingatlanok után befizetett adót természetesen visszautalja az APEH.


Az ingatlanszövetség üdvözli az Ab döntését

A Magyar Ingatlanszövetség (MAISZ) üdvözli az Alkotmánybíróság (Ab) keddi határozatát, amelyben megsemmisítette a nagy értékű ingatlanok adóztatását; a szervezet az ingatlankataszter létrehozását elengedhetetlennek tartja az adózáshoz. A MAISZ szerdai közleménye szerint 487 tagja - közöttük nemzetközi- és hazai ingatlanos nagy-, közép- is kisvállalkozó gazdasági társaságok - és az általuk képviselt ötezer ingatlanos szakember nevében üdvözli az Ab határozatát. Úgy vélik, a döntésben az ingatlanszövetség több éves szakmai nyilatkozatainak és az Ab-hez benyújtott beadványának visszaigazolása látható.

A MAISZ továbbra is kitart azon álláspontja mellett, amely szerint a minden ingatlant magába foglaló ingatlankataszter létrehozása, az ingatlanokkal kapcsolatos jogszabályok átalakítása, a szakmai szervezetek véleményének meghallgatása és közreműködése nélkül nem lehet igazságos és arányos közteherviselést megalapozó jogszabályt alkotni.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza