Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Terjed a plázagyaloglás

Munkatársunktól, 2010. január 25. - hétfő 15:42
Címkék: multi, sport
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az Egyesült Államokban már több mint ötvenéves hagyománya van, terjedni azonban csak az ezredforduló utáni években kezdett a plázagyaloglás, vagyis a bevásárlóközpontok fitneszcélokra való használata.Manapság már nemcsak az idősebb korosztály képviselői, hanem babakocsit tologató anyukák és olyan szülők is hódolnak a plázasportnak, akiknek gyerekei magántanulók, és így gondoskodnak a csemeték tornaórájáról - derült ki egy könyvből, amely az Egyesült Államokban csak Mall walkingként emlegetett sportról íródott.

Bármilyen hihetetlennek tűnik is, a plázagyaloglás hagyománya 1956-ra nyúlik vissza, amikor a Minnesota állambeli Stockdale városában megnyílt az első teljesen fedett bevásárlóközpont. A helyi orvosok szívrohamból felépülő betegeiknek javasolták, hogy a harapós minnesotai tél elől húzódjanak be az épületbe, és gyalogoljanak ott felépülésük érdekében.

Fogyasztók
Télen-nyáron sétálható

A nyolcvanas évek plázaépítési hulláma nyomán a bevásárlóközpontokban gombaszerűen szaporodtak a gyaloglók, az üzletközpontok pedig a boltok nyitási idejénél jóval korábban kinyitottak, hogy a gyalogosok kényelmesen teljesíthessék távjukat. Adatok szerint 2001-ben az Egyesült Államokban 1800 központban 2,5 millió ember gyalogolt edzésként. Azóta a különös fitneszőrület Ázsiára, legújabban pedig Európára is átterjedt.

Az edzésidő általában negyvenöt-hatvan percig tart, a sportolók pedig olyan előnyöket élvezhetnek, mint a biztonság, a könnyen elérhető mellékhelyiségek, és persze a társaság. Az amerikai bevásárlóközpontok éves díjat - mintegy tizenöt dollárt - kérnek a gyaloglóktól, ennek fejében azonban a lelkes sportolók számos kedvezményben részesülhetnek.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

sara, 2019. október 15.

Üdv mindenkinek!
Sara vagyok, jelenleg Tata-ban él. Magyarországon özvegy vagyok, két gy...

Évi egy fogkefe

Helena Robert, 2019. október 15.

A nevem Helena Robert, néhány hónappal ezelőtt nagy szükségem volt hitelre, de csalás és ves...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Norbert , 2019. október 15.

Helló, Norbert vagyok, pénzügyi válságban van? mivel hazámban jelenleg pénzügyi válság va...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés