Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hamis malária elleni gyógyszert találtak

Munkatársunktól, 2010. január 25. - hétfő 13:59
Címkék: gyógyszer, csalás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Táskák és cipők közé rejtett hamis malária elleni gyógyszerre bukkantak a hatóságok Nigéria legnagyobb városának repterén. Az ügyben három főt vettek őrizetbe, egy személy ellen pedig elfogató parancsot adtak ki a rendőrökAz All Africa portál beszámolója szerint nagyobb mennyiségű, hamis malária elleni készítményt foglaltak le a napokban a nigériai Nemzeti Élelmiszer- és Gyógyszerellenőrző Hivatal (National Agency for Food and Drug Administration and Control, NAFDAC) munkatársai. A mintegy tízmillió naira (hatvanhatezer USD) összértékű hamisítvány az ország legnagyobb városa, Lagos nemzetközi repülőterén került elő.

Az összesen kilenc csomag, csomagonként körülbelül hatvanezer darab pirulát zöld műanyag zacskókban, táskák és cipők közé rejtve szállították. Az ellenőrök megtévesztése érdekében a gyógyszerek külső csomagolását (papírdobozokat, blisztereket és tasakokat) a tablettáktól külön csomagolva próbálták becsempészni az országba. A hamis gyógyszerek egy, a NAFDAC által végzett rutinellenőrzésen akadtak fenn.

Az ügyben ez idáig három személyt, a gyógyszerek importőrét, a szállítás és a szállítási papírok intézőjét, valamint egy sofőrt vettek őrizetbe. Rajtuk kívül, bűnrészesség okán a rendőrség nagy erőkkel keres egy, a szállítmányt kísérő tengerészt.

Forrás: Hent
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

sara, 2019. október 15.

Üdv mindenkinek!
Sara vagyok, jelenleg Tata-ban él. Magyarországon özvegy vagyok, két gy...

Évi egy fogkefe

Helena Robert, 2019. október 15.

A nevem Helena Robert, néhány hónappal ezelőtt nagy szükségem volt hitelre, de csalás és ves...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Norbert , 2019. október 15.

Helló, Norbert vagyok, pénzügyi válságban van? mivel hazámban jelenleg pénzügyi válság va...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés