Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Márciusban újra üt a Föld órája

Munkatársunktól, 2010. január 25. - hétfő 19:16
Címkék: áram
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Idén március 27-re hirdették meg a szervezők a Föld órája nevű kezdeményezést, amelyet negyedik alkalommal rendeznek meg.


A Föld órája keretében az elgondoláshoz csatlakozó városok és települések egy órára lekapcsolják a fényeket, hogy ezzel hívják fel a figyelmet az éghajlatváltozásra. A szervezők szerint világszerte már hozzávetőleg kétszázötven város jelezte, hogy csatlakozik az energiatakarékosság jelképes akciójához, amelynek részeként olyan épületek és építmények borulnak sötétbe, mint a New York-i Empire State Building vagy éppen a sydneyi Harbour Bridge.

Idén március 27-én, szombat este fél kilencre hirdették meg az akció kezdetét - jelentette be vasárnap a Természetvédelmi Világalap (WWF) ausztráliai vezetője, Greg Bourne. A Föld óráját első alkalommal 2007-ben rendezték meg Sydneyben, akkor 2,2 millióan kapcsolták le a világítást otthonukban, irodájukban vagy üzletükben. A program 2008-ban és 2009-ben már globális volt, tavaly világszerte 3929 város és település borult sötétbe hatvanpercre. A nagyvárosok közül Moszkva, Rio de Janeiro, Róma, Szöul, Manila, Szingapúr, Toronto, Hongkong és Dallas is jelezte, hogy csatlakozik a 2010-es kezdeményezéshez.


Ömlik az energia


A szervezők azonban az idén többet kérnek annál, hogy a résztvevők pusztán kapcsolják le a villanyt a fosszilisenergia-felhasználás csökkentése érdekében. Azt szeretnék, ha az emberek komolyabban belegondolnának abba, hogy milyen hatást gyakorolnak a környezetre. "A lámpák lekapcsolása az első nagy lépés, de befolyásunk a környezetre sokkal nagyobb a villanyszámlánál" - hívták fel a figyelmet a szervezők.

Forrás: MTI

  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

sara, 2019. október 15.

Üdv mindenkinek!
Sara vagyok, jelenleg Tata-ban él. Magyarországon özvegy vagyok, két gy...

Évi egy fogkefe

Helena Robert, 2019. október 15.

A nevem Helena Robert, néhány hónappal ezelőtt nagy szükségem volt hitelre, de csalás és ves...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Norbert , 2019. október 15.

Helló, Norbert vagyok, pénzügyi válságban van? mivel hazámban jelenleg pénzügyi válság va...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés