Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Évekig is elhúzódhat a bölcsődekeresés

Munkatársunktól, 2010. január 25. - hétfő 19:58
Címkék: szolgáltató, vendéglátás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szűkösek a férőhelyek a bölcsődékben és az óvodákban, így hiába szeretnének a kismamák minél előbb visszatérni a munkaerőpiacra, akár évekbe is telhet, mire sikerül megtalálniuk a megfelelő intézményt a gyermekeik számára - derült ki a Gazdagmami című internetes oldal felméréséből (www.gazdagmami.hu).


A kismamák munkalehetőségeivel foglalkozó weboldal felmérésben ezeregyszáz anyuka mondta el a bölcsőde- és óvodakereséssel kapcsolatos tapasztalatait. A megkérdezettek kétharmadának a GYED lejárta után mindenképpen vissza kell mennie dolgozni, ám hatvan százalékuknak komoly nehézséget okoz, hogy megfelelő bölcsödét, illetve óvodát találjon a gyerekei számára. Hiába kezdik el a szülők időben keresni a lehetőségeket, a gyerekek tizenegy százaléka így is csak négyévesen kerül be valamilyen intézménybe. Az idén született gyerekekkel ráadásul már csak két éves korukig maradhatnak otthon az édesanyák.

A felmérésében résztvevők harmincnégy százaléka azt mondta, hogy csak akkor tud újra munkába állni, ha biztosan el tudja helyezni a gyerekeit valamelyik intézményben, ez azonban mindössze az anyák negyvenegy százalékának sikerül minden gond nélkül. A három évesnél fiatalabb gyerekek harminckét százaléka végül magánbölcsődébe, tizennégy százalékuk pedig valamely családtaghoz kerül, amíg a szülők dolgoznak.

A kismamák már a gyermek két éves korában is szívesen visszamennének dolgozni, sőt  hatvannyolc százalékuk már a GYES időszakában is munkába állna. Vida Ágnes, a Gazdagmami működtetője szerint ha az édesanyák valóban elkezdenének dolgozni a gyermekgondozási segély ideje alatt, akkor egyrészt nem esnének ki a gyakorlatból, másrészt új tapasztalatokat is gyűjthetnének.

A korábban maga is hasonló problémákkal szembekerült Vida Ágnes szerint azonban a cégek részéről még nem történt meg a nyitás ebbe az irányba, és ezért a kismamák többsége inkább önálló vállalkozásba kezd. Szintén a honlap által, még tavaly februárban készített felmérés szerint ugyanakkor nőtt azoknak az anyukáknak a száma, akik táv-, illetve részmunkaidőben dolgoznak, bár az ilyen lehetőségek száma nagyon alacsony.

Forrás: MTI

   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Ildó, 2010. január 25. - hétfő 22:36

Üdv, Tavaly októberben nyitottunk egy magánbölcsődét. 100 km-es távolságban nincs még egy ilyen intézmény. Az összes önkormányzati bölcsőde tele van. És még sincs egyetlen gyerekünk sem, pedig mindenkinek az a véleménye, hogy ez a legigényesebb bölcsi, amit valaha láttak és annnyiba kerül egy havi díj, mint egy alacsony színvonalú családi napközi, amikben mellesleg vannak bőven gyerekek. Érthetetlen!!!! Ildó

Kommentek

Valeria Marco, 2019. október 08.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Valeria Marco, 2019. október 08.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Csernyus Alíz, 2019. szeptember 30.

Gondolom igen sokan, nagy haszonra tesznek szert, ennek a vesztesei a gyerekek és a kerületi nyugd...

Négy főzőkonyha újult meg idén Pesterzsébeten

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés