Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Évekig is elhúzódhat a bölcsődekeresés

Munkatársunktól, 2010. január 25. - hétfő 19:58
Címkék: szolgáltató, vendéglátás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szűkösek a férőhelyek a bölcsődékben és az óvodákban, így hiába szeretnének a kismamák minél előbb visszatérni a munkaerőpiacra, akár évekbe is telhet, mire sikerül megtalálniuk a megfelelő intézményt a gyermekeik számára - derült ki a Gazdagmami című internetes oldal felméréséből (www.gazdagmami.hu).


A kismamák munkalehetőségeivel foglalkozó weboldal felmérésben ezeregyszáz anyuka mondta el a bölcsőde- és óvodakereséssel kapcsolatos tapasztalatait. A megkérdezettek kétharmadának a GYED lejárta után mindenképpen vissza kell mennie dolgozni, ám hatvan százalékuknak komoly nehézséget okoz, hogy megfelelő bölcsödét, illetve óvodát találjon a gyerekei számára. Hiába kezdik el a szülők időben keresni a lehetőségeket, a gyerekek tizenegy százaléka így is csak négyévesen kerül be valamilyen intézménybe. Az idén született gyerekekkel ráadásul már csak két éves korukig maradhatnak otthon az édesanyák.

A felmérésében résztvevők harmincnégy százaléka azt mondta, hogy csak akkor tud újra munkába állni, ha biztosan el tudja helyezni a gyerekeit valamelyik intézményben, ez azonban mindössze az anyák negyvenegy százalékának sikerül minden gond nélkül. A három évesnél fiatalabb gyerekek harminckét százaléka végül magánbölcsődébe, tizennégy százalékuk pedig valamely családtaghoz kerül, amíg a szülők dolgoznak.

A kismamák már a gyermek két éves korában is szívesen visszamennének dolgozni, sőt  hatvannyolc százalékuk már a GYES időszakában is munkába állna. Vida Ágnes, a Gazdagmami működtetője szerint ha az édesanyák valóban elkezdenének dolgozni a gyermekgondozási segély ideje alatt, akkor egyrészt nem esnének ki a gyakorlatból, másrészt új tapasztalatokat is gyűjthetnének.

A korábban maga is hasonló problémákkal szembekerült Vida Ágnes szerint azonban a cégek részéről még nem történt meg a nyitás ebbe az irányba, és ezért a kismamák többsége inkább önálló vállalkozásba kezd. Szintén a honlap által, még tavaly februárban készített felmérés szerint ugyanakkor nőtt azoknak az anyukáknak a száma, akik táv-, illetve részmunkaidőben dolgoznak, bár az ilyen lehetőségek száma nagyon alacsony.

Forrás: MTI

   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Ildó, 2010. január 25. - hétfő 22:36

Üdv, Tavaly októberben nyitottunk egy magánbölcsődét. 100 km-es távolságban nincs még egy ilyen intézmény. Az összes önkormányzati bölcsőde tele van. És még sincs egyetlen gyerekünk sem, pedig mindenkinek az a véleménye, hogy ez a legigényesebb bölcsi, amit valaha láttak és annnyiba kerül egy havi díj, mint egy alacsony színvonalú családi napközi, amikben mellesleg vannak bőven gyerekek. Érthetetlen!!!! Ildó

Kommentek

Mumu, 2020. február 27.

Náágyon náágy hitél ájánlát ván Ámériká, én címem bishopberrysmith@gmail.com És csák...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. február 24.

Szüksége van egy hitel fizeti ki hitelek és adósságok? Azt kell finanszírozni, hogy hozzanak l...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mark Geza Istvan, 2020. február 22.

Nekem is a Plastic World Hungary Kft-vel van kellemetlen tapasztalatom. Panel lakás ablak és ajtó...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza