Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nem szórt sok bírságot a Csillagszóró

Munkatársunktól, 2010. január 22. - péntek 15:01
Címkék: fogyasztóvédelem, ellenőrzés, bírság, vpop
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az összehangolt hatósági ellenőrzés-sorozat, a Csillagszóró hadművelet sikere is, hogy a kereskedők jogkövetőbbé váltak, a hatóságok a korábbiaknál jóval kevesebb kifogásolnivalót találtak, csökkent a súlyos jogsértések aránya, és javult a nyugta-, valamint számlaadási gyakorlat is.A 2009. decemberi Csillagszóró III. hadműveletben több mint kétezerhatszáz esetben mintegy 415 millió forint összegű bírságot szabtak ki a hatóságok, kevesebbet, mint a megelőző évben - mondta. A tavalyi tájékoztatás szerint a Csillagszóró II. akcióban még ötezernégyszáz esetben bírságolták a jogsértő vállalkozásokat, összesen mintegy egymilliárd forint értékben.

Tavaly, az előző két évhez hasonlóan az összehangolt ellenőrzés-sorozatban több hatóság (köztük az APEH, a VPOP, az ÁNTSZ, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság) vett részt annak érdekében, hogy a fogyasztók a lehető legnagyobb védelmet kapják a karácsonyi bevásárlások idején.


A büféseknek is kijutott a razziából

A hatóságok országosan továbbra is kiemelt figyelmet fordítottak a bevásárlóközpontokra, a nagy áruházakra, a vendéglátóhelyekre és a szezonális árusítóhelyekre is.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság több mint kilencszáz esetben tartott szúrópróbaszerű ellenőrzést, és jóval kevesebb esetben talált kifogásolnivalót, mint az elmúlt években. Az akciós árak alkalmazásánál továbbra is nagyon sok volt a szabálytalanság, akadt olyan áruház, amely azért kapott büntetést, mert az ingyenes termékért is pénzt számolt fel.

A korábbi évekhez viszonyítva összességében pozitív változások indultak el, kevesebb kifogásolnivaló volt.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza