Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sztrájk - az utasok kártérítése is szóba jöhet

Munkatársunktól, 2010. január 14. - csütörtök 12:52
Címkék: bkv, utazás, eljárás, fogyasztóvédelem, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A sztrájkok következtében az érintett lakosság az események károsultjává válhat - állapította meg az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. A lehetséges kártérítési következmények tisztázására Szabó Máté most a Budapesti Közlekedési Vállalat vezérigazgatóját, dr. Kocsis Istvánt levélben kért tájékoztatást.Kárnak kell tekinteni minden olyan indokolt költséget, amelyet a szolgáltatás igénybevételére jogosultaknak, illetve az azt rendes működés szerint igénybe vevőknek a közszolgáltatás kiesése miatt meg kell fizetniük - idézte fel a jelentés egyik lényegi következtetését Szabó Máté. A 2010. január 12-re meghirdetett, határozatlan idejű sztrájk kapcsán ismét felvetődik a kérdés, hogy az utazni kívánó, illetve az utazástól eleső állampolgárok kárát köteles-e a BKV megtéríteni.

Az ombudsman erről tájékoztatást kért a BKV vezérigazgatójától. Az első kérdése arra vonatkozott, hogy az utasok nem tudták megfelelően használni havi, vagy éves bérletüket. A bérlet megvásárlása azonban szerződéses kapcsolatot hozott létre az utas és a közlekedési vállalat között. Ennek figyelembe vételével érvényesíthetik-e a bérletesek a sztrájk miatt bekövetkezett kárukat?


Szabó Máté

Az ombudsman másik kérdésében arra kért választ, hogy van-e módjuk az utazási többletköltségük érvényesítésére azoknak, akik ugyan nem rendelkeznek bérlettel, ámde szükséges lett volna, hogy igénybe tudják venni a közlekedési vállalat szolgáltatását? És mindezekkel összefüggésben van-e olyan eljárási rend, amely a közszolgáltatás kiesése esetén szabályozza az azt igénybe venni szándékozóknak az okozott kár megtérítését, illetve a sztrájk következtében felmerült költségek megfizetését? Az állampolgári jogok biztosa levelében soron kívüli tájékoztatásra kérte a BKV vezérigazgatóját

Forrás: OS
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés