Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Sztrájk - az utasok kártérítése is szóba jöhet

Munkatársunktól, 2010. január 14. - csütörtök 12:52
Címkék: bkv, utazás, eljárás, fogyasztóvédelem, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A sztrájkok következtében az érintett lakosság az események károsultjává válhat - állapította meg az állampolgári jogok országgyűlési biztosa. A lehetséges kártérítési következmények tisztázására Szabó Máté most a Budapesti Közlekedési Vállalat vezérigazgatóját, dr. Kocsis Istvánt levélben kért tájékoztatást.Kárnak kell tekinteni minden olyan indokolt költséget, amelyet a szolgáltatás igénybevételére jogosultaknak, illetve az azt rendes működés szerint igénybe vevőknek a közszolgáltatás kiesése miatt meg kell fizetniük - idézte fel a jelentés egyik lényegi következtetését Szabó Máté. A 2010. január 12-re meghirdetett, határozatlan idejű sztrájk kapcsán ismét felvetődik a kérdés, hogy az utazni kívánó, illetve az utazástól eleső állampolgárok kárát köteles-e a BKV megtéríteni.

Az ombudsman erről tájékoztatást kért a BKV vezérigazgatójától. Az első kérdése arra vonatkozott, hogy az utasok nem tudták megfelelően használni havi, vagy éves bérletüket. A bérlet megvásárlása azonban szerződéses kapcsolatot hozott létre az utas és a közlekedési vállalat között. Ennek figyelembe vételével érvényesíthetik-e a bérletesek a sztrájk miatt bekövetkezett kárukat?


Szabó Máté

Az ombudsman másik kérdésében arra kért választ, hogy van-e módjuk az utazási többletköltségük érvényesítésére azoknak, akik ugyan nem rendelkeznek bérlettel, ámde szükséges lett volna, hogy igénybe tudják venni a közlekedési vállalat szolgáltatását? És mindezekkel összefüggésben van-e olyan eljárási rend, amely a közszolgáltatás kiesése esetén szabályozza az azt igénybe venni szándékozóknak az okozott kár megtérítését, illetve a sztrájk következtében felmerült költségek megfizetését? Az állampolgári jogok biztosa levelében soron kívüli tájékoztatásra kérte a BKV vezérigazgatóját

Forrás: OS
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés