Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Ünnepek alatt is büntetett az APEH

Munkatársunktól, 2010. január 12. - kedd 17:02
Címkék: ellenőrzés, bírság, eljárás, kereskedő, ünnep
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az elmúlt évekhez hasonlóan az adóhivatal kiemelten ellenőrizte 2009-ben is a kereskedelmi és szolgáltató tevékenységet a karácsonyi ünnepi időszakban.A 2009. évi tapasztalatok azt mutatják, hogy még mindig akad dolguk bőven az ellenőröknek. A karácsonyi időszakban elvégzett ellenőrzések alapján a nyugtaadási fegyelem javult, de az ellenőrzött 254 eset tíz százalékában még mindig nem tettek eleget az adózók az ez irányú kötelezettségüknek. A fenyő árusítások során az arány még rosszabb volt, mert minden harmadik ellenőrzött esetben a fenyőfa értékesítését nem követte sem nyugta, sem számla kibocsátása.

Az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságának tapasztalatai szerint Tolna megyében a régiós átlagnál jobb a nyugtaadási fegyelem, az ellenőrzött nyolcvanegy esetben a megállapítások aránya nem érte el a tíz százalékot. Árueredet ellenőrzésre a régióban hetvenhat esetben került sor, és szintén tíz százalék alatt maradt a megállapítások aránya. Ehhez kapcsolódóan Somogy megyében volt a legkevesebb megállapítás.

A foglalkoztatásokkal kapcsolatban is tapasztaltak az ellenőrök szabálytalanságokat. A régióban lefolytatott 343 ellenőrzés közel tíz százalékában valamilyen mulasztást tártak fel az adóhivatal munkatársai. A szabálytalan foglalkoztatás Baranyában a leggyakoribb, az elvégzett ellenőrzések közel tizenhét százalékában állapítottak meg mulasztást az ellenőrök.

A közterületeken kereskedelmi tevékenységet folytató adózók kétszer annyi esetben mulasztottak, mint az üzletekben tevékenykedő adóalanyok.

Az ellenőrzések a karácsonyi időszakot követően a 2010-es évben is folytatódnak. Az APEH előzetes tájékoztatása szerint az adóhatóság munkatársai az ellenőrzések során bárhol felbukkanhatnak. Így nem csak üzletekben lehet rájuk számítani, hanem vásárokon és közterületeken is.


Észak-Magyarország - tizenkétmilliós bírság a karácsonyi ellenőrzésből

Közel tizenkétmillió forintnyi bírságot szabott ki az APEH Észak-Magyarországon annak az ellenőrzés sorozatnak a keretében, amelyet hét társhatósággal együtt végeztek a karácsonyi ünnepeket megelőzően - tájékoztatott az adóhatóság Észak-magyarországi Igazgatóságának sajtószóvivője. Emellett, az ötvenhárom helyszínen elvégzett négyszáz ellenőrzés során huszonnyolc esetben éltek egyéb szankcióval, jellemzően a kontrollált üzlet tizenkét napos bezárásával - közölte Gulyás Bernadett. Ugyanakkor tapasztalataik szerint az elmúlt évhez képest javult az adózási fegyelem - tette hozzá. Mint elmondta: az akció keretében elsősorban a karácsonyi vásárokra, ideiglenes elárusító helyekre koncentráltak Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyében.

Fokozottan vizsgálták a számla és nyugtaadási kötelezettséget, a forgalmazott árucikkek eredetét, illetve a foglalkoztatás szabályainak betartását. A tapasztalatok szerint a vizsgált adózók tizennégy százaléka mulasztotta el a bizonylat kiadását, illetve további tizenhat százalékuknál egyéb, kisebb súlyú szabálytalanságot találtak. Jellemző eset volt az árusok bejelentés nélküli foglalkoztatása, illetve előfordult az is, hogy valaki úgy végzett kereskedelmi tevékenységet, hogy arra semmilyen engedélye, de még adószáma sem volt - közölte Gulyás Bernadett.

Forrás: Bama.hu/MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

ruby63, 2010. január 12. - kedd 22:56

A kérdésem a következő!!!kit kell értesíteni ha a település botjában ünnep napokon "buli" címszó alatt ital kimérés folyik,amiről még számla sincs??

Kommentek

Mária Ádám, 2020. február 16.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lázár István, 2020. február 14.

Mi 2019.10.28-án rendeltünk telje nyílás záró cserét, a mai napi semmi, csak ígérgetések ...

Ablakcsere buktatókkal

Mr Mito, 2020. február 11.

Né hígyjél té Richard Cosmos, mivel ő égy csáló gázfickó, átkoz tégéd éső szél vihá...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza