Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Így igazold külföldön a kgfb-t!

Munkatársunktól, 2010. január 11. - hétfő 12:56
Címkék: autó, ügyintézés, biztosítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az európai országok közül Albániába, Belaruszba, Moldáviába, Oroszországba, Törökországba és Ukrajnába történő utazáskor feltétlenül ki kell váltani a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (kgfb-t) igazoló zöld kártyát - egyebek mellett ezt tartalmazza a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) közleménye, amely a legutóbbi Hivatalos Értesítőben jelent meg.A felügyelet minden év elején közzéteszi, hogy mely országokban miként tanúsítható a magyar kötelező gépjármű felelősségbiztosítás. A nemzetközi gépjárműforgalomban a másoknak okozott károk megtérítésére megkívánt biztosítási fedezet igazolása a zöldkártya rendszer keretében történik. E rendszerhez tartoznak Európa országai, valamint Irán, Izrael, Marokkó, Tunézia, a volt Szovjetunió utódállamai közül pedig Belarusz, Moldávia, Oroszország és Ukrajna.Az Európai Unió országaiban a biztosítás meglétét az úgynevezett uniós rendszám igazolja. Más országokban azonban kérhetik, illetve megkövetelik a valós zöldkártya bemutatását is. Ezt az a magyar biztosító állítja ki, amelynél a tulajdonos, vagy az üzembentartó kgfb-t kötött. Egyes biztosítók automatikusan kiküldik a zöldkártyát az ügyfeleiknek.

Az unión kívül - amint azt a nemzetközi zöldkártya rendszer előírja - a rendszám melletti ovális mezőben lévő ország jelzés tanúsítja a kgfb meglétét. Ez akkor is így van, ha a trafikban vásárolja meg azt az autós. Maga a zöld kártya - mint dokumentum - csak az ovális ország jel megerősítésére szolgál.

A PSZÁF közleménye szerint különösen javasolt a zöldkártya kiváltása Bosznia-Hercegovinába, Macedóniába, Máltára, Montenegróba, Nagy-Britanniába és Észak-Írországba, valamint Szerbiába történő utazáskor. Minden esetben kötelező kiváltani a zöldkártyát gépjárművel történő utazáskor Albániába, Fehéroroszországba, Iránba, Izraelbe, Marokkóba, Moldáviába, Oroszországba, Törökországba, Tunéziába és Ukrajnába.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

hellboy, 2010. január 13. - szerda 13:43

mondjuk máltára nemsokan mennek több okból sem autóval.... fuvarozók meg pláne....

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. február 18.

Hitelre van szüksége? Adunk mindenféle kölcsönt, például adóssághitel, üzleti kölcsön, o...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. február 16.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Lázár István, 2020. február 14.

Mi 2019.10.28-án rendeltünk telje nyílás záró cserét, a mai napi semmi, csak ígérgetések ...

Ablakcsere buktatókkal

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza