Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Így igazold külföldön a kgfb-t!

Munkatársunktól, 2010. január 11. - hétfő 12:56
Címkék: autó, ügyintézés, biztosítás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az európai országok közül Albániába, Belaruszba, Moldáviába, Oroszországba, Törökországba és Ukrajnába történő utazáskor feltétlenül ki kell váltani a kötelező gépjármű felelősségbiztosítást (kgfb-t) igazoló zöld kártyát - egyebek mellett ezt tartalmazza a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) közleménye, amely a legutóbbi Hivatalos Értesítőben jelent meg.A felügyelet minden év elején közzéteszi, hogy mely országokban miként tanúsítható a magyar kötelező gépjármű felelősségbiztosítás. A nemzetközi gépjárműforgalomban a másoknak okozott károk megtérítésére megkívánt biztosítási fedezet igazolása a zöldkártya rendszer keretében történik. E rendszerhez tartoznak Európa országai, valamint Irán, Izrael, Marokkó, Tunézia, a volt Szovjetunió utódállamai közül pedig Belarusz, Moldávia, Oroszország és Ukrajna.Az Európai Unió országaiban a biztosítás meglétét az úgynevezett uniós rendszám igazolja. Más országokban azonban kérhetik, illetve megkövetelik a valós zöldkártya bemutatását is. Ezt az a magyar biztosító állítja ki, amelynél a tulajdonos, vagy az üzembentartó kgfb-t kötött. Egyes biztosítók automatikusan kiküldik a zöldkártyát az ügyfeleiknek.

Az unión kívül - amint azt a nemzetközi zöldkártya rendszer előírja - a rendszám melletti ovális mezőben lévő ország jelzés tanúsítja a kgfb meglétét. Ez akkor is így van, ha a trafikban vásárolja meg azt az autós. Maga a zöld kártya - mint dokumentum - csak az ovális ország jel megerősítésére szolgál.

A PSZÁF közleménye szerint különösen javasolt a zöldkártya kiváltása Bosznia-Hercegovinába, Macedóniába, Máltára, Montenegróba, Nagy-Britanniába és Észak-Írországba, valamint Szerbiába történő utazáskor. Minden esetben kötelező kiváltani a zöldkártyát gépjárművel történő utazáskor Albániába, Fehéroroszországba, Iránba, Izraelbe, Marokkóba, Moldáviába, Oroszországba, Törökországba, Tunéziába és Ukrajnába.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

hellboy, 2010. január 13. - szerda 13:43

mondjuk máltára nemsokan mennek több okból sem autóval.... fuvarozók meg pláne....

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza