Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Redőnyket bontat az E.on

Munkatársunktól, 2010. január 11. - hétfő 11:49
Címkék: szolgáltató, áram, gáz, eljárás, panasz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ha nem szerelik le a redőnyeiket az erkélyről, kikapcsolják a fűtést - közel kétszáz család kapott ilyen felszólítást az E.on-tól Nagyatádon.Mindenütt elterjedt megoldás a társasházakban, hogy nem csak az ablakokra, hanem az erkélyekre is szereltetnek redőnyt a lakók. Ez nyáron árnyékot vet erre a másfél-két négyzetméterre, télen pedig valamelyest javítja a lakás hőtartását. Nagyatádon azonban az erkélyek lezárása szemet szúrt a gázszolgáltatónak: közel kétszáz családot szólított fel levélben az E.on, hogy távolítsák el a redőnyöket az erkélyről, különben kizárják őket a szolgáltatásból. Április közepéig adtak határidőt. Arra hivatkoznak, hogy a redőny balesetveszélyes, mert akadályozza az erkélyre nyíló szobákban a fűtőtestek szellőzését.

mti
Szemet szúrt a redőny

Megnyugtató, hogy az E.on ennyire szívén viseli a biztonságunkat - mondja a nagyatádi Hortobágyi Ferenc. "Csak azt nem értem, hogy miért nem októberben, a fűtési idény előtt küldték ki a levelet, s azt sem, hogy miért szabnak meg ilyen hosszú határidőt. Ha valami balesetveszélyes, akkor most is az, és azonnali hatállyal be kellene tiltani a használatát. Ha pedig nem valós a balesetveszély, akkor ez nem más, mint a szolgáltató túlkapása. Én ezt az utóbbit gondolom; véleményem szerint hatóságot akar játszani a szolgáltató. Ha körültekintőbben jártak volna el, kiderült volna a számukra, hogy ezek az erkélyek egyáltalán nincsenek hermetikusan lezárva, szabadon áramolhat a levegő.Olyannyira, hogy egy barátom például a madarait tartja a redőnnyel lezárt erkélyén, és még egyetlen szárnyas sem pusztult bele ebbe. Azt sem értem, hogy miért csak egyedül Nagyatád a bűnös város. Pécsi, kaposvári ismerőseim közül még soha senki nem kapott hasonló tartalmú fenyegetést, pedig ott is széles körben elterjedt ez a megoldás a társasházakban. A törvény szerint - amit a felszólításban idéznek - a homlokzaton egyáltalán nem lehet kivezető nyílás. Ezen az alapon az összes régebben épült lakásban és rengeteg családi házban is le kellene zárni a fűtést. Nem értem, hogy miért fenyegeti a szolgáltató azokat, akikből él. Ezzel az egésszel egyedül a redőnykészítők járnának jól."

Az E.on régiós műszaki igazgatóságán megtudtuk: műszaki előírás számukra, hogy szabad utat kell biztosítani a szellőzésnek,s nem tehetnek különséget takarás és takarás között. Közel kétszáz fogyasztónak postázták a felszólítást és épp azért határoztak meg ilyen hosszú határidőt, hogy legyen idejük elkészülni. Arra a kérdésre, hogy a nagyvárosokban miért nem megy hasonló felszólítás, a szakember csak annyit mondott: mindenütt mehet. Nagyatádon felmérték a beépített erkélyeket, de másutt sem kizárt, hogy megtegyék ezt.

Forrás: Sonline.hu
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

kincső, 2010. január 22. - péntek 13:24

bakk albert, azért ez nem egészen így van! Ha valami le van szabályozva, akkor azsreint kell eljárni. Valaki feljelentette a redőnyösöket, az eon nem teheti meg, hogy ne tegye meg a megfelelő lépéseket. Hülye helyzet, de ez van. (mellesleg, ha arról szólna a cikk, hogy valaki rosszul lett a szénmonoxidtól, akkor meg azért lenne bűnös a gázszolgáltató, ugye?)

bakk albert, 2010. január 13. - szerda 16:16

azonnal fel keljelenteni az Eont mitképzel ez a nép nyúzó tolvaj banda a biróság nem fog neki igazat adni!!!!!!!!!!!!!

Kommentek

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

Mr. Dékány Endre, 2020. január 19.


Van rossz hitelképességi mutatója? Pénzügyi szempontból nem megfelelő? Hitelt adunk a...

Menekülés a UPC-től

giovannipiombi@gmail.com, 2020. január 15.

Komoly és gyors nemzetközi egyedi kölcsön-ajánlat.
Szeretne kölcsönt keresni anélkül...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza