Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Redőnyket bontat az E.on

Munkatársunktól, 2010. január 11. - hétfő 11:49
Címkék: szolgáltató, áram, gáz, eljárás, panasz
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Ha nem szerelik le a redőnyeiket az erkélyről, kikapcsolják a fűtést - közel kétszáz család kapott ilyen felszólítást az E.on-tól Nagyatádon.Mindenütt elterjedt megoldás a társasházakban, hogy nem csak az ablakokra, hanem az erkélyekre is szereltetnek redőnyt a lakók. Ez nyáron árnyékot vet erre a másfél-két négyzetméterre, télen pedig valamelyest javítja a lakás hőtartását. Nagyatádon azonban az erkélyek lezárása szemet szúrt a gázszolgáltatónak: közel kétszáz családot szólított fel levélben az E.on, hogy távolítsák el a redőnyöket az erkélyről, különben kizárják őket a szolgáltatásból. Április közepéig adtak határidőt. Arra hivatkoznak, hogy a redőny balesetveszélyes, mert akadályozza az erkélyre nyíló szobákban a fűtőtestek szellőzését.

mti
Szemet szúrt a redőny

Megnyugtató, hogy az E.on ennyire szívén viseli a biztonságunkat - mondja a nagyatádi Hortobágyi Ferenc. "Csak azt nem értem, hogy miért nem októberben, a fűtési idény előtt küldték ki a levelet, s azt sem, hogy miért szabnak meg ilyen hosszú határidőt. Ha valami balesetveszélyes, akkor most is az, és azonnali hatállyal be kellene tiltani a használatát. Ha pedig nem valós a balesetveszély, akkor ez nem más, mint a szolgáltató túlkapása. Én ezt az utóbbit gondolom; véleményem szerint hatóságot akar játszani a szolgáltató. Ha körültekintőbben jártak volna el, kiderült volna a számukra, hogy ezek az erkélyek egyáltalán nincsenek hermetikusan lezárva, szabadon áramolhat a levegő.Olyannyira, hogy egy barátom például a madarait tartja a redőnnyel lezárt erkélyén, és még egyetlen szárnyas sem pusztult bele ebbe. Azt sem értem, hogy miért csak egyedül Nagyatád a bűnös város. Pécsi, kaposvári ismerőseim közül még soha senki nem kapott hasonló tartalmú fenyegetést, pedig ott is széles körben elterjedt ez a megoldás a társasházakban. A törvény szerint - amit a felszólításban idéznek - a homlokzaton egyáltalán nem lehet kivezető nyílás. Ezen az alapon az összes régebben épült lakásban és rengeteg családi házban is le kellene zárni a fűtést. Nem értem, hogy miért fenyegeti a szolgáltató azokat, akikből él. Ezzel az egésszel egyedül a redőnykészítők járnának jól."

Az E.on régiós műszaki igazgatóságán megtudtuk: műszaki előírás számukra, hogy szabad utat kell biztosítani a szellőzésnek,s nem tehetnek különséget takarás és takarás között. Közel kétszáz fogyasztónak postázták a felszólítást és épp azért határoztak meg ilyen hosszú határidőt, hogy legyen idejük elkészülni. Arra a kérdésre, hogy a nagyvárosokban miért nem megy hasonló felszólítás, a szakember csak annyit mondott: mindenütt mehet. Nagyatádon felmérték a beépített erkélyeket, de másutt sem kizárt, hogy megtegyék ezt.

Forrás: Sonline.hu
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

kincső, 2010. január 22. - péntek 13:24

bakk albert, azért ez nem egészen így van! Ha valami le van szabályozva, akkor azsreint kell eljárni. Valaki feljelentette a redőnyösöket, az eon nem teheti meg, hogy ne tegye meg a megfelelő lépéseket. Hülye helyzet, de ez van. (mellesleg, ha arról szólna a cikk, hogy valaki rosszul lett a szénmonoxidtól, akkor meg azért lenne bűnös a gázszolgáltató, ugye?)

bakk albert, 2010. január 13. - szerda 16:16

azonnal fel keljelenteni az Eont mitképzel ez a nép nyúzó tolvaj banda a biróság nem fog neki igazat adni!!!!!!!!!!!!!

Kommentek

Sanchez, 2020. június 06.

Ha sürgõs hitre van szüksége a pénzügyi igények megoldására, akkor 3000 és 80 000 000 doll...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza