Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

BKV - szolidaritási sztrájkot hirdet a VDSzSz

Munkatársunktól, 2010. január 11. - hétfő 10:47
Címkék: bkv, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Szolidaritási sztrájkot hirdet a VDSzSz Szolidaritás szakszervezet a BKV-val - közölte a vasúti szakszervezet hétfőn.A közlemény szerint a vasúti szakszervezet így szeretné nyomatékosítani a BKV Zrt.-nél a cégvezetés hibájából kollektív szerződés nélkül maradt munkavállalók követeléseit. A sztrájk részleteiről Gaskó István, a VDSzSz Szolidaritás elnöke hétfőn sajtótájékoztatót tart. A BVK vezetősége és a szakszervezetek között a hétfő reggeli tárgyaláson sem született megállapodás a kollektív szerződésről. A tárgyalásokat hétfő délután folytatják.

mti
Tárgyalás a BKV és a szakszervezetek között

A délelőtti tárgyaláson a sztrájk idején szükséges, még elégséges szolgáltatásról sem született megállapodás, erről az egyeztetéseket még hétfő délelőtt folytatják.


A Főpolgármesteri Kabinet a sztrájk lemondására kéri a szakszervezeteket

A főváros vezetése a BKV-nál meghirdetett sztrájk lemondására és a tárgyalások folytatására kéri a szakszervezeteket - ismertette a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén elhangzottakat Nyáry Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója. A Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén foglalkozott a BKV-nál kialakult sztrájkhelyzettel is. Nyáry Krisztián elmondta: a főváros vezetése tisztában van azzal, hogy a társaság dolgozói rendkívül nehéz és a város számára nélkülözhetetlen munkát végeznek. Ezért is biztosított számukra a BKV az elmúlt években a magyar átlagnál harmadával jobb fizetést és számos extra juttatást, de ezeket a bérviszonyokat gazdasági válság idején csak megőrizni lehet, további emelésre nincs lehetőség - közölte. Hozzátette: a cafetéria, azaz a béren kívüli juttatások értéke a tavalyi jogszabályváltozások miatt harmadára-negyedére csökkent a legtöbb munkáltatónál. A BKV dolgozói esetében a menedzsment ajánlata a béren kívüli juttatások felére csökkentését tartalmazza, ám ehhez az országos átlagnál nagyobb nettó béremelés társulna.

Közlése szerint egy átlagos keresetű BKV-dolgozó a menedzsment ajánlata szerint jövőre tizenhárom százalékkal több nettó bért vihet haza, mint 2009-ben, ám a további kiemelt béren kívüli juttatásokat a többi munkáltatóhoz hasonlóan a BKV sem tudja az eddigi szinten finanszírozni. Emlékeztetett arra: a kormány 23 milliárd, a főváros pedig ötmilliárd forintos többlettámogatást biztosít az idén a BKV-nak. Ez a megállapodás volt az elmúlt években a szakszervezetek legfontosabb követelése. A 28 milliárdos többlet biztosítja Budapest tömegközlekedési vállalatának finanszírozhatóságát, a csődhelyzettel fenyegető adósságspirál elkerülését, és ami a dolgozók szempontjából a legfontosabb: a munkahelyek megőrzését - mondta Nyáry Krisztián.

Hozzátette: ezt a pénzt azonban nem lehet felélni, az országos átlagot meghaladó béremelésre fordítani, mert az nem erre, hanem a BKV működésére szolgál. Ha a BKV szakszervezeteinek követelései teljesülnek, akkor a közlekedési vállalat nem képes a rossz műszaki állapotú autóbuszok felújítására vagy újak vásárolására. Amennyiben a bér jellegű juttatások miatt növekedne a BKV eladósodottsága, azzal a kormányzattal kötött megállapodás értelmében a teljes kormányzati támogatást elveszítené a társaság - jelentette ki az igazgató.

Hangsúlyozta: a főváros vezetése ezért támogatja a BKV menedzsmentjének a szakszervezetekkel folytatott tárgyalásokon képviselt legújabb kompromisszumos ajánlatát, mert ennek értelmében sem infláció feletti díjemelésre, sem jelentős létszámleépítésre, sem járatcsökkentésre nincs szükség a BKV-nál.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Laszlo, 2020. február 20.

Vasaroltam egy autot amit annak rendje es modja szerint elvittem eredetvizsgara es megbukott. A buka...

Valami nem stimmel a megvett autóval

Mr. Dékány Endre, 2020. február 19.

Szüksége van sürgős kölcsönre pénzügyi problémájának megoldásához, valamint vállalkoz...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza