Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lebukott a szeszpancsoló

Munkatársunktól, 2010. január 07. - csütörtök 10:34
Címkék: vpop, ellenőrzés, alkohol, eljárás, bírság
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Házkutatás során mintegy 12 millió forint értékben foglaltak le "pancsolt" szeszt a pénzügyőrök egy kaposvári családi háznál, a tetten ért férfi ellen jövedéki orgazdaság gyanúja miatt indult eljárás - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) csütörtökön.Sipos Jenő szóvivő tájékoztatása szerint a kaposvári ház alatt lévő pincében és garázsban nyolcszáz liter tiszta szeszt és 2.900 liter fogyasztható töménységűre felhígított, aroma hozzákeverésére, azaz ízesítésre váró szeszt foglaltak le.

A vám- és pénzügyőrség munkatársai előzetes bűnügyi információk alapján tartottak házkutatást, ennek során a szesz és szeszes ital mellett több eszközt, berendezést is találtak. A desztilláló, a különféle italaromák, színezékek, keverőeszközök alapján az gyanítható, hogy a tetten ért helybéli férfi hosszabb ideje foglalkozik az italok "pancsolásával" - áll a közleményben.

MTI
Megsemmisítik a hamisított szeszt

A pénzügyőrség a csaknem 12 millió forint értékű alkoholterméket lefoglalta és a férfi ellen jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Ezért a bűncselekményért három év szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügy érdekessége, hogy az elfogott férfi legálisan üzemeltet egy szeszfőzdét. A büntetőeljárás mellett jövedéki eljárás is indult ellene, melynek során akár tízmillió forintos jövedéki bírságot is kiszabhat a vámhatóság. Az eljárás során tisztázni kell, hogy az illegális szeszből kik vásároltak és abból kerülhetett-e a szeszfőzdébe. A vizsgálat eredményétől függ a legális pálinkafőzde további sorsa.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza