Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tizenkét év gyógyszerhamisításért

Munkatársunktól, 2010. január 07. - csütörtök 14:44
Címkék: jog, eljárás, gyógyszer, csalás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Konzultációra bocsátott javaslata szerint büntetendő cselekményként nevesítené a hamis gyógyszerekkel történő kereskedelmet, és legsúlyosabb esetekben tizenkét év szabadságvesztésre ítélné az elkövetőket a gyógyszerbiztonságért felelős nagy-britanniai kormányzati szerv.A Pharma Times beszámolója szerint a brit Gyógyszer- és Egészségügyi Termékeket Felügyelő Hatóság (Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency, MHRA) szakmai konzultációra bocsátott javaslatában szigorítaná a hamis gyógyszerrel kereskedők büntethetőségét. A hatóság a vonatkozó jogszabályokban nevesítené a hamis gyógyszerek értékesítését, és a legsúlyosabb esetekre vonatkozóan tizenkét év szabadságvesztés kiszabhatóságát vezetné be.

Az MHRA a javaslatot a tavaly bemutatott, gyógyszerek értékesítésére és forgalmazására vonatkozó reformcsomagjáról folytatott konzultáció folytatásaként jelentette be. Az elképzelés szakmai véleményezésére ez év márciusáig van lehetőség. A vélemények kiértékelését, és az ezek alapján átdolgozott javaslatot áprilisban tervezi bemutatni a testület.Az elképzelések szerint az MHRA a hamisgyógyszer-kereskedelemben érintett gyártókat, forgalmazókat és raktározókat egyaránt büntetné, továbbá a büntethetőséget kiterjesztené az ajánlattevőkre is. A javaslat szövegezése szerint a hamisgyógyszer-értékesítés két elkövetési formáját különbözteti meg: szándékosság esetén a törvény szigorúbb, gondatlanság eredményeként megvalósuló bűncselekmény esetén enyhébb szankciókat alkalmazna.

Az MHRA közleménye szerint a tíz-tizenkét éves börtönbüntetés kiszabását a hatóság a legsúlyosabb esetekben tartja indokoltnak. A testület kiemelte továbbá, hogy a vonatkozó hatályos jogszabály, a Trade Mark Act rendelkezései szerint a bíróság jelenleg is elrendelhet tíz év szabadságvesztést gyógyszerhamisítási ügyben.

Forrás: Hent
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza