Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

BKV - sok a műszaki hibás busz

Munkatársunktól, 2010. január 06. - szerda 09:52
Címkék: bkv, utazás, ellenőrzés, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A BKV vezetése által megbízott "szuper kontrollcsoport" is igazolta szerda reggel, hogy nem álhibák vannak a buszoknál és nincs indokolatlan szolgálatfelvétel-megtagadás - mondta Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője.Több esetben a buszgarázsban dolgozók forgalomba küldtek volna olyan buszt, amely műszaki hibás volt, de a kontrollcsoport visszaküldte a járművet a garázsba - közölte Nemes Gábor hozzátéve: ezzel bebizonyosodott az is, hogy nincsenek indokolatlan szolgálatfelvétel-megtagadások és rongálások sem.

Kifejtette, volt olyan garázs, ahol elfogyott az ablakmosó folyadék a járművekben, és több olyan buszt is forgalomba akartak küldeni, amelyben nem működött az utastérfűtés, de a kontrollcsoport szakemberei visszatartották ezeket a járműveket.

mti
A műszaki hibás buszok otthon maradtak

A BKV a "szuper kontrollcsoport" működésének tapasztalatairól csak délutánra ígért tájékoztatást. A cég kedden közölte, hogy "szuper kontrollcsoportot" hoznak létre a közlekedési káosz mihamarabbi és minél hatékonyabb felszámolására. Feladatuk az autóbuszok műszaki állapotának vizsgálata a forgalomba álláskor és a garázsba visszaállás idején. Ettől az intézkedéstől az indokolatlan szolgálatfelvétel-megtagadások és az esetleges rongálások csökkenését várják.

A BKV közleménye szerint szerda reggel fél kilenckor már 13-ra csökkent azon buszvonalak száma, amelyeken a menetrend szerintinél ritkábban közlekednek a buszok. Továbbra is többet kell várni a 7-es buszokra (7, 7E, 173, 173E), azokon a vonalakon a négy-öt perces követési idő helyett öt-tizenkét percenként közlekednek a járművek.

A 9-es busz hét helyett tizennégy, a 15-ös nyolc helyett harminc, a 282E pedig húsz helyett negyven percenként közlekedik. Ritkábban jár - egyebek mellett - a 112-es, 212-es, 85-ös, 67-es és 94E busz is.

mti

MÁV: leszakadt felső vezeték miatt késnek a vonatok a miskolci vonalon

Leszakadt a felső vezeték, ezért csak egy vágányon, huszonöt-harminc perces késésekkel járnak a vonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon - közölte a MÁV szerda délelőtt. A vezeték néhány perccel kilenc óra előtt szakadt le, a helyreállítást a déli órákra ígérik a vasúttársaság szakemberei. A torlódások és a további késések elkerülése érdekében a gödöllői elővárosi vonatokat nem indítják el. A MÁV korábban azt közölte, hogy az egész országban késnek a vonatok a havazás miatt. A Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon átlagosan negyven perces, a Budapest-Vác-Szob és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon tizenöt-huszonöt perces, a Budapest-Esztergom vonalon húsz-harminc perces, a Budapest-Székesfehérvár vonalon pedig tizenöt-húsz perces késéssel kell számolniuk az utasoknak - áll a közleményben.


Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

netuddki, 2010. január 08. - péntek 15:56

sok a műszaki hibás menedzser

Légrádyné, 2010. január 07. - csütörtök 23:17

Jé !! Örizetbe vették a sok milliót felmarkoló asszonyságot a BKV-nál. Ezt már rég meg kellett volna tenni. Azon csodálkozom, hogy a vezér Kocsis még mindig szabadlábon van !

kockavasutas, 2010. január 06. - szerda 17:49

"Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél!" A még mindig uralkodó politikai "elit" szentnek képzeli magát! Tudjuk, minden szentnek maga felé hajlik a keze! Ez egy remek "gumimondat"! A pártpolitikában azt hallottuk és még halljuk, hogy az EÜ-ből is kivonunk x milliárdot, innen is, onnan is kivonunk milliárdokat, stb.! Kérdem én, ha egy működő gazdaságban (nem muszáj dübörögnie!) "van" pénz, az ugye eszköznek számít, mert működteti azt, miért kell onnan pénzt kivonni??? Mivel erkölcsi alapismeretekkel nem rendelkező és szakértelem nélküli "illetékes elvtársak" uralkodnak, hát kérem Uraim és Hölgyeim, mint a hazudós óvodáskorú rosszfiúk, tudják, a falu széléről a "C" telepről, szóval lenyúlják a pénzt, ami egy korrekten működő cégnél "eszköz"! A BKV egyik ágazatánál a költségvetés 2010-ben 4,5 MFt lenne havonta, és ez igen szolíd összeg - megbízható információ! -, felsőbb utasításra megkurtították, azaz 1,1 MFt-ból kell megoldaniuk! Érthetetlen, hogy miért az elvonás?! Világos, Valaki(k)nek érdeke a BKV és minden struktúrájának tönkretétele! R-go: amit lent elvonásnak/kivonásnak neveznek, azzal felfelé, mint "tára/káló/stb" neveznek! Így lehet lenyúlni hatalmas összegeket! Nem a jármű állomány műszaki állapota a sztrájk alapja, hanem az, hogy a járművekre költendő pénzt ellopták és ezek után van pofája a vezetőségnek/menedzsmentnek mindezt a dolgozókon behajtani!!! Ami havi szinten kb 20-30 eFt nettó "kivonás" minden egyes tisztességgel, verejtékkel dolgozónál!!! Ügyes közgazdászok és frankó tanácsadók gyűjtőhelye a "menedzsment"! Nem csak a BKV-nál! Új jármű akkor lesz, ha a dolgozók megveszik a cég nevére kiállíttatva a számlát - az elszámoláshoz, ÁFA és VÁM visszaigényléséhez - a saját pénzükön, persze, hogy hosszútávú hitelre! És minden évben megköszönik, hogy ott dolgozhattak: INGYEN! Kb. itt tart a magyar gazdaság!

Légrádyné, 2010. január 06. - szerda 16:26

Bkv. BKV. ne csodálkozzunk rajta, hogy rohadnak a buszok, késnek, nem indulnak, mert nincs pénz a karbantartásukra. Nincs pénz mert ellopták, végkielégítésekre (sok száz millió Ft) kifizették, kiutalták maguknak a BKV vezetői. Mennyi buszt rendbe lehetett volna tenni az elpocsékolt, elszórt pénzből. Hol is lenne a helyük az ilyen vezetőknek? Vajon lehet ilyenkor perelni, kártérítést kérni a BKV-től, hiszen a drága bérletet megveszi az utazó és nem tud elérni a munkahelyére. A BKV nem szolgáltat !

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza