Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Lezárult a SkyEurope csődeljárása

Munkatársunktól, 2009. december 29. - kedd 15:34
Címkék: utazás, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A fizetésképtelenné vált szlovák-osztrák diszkont légitársaság, a SkyEurope ellen indított csődeljárást december 21-én elegendő vagyon híján lezárták - derül ki a hivatalos szlovák kereskedelmi közlöny kedden közzétett számából.A csődeljárás beszüntetésének egyik oka az eljárási díj volt - közölte Pavol Adamciak bírósági szóvivő Pozsonyban a cseh CTK hírügynökséggel. Minél tovább tart az eljárás annál nagyobb összegre duzzad az eljárási díj és annál kevesebb esély nyílik a hitelezők kártalanítására. A csődeljárás beszüntetése ellen a hitelezők a hivatalos közlemény közzétételét követő tizenöt napon belül emelhetnek kifogást.

A SkyEurope fizetésképtelensége ügyében csalás miatt ismeretlen tettes ellen tavaly szeptemberben büntetőfeljelentést tett Bizon & Partners ügyvédi iroda részéről Juraj Bizon a szlovák Sme napilap internetes kiadásában jogellenesnek nevezte a döntést. Az ügyvédi iroda a légitársaság működésének beszüntetése előtt vásárolt repülőjegyeket.

MTI
Nincs pénzük...

A csődbiztos korábbi közleményei szerint a SkyEurope aktívái 5,7 millió euró körüli összegre rúgtak és az is többnyire utazási irodákkal szembeni behajthatatlan követelésekből állt.

A SkyEurope légitársaságot 2001-ben alapították. Terjeszkedését folyamatos hitelfelvételekkel finanszírozta a társaság és azóta nem zárt egyetlen nyereséges évet sem. 2009 júniusától a társaság csődvédelem alatt működött, majd 2009 szeptember 9-én megindult a felszámolás, mert a bécsi és a prágai repülőterek megtagadták a társaság gépeinek kiszolgálását.

A repülőtereknek mintegy tízmillió euróval maradt adós a légitársaság. Az eljárás megindításakor mintegy 280 ezer eladott, de már igénybe nem vehető jegy maradt a vásárlók nyakán. A társaság mintegy ötszáz alkalmazottja pedig ki nem fizetett bérek miatt maradt hoppon. A légitársaság vezetősége ellen nyomozást indított mind a szlovák, mind az osztrák államügyészség. Ausztriában csalárd csőd és az értékpapír törvény megsértésének gyanújával folytatnak nyomozást.

Forrás: MTI

   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2019. június 25.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés