Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Szexszel csalják lépre az adósokat

Munkatársunktól, 2009. december 18. - péntek 09:54
Címkék: bank, hitel, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Az orosz végrehajtók a testület legszebb ifjú hölgytagjainak képét teszik ki hamarosan az internetre könnyed kapcsolatokra vonatkozó ajánlatokkal, hogy így csalják lépre a nem fizető adósokat.A testület fantasztikus kreativitásról tesz tanúbizonyságot nap mint nap az adósságok behajtásában. Az első nagyobb feltűnést keltő idea az volt, hogy az adósokat nem engedik külföldre utazni. Nem tudni pontosan, hogyan valósítják ezt meg, de tény, hogy idén csak a moszkvaiak közül tizenegyezer nem fizető - összesen mintegy 60 milliárd forintnak megfelelő összeggel tartozó - adós volt kénytelen letenni a külföldi utazásról, s most automatákat helyeznek el a repülőtereken, ahol a helyszínen készpénzben be lehet fizetni a tartozást.

Ugyancsak már régebben bevezették, hogy - ha elkapják az illetőt - lefoglalják és el is adják az autóját, de hatásos az is, ha valakinek a jogosítványát vagy a vadászengedélyét foglalják le. Akadt vidéki adós, akinek a libáit és a kerítését foglalták le, miután az illető nem volt hajlandó szóba állni a végrehajtókkal. Nemrég bevezették azt is, hogy a mobilszolgáltatóknál foglalják le az adósok pénzét, megfosztva így a nem fizetőket a mobiltelefon használatától.

Szaratovban egy esküvőiruha-szalont foglaltak le egy pénteki napon, és nem kevesebb mint tizenhét menyasszonyt hagytak fehér ruha nélkül a hétvégére tervezett esküvő előtt. Legutóbbi azzal kísérleteztek, hogy elzárják a vizet a nem fizető adósok lakásában.

MTI
Bekapják a horgot

Az interneten partnereket kereső hölgyekkel már korábban is kísérletezek, mivel azonban társasági honlapokról, találomra vették le a felhasznált fotókat, többen kártérítésért perelték a végrehajtói testületet. Ezért választották most azt a megoldást, hogy saját soraikból választják ki az alkalmas hölgyeket, és előre kikérik hozzájárulásukat. Az eljárás kezdettől fogva szép sikereket hozott főleg a fellelhetetlen adósok megtalálásában: az illető váltott néhány elektronikus levelet a csinos hölggyel, s amikor elment az első randevúra, egy kicsit sem bájos végrehajtóval találta szemben magát. Ugyanis csak a Kirovi területen hiába keresnek több mint százezer fizikai és jogi személyt, akik összesen több mint 400 milliárd forintnak megfelelő összeggel tartoznak.

A szövetségi szolgálat az egész országban az első félévben magánszemélyektől mintegy 45 milliárd forintnak, jogi személyektől mintegy 12 milliárd forintnak megfelelő összeget hajtott be a bankok javára, de magánszemélyektől mintegy 270 ezer bírósági végzés alapján 630 milliárd forintnyi, több mint 21 ezer jogi személytől 780 milliárd forintnyi vár behajtásra. A végrehajtók az év első kilenc hónapjában 30 milliárd forintnyi elmaradt bért hajtottak be a dolgozóknak, de még ugyanennyi bértartozás ügyében járnak el.

Többet hajtanak be magánszemélyek, mint intézmények számára: ezt első sorban a tartásdíjat nem fizető apák bánják. A kormány november elsejét megtette a végrehajtók napjának, s idén első ízben meg is ünnepelték ezt, nyilván elsősorban maguk a nem túl közkedvelt végrehajtók.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mária Ádám, 2019. június 25.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés