Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Újra lecsapott az APEH

Munkatársunktól, 2009. december 17. - csütörtök 20:24
Címkék: ellenőrzés, kereskedő, bírság, ünnep
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A karácsonyi ünnepek közeledtével az APEH munkatársai is fokozott ellenőrzéseket végeznek a kereskedők körében.A karácsonyi ünnepek közeledtével az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságának munkatársai is fokozott ellenőrzéseket végeznek, amelyek során kiemelt figyelmet fordítanak a nyugta- és számlaadási kötelezettség betartására, az értékesített áruk eredetének igazolására, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásának szabályszerűségére.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az adóhivatal kiemelten ellenőrzi az idén is a kereskedelmi és szolgáltató tevékenységet az ünnepi időszakokban. Az ez évi tapasztalatok azt mutatják, hogy még mindig akad dolguk bőven az ellenőröknek. A karácsonyi időszakban eddig elvégzett ellenőrzések alapján a nyugtaadási fegyelem javult, de az ellenőrzött esetek több mint egytizedében még mindig nem tesznek eleget az adózók kötelezettségüknek.


Az értékesített áruk eredetének vizsgálata során minden esetben rendben voltak a dokumentumok, ezért emiatt nem marasztaltak el senkit. A legtöbb ilyen ellenőrzés Somogy megyében történt, és a húsz eset mindegyikében a rendelkezésre álló dokumentumok hitelesen igazolták a beszerzett áruk eredetét.

A foglalkoztatásokkal kapcsolatban tapasztalták az ellenőrök a legtöbb szabálytalanságot. A régióban lefolytatott ellenőrzések közel tizenkét százalékában találtak valamilyen szabálytalanságot az adóhivatal munkatársai. Ebből a legtöbbet Baranya megyében, itt az elvégzett nyolcvan ellenőrzés tizenhét százalékában tártak fel hiányosságokat az ellenőrök. A kiemelt ellenőrzések eredményeképpen várhatóan 10,4 millió forint bírságot szabnak ki a régióban.

Az akciók a karácsonyi időszakot követően is folytatódnak. Az adóhatóság munkatársai az ellenőrzések során bárhol felbukkanhatnak. Így nem csak üzletekben lehet rájuk számítani, hanem vásárokon és közterületeken is.

Forrás: Bama.hu
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mr. Dékány Endre, 2020. január 26.

Hitelre van szüksége? Bármely okból és sürgős igényként mindenféle hiteleket kínálunk, p...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza