Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Újra lecsapott az APEH

Munkatársunktól, 2009. december 17. - csütörtök 20:24
Címkék: ellenőrzés, kereskedő, bírság, ünnep
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A karácsonyi ünnepek közeledtével az APEH munkatársai is fokozott ellenőrzéseket végeznek a kereskedők körében.A karácsonyi ünnepek közeledtével az APEH Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságának munkatársai is fokozott ellenőrzéseket végeznek, amelyek során kiemelt figyelmet fordítanak a nyugta- és számlaadási kötelezettség betartására, az értékesített áruk eredetének igazolására, valamint az alkalmazottak foglalkoztatásának szabályszerűségére.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az adóhivatal kiemelten ellenőrzi az idén is a kereskedelmi és szolgáltató tevékenységet az ünnepi időszakokban. Az ez évi tapasztalatok azt mutatják, hogy még mindig akad dolguk bőven az ellenőröknek. A karácsonyi időszakban eddig elvégzett ellenőrzések alapján a nyugtaadási fegyelem javult, de az ellenőrzött esetek több mint egytizedében még mindig nem tesznek eleget az adózók kötelezettségüknek.


Az értékesített áruk eredetének vizsgálata során minden esetben rendben voltak a dokumentumok, ezért emiatt nem marasztaltak el senkit. A legtöbb ilyen ellenőrzés Somogy megyében történt, és a húsz eset mindegyikében a rendelkezésre álló dokumentumok hitelesen igazolták a beszerzett áruk eredetét.

A foglalkoztatásokkal kapcsolatban tapasztalták az ellenőrök a legtöbb szabálytalanságot. A régióban lefolytatott ellenőrzések közel tizenkét százalékában találtak valamilyen szabálytalanságot az adóhivatal munkatársai. Ebből a legtöbbet Baranya megyében, itt az elvégzett nyolcvan ellenőrzés tizenhét százalékában tártak fel hiányosságokat az ellenőrök. A kiemelt ellenőrzések eredményeképpen várhatóan 10,4 millió forint bírságot szabnak ki a régióban.

Az akciók a karácsonyi időszakot követően is folytatódnak. Az adóhatóság munkatársai az ellenőrzések során bárhol felbukkanhatnak. Így nem csak üzletekben lehet rájuk számítani, hanem vásárokon és közterületeken is.

Forrás: Bama.hu
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza