Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Kampány a csomagolópapír ellen

Munkatársunktól, 2009. december 16. - szerda 13:49
Címkék: ünnep, kiadvány, olcsó
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Idén karácsonykor is folytatódik a Ne csomagolj! kampány a természet védelméért.Az akció célja, hogy a környezetbarátok ajándékaikat ne karácsonyi papírba csomagolják, hanem szimbolikus zöld szalaggal kössék át, ezzel is hozzájárulva a fák és a természet megmentéséhez - közölte a Greenpeace szerdán.

A kezdeményezés tavaly indult, és tíz nap alatt több százezer emberhez jutott el, mások között Till Attila, Szabó Győző, Nagy Ervin, Zséda, Zoób Kati és Pataki Ági is a mozgalom mellé állt.
Évente százezer tonna karácsonyi csomagolópapír fogy Európában, ami közel hatszázezer fa kivágását jelenti. Ez pontosan 1,2 milliárd négyzetméter papír, amellyel akár két és félszer be lehetne borítani Budapestet.


A Ne csomagolj akciót a Facebook-on és a Twitteren követhetik az érdeklődők, így naponta értesülhetnek arról, hogy hányan csatlakoznak a mozgalomhoz, és ki milyen alternatív ötlettel rukkol elő.

Forrás: MTI
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

J.A.E., 2009. december 18. - péntek 10:56

Ez nagyon jó hír! Nagyon tetszik, mert van értelme, üzenete, küldetése! TÁMOGATOM! Abban nagyon reménykedem, hogy a felsorolt ismertebb neveken kívül azért csatlakoztak a kezdeményezéshez civilek is, nem csak ez a 6 ember állt ki a jó ügy mellett! Több ilyen értelmes és hasznos kezdeményezés kellene!

Kommentek

Kovács Márton, 2019. szeptember 20.

betegojogi k.Debreceni nem csinált semmit...

Mit tehet a betegjogi képviselő?

Sándor Tünde, 2019. szeptember 17.

Tisztelt Cím !
Érdeklődnék, hogy milyen módon lehet csatlakozni a szociális bolthálóz...

Kisbolt, közért, szociális bolthálózat

Valeria Marco, 2019. szeptember 16.

A nevem Valeria Marco. 6 hónappal ezelőtt vállalkozásom összeomlott, nem reméltem, hogy újra ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés