Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Nálunk vesznek ajándékot a kárpátaljaiak

Munkatársunktól, 2009. december 16. - szerda 17:19
Címkék: ünnep, vásárlás, utazás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Egy felmérés adatai szerint Kárpátalja lakói az idén mintegy tízmillió eurót költenek karácsonyi és újévi ajándékok vásárlására, főként Magyarországon és kisebb részben Szlovákiában.A Kárpátaljai Turisztikai és Információs Központ által 2009. december 1. és 10. között végzett kutatás szerint a kishatárforgalmi engedéllyel rendelkező kárpátaljai lakosok huszonöt százaléka, azaz mintegy harmincezer fő tervezi azt, hogy Magyarország valamelyik ukrán határhoz közeli bevásárlóközpontjában szerzi be a karácsonyi és újévi ajándékokat.

A schengeni vízummal rendelkező válaszadók húsz százaléka Budapestet nevezte meg a karácsonyi bevásárlás célállomásaként. A Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye azon lakosainak hatvanöt százaléka, akik külföldön szeretnék megejteni a karácsonyi-újévi ajándékok vásárlását, Budapestet jelölte meg olyan helyként, amely széles áruválasztékával megfelel az elvárásainak - adták hírül kárpátaljai internetes hírportálok.

A kutatás szerint a schengeni vízummal rendelkező kárpátaljaiak tíz százaléka Szlovákiában, négy százaléka pedig Bécsben akar bevásárolni karácsonyra.

A megkérdezettek harmincöt százaléka vélte úgy, hogy a szomszédos országokban kedvezményes áron szerezheti be a divatos árucikkeket. Arra a kérdésre, hogy mennyit szánnak a karácsonyi és újévi ajándékok megvásárlására, a válaszadók harmincöt százaléka háromszáz-ötszáz euró közötti összeget nevezett meg.

A kutatást végző cég előrejelzése szerint a kárpátaljaiak az idei év végi vásárlásaik során mintegy tízmillió eurót hagynak a szomszédos országok üzleteiben.

Forrás: MTI
 
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

J.A.E., 2009. december 18. - péntek 10:48

Ennyivel olcsóbbak a magyarországi üzletek az ukránokéhoz képest, vagy ennyivel nagyobb a választék vagy itt többet ér a pénzük???

Kommentek

Kovácsné Heffler- Foltányi Emma, 2019. augusztus 23.

Intrum Justitia zrt. 2002 óta vezetgeti a már visszafizetett kölcsönöm 2015.08 20-án lejárt a...

Behajtó cégek és a család

Kovácsné Heffler- Foltányi Emma, 2019. augusztus 23.

Intrum Justitia zrt. 2002 óta vezetgeti a már visszafizetett kölcsönöm 2015.08 20-án lejárt a...

Behajtó cégek és a család

Kovácsné Heffler- Foltányi Emma, 2019. augusztus 23.

Intrum Justitia zrt. 2002 óta vezetgeti a már visszafizetett kölcsönöm 2015.08 20-án lejárt a...

Behajtó cégek és a család

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés