Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Túlsugároznak a hazai szoláriumok

Munkatársunktól, 2009. december 15. - kedd 10:23
Címkék: műszaki cikk, egészség, ellenőrzés, fogyasztóvédelem, eljárás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Magyarországon a szoláriumágyak 96,5 százaléka nem felelt meg a sugárzás erősségére vonatkozó előírásoknak, ez Európában kimagaslóan magas arány - közölte a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium (NFGM) hétfőn a decemberben zárult európai vizsgálat eredményét.Az NFGM közleménye szerint a határokon átívelő, közös akcióban résztvevő piacfelügyeleti hatóságok több mint háromszáz helyszínen ellenőriztek mintegy ötszáz szoláriumágyat. Magyarországon a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) munkatársai huszonnyolc helyszínen, hatvannyolc ágyat vizsgáltak meg.

A közlemény szerint az európai ellenőrzés során bebizonyosodott, hogy jelentős százalékban nem teljesülnek az előírások, különös tekintettel a sugárzás erősségére, amely a szabályok szerint nem haladhatja meg a 0,3 wattot négyzetméterenként. A berendezések több mint húsz százaléka nem felelt meg az általános jelölési előírásoknak - például nem volt megfelelő a CE-jelölés, hiányzott a típus megjelölése. Az ágyak ötvenkét százalékában nem tüntették fel, hogy az UV-sugárzás sérülést okozhat.

MTI
Sokan még a szabályok betartása mellett sem ajánlják

Magyarországon a legmagasabb mért érték 1,43 watt volt négyzetméterenként, amely közel ötszöröse a megengedett határértéknek. A jogszabályok megsértése esetén a nem megfelelő berendezések forgalmazását, és használatát az ellenőrző hatóság megtiltotta.

A szoláriumba járók egészségének védelme érdekében az ellenőrzések folytatódnak az Európai Bizottság társfinanszírozásával, illetve hazai források bevonásával - közölte az NFGM.

Forrás: MTI
   

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mr. George Anderson, 2020. május 30.

Sürgős kölcsönt keres? Megtagadták-e hitelét a bankjától vagy bármely pénzügyi vállalkoz...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Mr. Dékány Endre, 2020. május 30.

Szüksége van hitelre az adósság megszilárdításához? Szüksége van kölcsönre vállalkozás...

Kétszázezres hitelből hatszázezres tartozás

Mária Ádám, 2020. május 28.

A nevem Mária Ádám, magyar, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt, annyi adósságot...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza