Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tippek: hogyan csökkentsük a fűtésszámlát?

Munkatársunktól, 2009. december 15. - kedd 11:57
Címkék: szolgáltató, gáz, olcsó, ingatlan, díj
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A nagy hideg az ünnepek alatt komoly kiadásokat okoz a háztartásoknak. Miként csökkenthető a fűtésszámlánk? Íme a tippek arról, hogy milyen apró trükkök, háztartási praktikák, segíthetik a spórolást.Egy tipikus háztartásban a fűtésre használja fel a legtöbb energiát, ezért különösen fontos átgondolni, hol és hogyan lehet energiát megtakarítani a fűtéssel. Ha nem fűtünk, télen hamar lehűl a ház. De hol távozik el a meleg levegő? Tizenkilenc százaléka a falakon keresztül, tizennyolc százaléka az ablakokon át, tizenhét százalék pedig szellőztetés útján jut a szabadba.


Ne fűtsük az utcát!

Ha ma egy házat tervezne, vagy éppen épít, akkor a falak jó szigetelése magától értetődő. Korábban kevésbé figyeltek a hőszigetelésre, de némi beruházással a helyzet javítható. Most persze írhatnánk azt, hogy a hőszigetelés mindent megold, de nem az a célunk, hogy több százezer forintos beruházásra beszéljük rá az olvasót. Apró trükkökre és praktikákra akarjuk felhívni a figyelmet.


Az okos termosztát

A termosztát egy Celsius fokkal való letekerése, vagyis a szobahőmérséklet egy fokkal való csökkenése kb. hat százalékos energiamegtakarítást eredményez. Azokban a lakásokban, ahol az egyes helyiségekben külön szabályozhatók a radiátorok, további takarékosságot érhetünk el, ha optimalizáljuk a szoba hőmérsékletét.

MTI
Minél pontosabban állítható be a fűtés, annál jobb

Az Energia Klub Hol szökik az energia? című kiadványa szerint a szabályozhatóság nyomán tizenkét-tizennyolc százalékos fűtésenergia-csökkenés érhető el.

A lakás helyiségeinek javasolt, ideális hőmérséklete (Celsius fok):
Nappali: 20-22
Hálószoba: 15-18
Gyerekszoba: 20
Fürdőszoba: 23
Konyha: 16-18
Folyosó: 15


Életvitelhez igazított fűtés

A háló tizenöt-tizennyolc fokos hőmérsékletét sem érezzük kevésnek, ha takarót használunk. Felesleges energiapazarlás a hálószobában huszonhárom-huszonöt fokot tartani és takaró nélkül aludni.

Szabályozható termosztáttal életmódunkhoz igazítható a lakás hőmérséklete. Az új készülékek már programozhatók, segítségükkel automatikusan tudjuk állítani a fűtési időket és hőmérsékleteket. Ha abba a helyiségbe szereltetjük be a termosztátot, amelyikben a legtöbbet tartózkodunk, komoly megtakarítást érhetünk el, ha távollétünk idején öt-hat fokkal alacsonyabbra állítjuk a hőfokot. Az időzítésnek köszönhetően pedig, mire hazaérünk a munkából, iskolából, már a kívánt és kényelmes hőfok fogad bennünket.


Tükörfóliát a háztartásokba!

Ha a falra szerelt radiátor mögé alufóliát helyezünk, a fűtésszámlát 5-6%-kal tudjuk csökkenteni, hiszen a fólia hővisszaverő rétegként működik, és így kevesebb hőt nyel el a fal. Emlékezzünk arra, a falakon keresztül a hő 19%-a távozik a szabad levegőbe. A radiátor mögötti fólia beszerzése ráadásul csekély mértékű beruházást igényel, s kényelem szempontjából is előnyös, ezt ugyanis egyszer kell gondosan elhelyezni a fűtőtest mögé, s ebben az esetben úgy takaríthatunk meg évente több ezer forintot, hogy egyáltalán nem figyelünk oda rá, nem vesz el plusz energiát a hétköznapokból.


Sötétítő függöny használata

Nem is gondolnánk, hogy a sötétítő függöny más funkciót is betölthet azon kívül, hogy elzárja a napsugarakat. Az ablakok, különösen a régi fából készültek, melyek az évek alatt vesztettek tartásukból, igen rosszul tartják bent a meleget.

Célszerű sötét színű, vastag anyagból készült sötétítő függönyt választani, ugyanis jelentős mennyiségű meleg kiszökését gátolhatjuk meg. Fontos tudnivaló, hogy a sötétítő függöny semmiképp se érjen a radiátor felső szintje alá, ugyanis a meleg levegővel így a függöny és az ablak közötti tíz-tizenöt centiméteres sávot fűtjük.

Forrás: Fome
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kriszti_K, 2017. december 18. - hétfő 14:20

Ez mind szép és jó, de ezekkel a tippekkel nem megyünk messzire, ha egy ezeréves házban lakunk korszerűtlen fűtéssel megáldva. Nyilván egyszerűbb, mint beruházni egy kondenzációs kazánra, ahogy nézem a legolcsóbb is 200k körül mozog: https://szerelvenybolt.hu/kazanok-es-keszulekek/gaz-elektromos-es-hybrid-kazanok/kondenzacios-kombi-kazan/ariston-cares-premium-24-kondenzacios-kombi-kazan-eu-erp-10543 , de akárhogy is keresgéljük a kibúvókat, érdemes inkább erre spórolni, mint 15 fokos jégveremben aludni, majd rohanni az orvoshoz.

Bishop, 2016. július 18. - hétfő 12:51

Helló, Én Bishop t, d Jakes, egy privát kölcsön hitelező, aki életet ad időt lehetőséget hitelek. Szüksége van egy hitel sürgősen ki fizeti az adósságait, vagy szüksége van egy kölcsön, hogy fokozza az üzleti? Meg kellett volna utasítani a bankok és más pénzügyi intézmények? Szüksége van egy konszolidációs hitelt vagy jelzálog? keres többet, mert azért vagyunk itt, hogy minden pénzügyi problémák a múlté. Mi pénzt adnak kölcsön az rászoruló személyek pénzügyi támogatás, hogy van egy rossz hitel, vagy szükségük van a pénz a számlák befizetése, hogy fektessenek be az üzleti egy 2% -os. Szeretném használni ezt a médiumot tájékoztatni arról, hogy mi az a megbízható és a kedvezményezett segítséget, és lesz hajlandó felajánlani a hitel. Így kapcsolatba velünk még ma e-mail címen: (bishopjakesloancompany@gmail.com)

Hő - Kép Kft. Pőcze Péter, 2010. január 28. - csütörtök 18:28

Miért nem vesszük komolyan az energiával való gazdálkodást. Miért elégszünk meg fél(látszat) megoldásokkal. Szigeteltetünk, nyílászárót cseréltetünk, fűtést korszerüsítünk befektetünk rengeteg pénz és arra már nem áldozunk, hogy ténylegesen ellenőrizzük a kivitelezők munkáját. Az esetek 60-90% -ában félmegoldások születnek. Nem vesszük figyelembe, hogy minden beavatkozásnak következménye van. A kivitelezést végzők csak a saját területükre figyelnek, nem ismerik, ismertetik az általuk elvégzett munkák következményeit. Milyen hatással, következménnyel jár, mit kellene még tenni a páratartalom növekedése, hőhidak kialakuása, szellőzés hiánya, és még sorolhatnám. Ha már mérhetővé tesszük a fűtést, miért nem oldjuk meg a tényleges szabályozást. Miér nem alkalmazunk időprogram kapcsolós szobatermosztátot, és vezérelhető motoros szelepeket. Ezekre a godokra ad válszt, javaslatot, ajánlatot A Hő - Kép Kft. Nem egybeírva, az egy másik cég. Kérjen tanácsot, Hőkamerás mérést korszerüsítés előtt, majd győződjön meg az elvégzett munka minőségéről. Állunk rendelkezésére. Üdvözlettel Pőcze Péter

Sasvári Jánosné, 2010. január 19. - kedd 23:28

Kedves hozzászóló aki jan.18.-án 16:08-kor írta le a véleményét, természetesen névtelenül. Valószínü a boosterrel kapcsolatban nem kapta meg a szükséges információt. Attól,hogy felteszi a gázkazánra természetesen nem is fog csökkenni a számlája.Szerelővel be kell méretni a felszerelés előtt is és csak utána tudja beállítani a szükséges paramétereket, ahhoz, hogy valóban csökkenjen a számla összege. Természetesen ez is 3.000 ft.-ba került nekem is , de a következő számla már kevesebb volt nálam. Egyébként én nem árulok semmit, pusztán segíteni szerettem volna, sajnálom, hogy úgy mond véleményt, hogy nem járja körbe az adott témát. Ha kérdése van szívesen válaszolok és a nevemet is adom hozzá. üdvözlettel:Sasvári Jánosné e-mail címemet a hozzászólásom alján találja.

Én, 2010. január 18. - hétfő 16:08

Hát én is használtam az eredeti turbo boostert,szerintem az csak akkor csökkent árat ha az ember bebeszéli magának.Ez olyan mint a shopos áruk.Vagy is csak annak csökkent aki elbírja adni.

Sasvári Jánosné, 2010. január 17. - vasárnap 18:00

Köszönjük szépen a jó tippeket , de én még szeretném kiegészíteni a saját tapasztalatommal. két évvel ezelőtt szereltettem fel a lakásunkba turbo booster, mellyel a gázfűtés számláját 5-20 % között lehet csökkenteni. Nálunk nagyon jól működik és már sok ismerősömnek ajánlottam . Nem csak fűtés számla csökkentésére lehet használni, hanem olcsóbban tudsz autózni és a káros anyag kibocsátása is szinte nullával egyenlő . / mérési jegyzőkönyvekkel tudom igazolni. / Magyar termék és szinte bárki számára megfizethető. Nagyon vigyázz, mert az interneten is árulják, csak az ára a rendes árnál 4x kerül többe. Szívesen küldök e-mailben bárkinek ismertetőt a termékről. e-mail címem : erzsivadkert@freemail.hu

Kommentek

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Kevesebb az ittas sofőr

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

Alkopro, 2020. április 03.

Ha szeretne nyugodt szívvel a volán mögé ülni, akkor célszerű lehet az alkoholszonda beszerz...

Futószalagon itélik el az ittas vezetőket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza