Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Mintakereskedőket talált a fogyasztóvédelem

Munkatársunktól, 2009. december 15. - kedd 15:56
Címkék: fogyasztóvédelem, ellenőrzés, kereskedő, vpop
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Nyolc hatóság fogyasztóvédelmi akciójában a fogyasztóvédők azt tapasztalták, hogy az elmúlt két hét adatai alapján negyvenöt százalékra csökkent a jogsértések aránya - mondta Wittich Tamás, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatója.A Csillagszóró III. fogyasztóvédelmi akció tapasztalatai alapján a főigazgató kiemelte: a "célzottan" bevizsgált tíz játékból még mindig nyolc volt veszélyes, a karácsonyi fényfüzérek esetében pedig a tavalyi nyolcvan százalékos veszélyes termék arány huszonöt százalékra csökkent.

MTI
Elkobzott és a laboratóriumi vizsgálatok alapján betiltott árukat nézeget Kathi Attila, az NFH- és Sipos Jenő, a VPOP szóvívője

A kormányszóvivői tájékoztatón Wittich Tamás elmondta: a textiltermékek összetételének ellenőrzésekor kiderült, hogy a száz százalék pamutnak hirdetett áruk egy részében más anyagot is találtak. A főigazgató hangsúlyozta: a vásárlás során figyelni kell arra, hogy a karácsonyi akciós termékeket valóban akciós áron adják-e a kereskedők.

A szezonális termékek (például a szaloncukor, a Mikulás-csoki, vagy a csoki gömbök) ellenőrzésével kapcsolatban Wittich Tamás megemlítette: a figurális áruk rendben voltak, viszont a kakaóporok esetében előfordult, hogy más volt az áru összetétele, mint amit a csomagolásokon feltüntettek.

MTI
A felügyelő próbavásárlás után ellenőrzi a mérleget egy pecsenyesütőnél

Kedvező tapasztalatként említette Wittich Tamás, hogy a kitelepült karácsonyi vásárokon a kereskedők többsége betartja a szabályokat, viszont egy-két helyen még ügyeskednek, így például a tálcával együtt mérik meg a sültkolbászt.

Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) szóvivője elmondta, hogy a józsefvárosi és más ismert piacokon még mindig jelentős számban vannak hamis áruk. Tapasztalták azt is, hogy ezek a piacok áruelosztóként is működnek, ezért előfordulhat, hogy a "normálisnak" tűnő boltokba is hamisítvány kerül.

MTI
A VPOP munkatársa egy lefoglalt petárdát mutat meg a józsefvárosi piacon

A VPOP szóvivője kitért arra, hogy az évvége felé közeledve egyre inkább a petárdák és tűzijátékok ellenőrzésére koncentrálnak. Fontosnak nevezte a depók, útvonalak feltérképezését, és azt tanácsolta, hogy lehetőleg megbízható helyen vásároljanak majd ilyen termékeket a vásárlók.

A parfümök, kozmetikumok ellenőrzésére vonatkozó kérdésre válaszolva elhangzott, hogy a fogyasztóvédelmi laboratóriumban rendszeresen vizsgálják a kozmetikumokat. A termékek egy részénél az összetevőkkel gond van, a vámosok pedig gyakran foglalnak le piacok környékén hamisított parfümöket.

MTI
Szollár Domokos egy elkobzott hamis videokamerát tart a kezében

Szollár Domokos kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy a kormány az elmúlt egy évben több intézkedést is hozott a fogyasztóvédelem növelésére. Ezek között említette, hogy a kabinet egységesítette a korábbi évek szabályozását, köztük a fogyasztóvédelmi törvényt. A kormányszóvivő kiemelte: a kormány átültette a tisztességtelen kereskedelemre vonatkozó európai uniós irányelvet a hazai szabályozásba.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Ivett, 2019. június 23.

https://www.kerekparcity.hu/elektromos-pedelec-kerekpar...

Városi kerékpározás, kerékpárkülsők

Mária Ádám, 2019. június 21.

A nevem Mária Ádám, Magyarországról, egyedülálló szülő, mielőtt a férjem meghalt volna, ...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

Barcsák Lászlóné, 2019. június 16.

Azt szeretném tudni, hogy lehet egy hirdetett üzletet ellenőrizni hogy valóban nem piramissal ke...

MLM vagy piramisjáték?

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés