Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Netszolgáltatókat vizsgál jövőre az NHH

Munkatársunktól, 2009. december 14. - hétfő 14:27
Címkék: szolgáltató, ellenőrzés, internet
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) jövőre kiemelt feladatként kezeli a le- és feltöltési sebesség internetszolgáltatók általi lassítását, illetve korlátozási gyakorlatát, valamint az árukapcsolások ellenőrzését - közölte a hatóság.Jövőre fokozottan vizsgálják az egyedi előfizetői szerződéseket, a hibaelhárítást, az emelt díjas számok használatának, valamint a roamingrendeletben előírt kötelezettségek betartását. Piacfelügyeleti tevékenység keretében kísérik figyelemmel a hírközlési piac változásait, elemezve is azokat. Ha szükséges, jogalkotási lépéseket is kezdeményeznek.

A piacfelügyeleti tevékenység részeként ellenőrzik a szolgáltatások minőségét, a fogyasztók érdekeit védő garanciális szabályok érvényesítését, és a hírközlési végberendezések forgalmazását is. A terv az NHH Tanácsa által hozott határozatok betartásának ellenőrzését is tartalmazza.


Sok a panasz a letöltési sebességre

A hatóság az ellenőrzések keretében jogsértés feltárásánál, a fokozatosság elvét betartva felhívás kiadásával teszi lehetővé, hogy a szolgáltatók önkéntes jogkövetéssel tegyenek eleget a szabályoknak.

Az NHH piacfelügyeleti tevékenysége keretében 2008-ban kétszáztizenöt bírságoló határozattal 206,3 millió forint bírságot, 2009 első félévében pedig 170 bírságoló határozattal 91 millió forint bírságot szabott ki.

Forrás: MTI
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

becsapott ügyfél, 2013. május 27. - hétfő 13:06

Ugyan ezt tette Vodafone! Már 4 éve zaklat végette a Justitia és az EOS behajtó.Nem tágítanak! A nem létező és a volt hanyag szolgáltatásért milyen jogalapon mernek zaklatni?

Ilkovics László, 2013. május 26. - vasárnap 09:35

Tisztelt Hölgyem/ Uram! Szeretnék érdeklődni mobil internettel kapcsolatosan. Telenornál vagyok számlás előizető okos tarifa csomagom van ami tartalmaz 90 mega multimédiás adat forgalmat amit nem használok fel. A böngészés, e-mailezés, facebook használata korlátlan azaz nem számit bele a 90 mega-ba de nem ezt tapasztalom mert rövid időn belül küldik a sms-t hogy elfogyott az adat keretem és sebesség lasítanak. Mit lehet tenni és hova lehet fordulni , hogy ezt kivizsgáják? Tisztelettel:Egy panaszos ügyfél!

Kommentek

Á. Balázs, 2020. január 22.

Üdv! Nekünk a Baliner Bt.-ről van nagyon rossz véleményünk. Nem teljesítették határidőre a...

Ablakcsere buktatókkal

Mr. George Anderson, 2020. január 22.

Üzleti kölcsönt keres? Személyi kölcsönök, lakáscélú kölcsönök, autó kölcsönök, di...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

bishop berry smith, 2020. január 21.

Helló Szüksége van pénzügyi kölcsönre, ingatlanbefektetésre, autókölcsönre, adósságkons...

Menekülés a UPC-től

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza