Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Tanácsok fenyőfa vásárlásához

Munkatársunktól, 2009. december 14. - hétfő 11:47
Címkék: ünnep, vásárlás
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Mindannyian sokáig pompázó, az ünnepet tűhullás nélkül túlélő fenyőfát szeretnénk. A fenyőfa vásárlása, tárolása, gondozása során azonban nekünk is oda kell figyelni néhány alapvető dologra.Nincs annál nagyobb bosszúság, ha kiválasztott fánk már díszítése során is leveleit hullatja, karácsony másnapjára pedig sárgulni kezd, vagy teljesen elszórja tűleveleit.

A legelterjedtebb karácsonyfa ma is a lucfenyő, olcsósága miatt. Tűleveleit egy jól fűtött lakásban azonban igen hamar elhullatja. A fekete fenyő kevésbé elterjedt, pedig levelei intenzív fűtés mellett is csak később hullatja le. Sokak számára visszatetsző azonban, hogy tűlevelei jóval ritkábbak.

MTI
Karácsonyra készülnek a fenyőfatermesztők

A normann fenyő általában jóval drágább, leveleit azonban elszáradva sem hullatja le. Közepes árkategóriában választhatjuk az ezüstfenyőt, amely rendkívül szúrós ágai miatt nehezen díszíthető, cserébe viszont tartósan megőrzi tűleveleit.


Praktikus tanácsok:

1. Mérlegeljük előre, milyen fafajtát szeretnénk választani, ha nem boldogulunk, kérdezzük az eladót.

2. A fenyő kiválasztásakor érdemes tönkjét a földhöz ütni. Ha tűlevelek hullanak le róla, akkor ne vásároljuk meg, mert az a fenyő már nem friss.

3. Ugyancsak tesztelhetjük a fenyő frissességét azzal, hogy a tűlevelét óvatosan meghajlítjuk. Ha az nem rúgja vissza magát, hanem behajlik, vagy törik, - elkezdődött a kiszáradás folyamata.

4. Feleslegesen ne vegyünk túl magas fát, nem ez lesz családszeretetünk "mutatója", később viszont annál több felesleges hulladékot eredményezhet.

5. A fát a szoba hűvösebb részén helyezzük el, lehetőleg ne kályha vagy radiátor mellé. Lehetőség szerint gondoskodjunk arról, hogy törzsének alja vízben legyen.

6. Ha élő gyökérzettel vásárolunk fát, akkor tartsuk szem előtt azt, hogy minél nagyobb a fa, annál nehezebben fogja viselni az átültetést. Élő fát szobahőmérsékleten két hétnél tovább tartani nem szabad.

7. A vásárolt fát ne vigyük be azonnal a meleg lakásba. Ha lehetőségünk van rá, tegyük a kintinél kissé melegebb helyiségbe (kamrába, nyári konyhába) egy-két napra.

A fenyőfavásárlásról bővebben itt olvashat:
Így vegyünk szép karácsonyfát!
Fenyővásárlás zöld szemmel

Forrás: Fome
 

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Mrs Bertha, 2018. április 19.

Helló, ez a PATRICIA BERTHA LOAN COMPANY. Ebben a Társaságban élethű lehetőségeket adunk köl...

Telefonok a szervizben

pisti, 2018. április 18.

Ma költöztünk az alábbi céggel:http://koltoztetunk.com/


...

Kezdő költözők, profi költöztetők

Saja János, 2018. április 14.

Üdv! Hát engem is megtaláltak! :-)
Startaprón hirdettem. Gyanús lett a kuncsaft!
...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés