Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hormonháztartást boríthat a népszerű kozmetikum

Munkatársunktól, 2009. december 09. - szerda 11:33
Címkék: kozmetikum, egészség, mérgezés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Dán Fogyasztóvédelmi Tanács szerint a piacvezető márkák, mint például a Nivea és a Biotherm bőrápoló termékei gyanús összetevőket tartalmaznak.A Nivea termékeiről kiderült, hogy nem kevesebb, mint négyféle olyan alkotóelem található bennük, amelyek az Európai Unió listáján gyanús - a hormonális egyensúlyra veszélyes - komponensek között szerepelnek.

Az utóbbi két hétben a Dán Fogyasztóvédelmi Tanács arra kérte a fogyasztókat, hogy jelentsék az olyan bőrápoló termékeket, amelyek tartalmaznak potenciálisan hormonzavart okozó anyagot. Ennek eredményeként több mint négyszáz termékről érkezett bejelentés.

A listát a Nivea vezeti huszonnyolc termékkel, ezek között férfi naptejek és arckrémek is találhatók. A Biotherm termékek közül nyolcra érkezett bejelentés, férfi és női kozmetikai cikkekre egyaránt.

A tanács egyik tagja, Vagn Jelsoe meglepődött, hogy a vásárlók milyen nagy lelkesedéssel fogadták a felhívást. "Ez is azt bizonyítja, hogy a téma érdekli a vásárlókat, és igen súlyos probléma a hormonzavart okozó kozmetikumok ügye. A cégeknek és a politikusoknak most igazán fel kell kötniük a gatyájukat, és meg kell akadályozniuk az ártalmas kozmetikai szerek forgalmazását."

MTI
Nivea bőrápoló krémek dobozai a Beiersdorf német vegyipari konszern gyártósorán Hamburgban

Eddig a Nivea nem reagált a történtekre, a Biotherm anyavállalata, a L'Oreal viszont így nyilatkozott e-mailben: "Termékeink csak megengedett összetevőket tartalmaznak. Az a tény, hogy egy termékben található olyan összetevő, amely szerepel az önök által említett - potenciálisan hormonzavart okozó anyagokat tartalmazó - EU-s listán, még nem jelenti azt, hogy a termék valóban káros hatással van a hormonrendszerre."

Forrás: Tudatos vásárló
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

Nyomorék ParkFerr, 2020. szeptember 19.

Na most azért azt tegyük hozzá, hogy magánterületen ez egy teljesen elfogadható dolog, HA ki v...

Fizetős parkolás a Penny Market előtt

kizsgé, 2020. szeptember 02.

Én általában nyeremény játékokon veszek részt állítólag. Mindig hatalmas összegeket nyere...

Nigériai csalások: még mindig lesik hirdetéseinket

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza