Kétes áruk

Szavazás

Árgép - Keresd a legolcsóbbat!Kövesd a Fogyasztókat a twitteren!
Fogyasztók.hu RSS

Hormonháztartást boríthat a népszerű kozmetikum

Munkatársunktól, 2009. december 09. - szerda 11:33
Címkék: kozmetikum, egészség, mérgezés
Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

A Dán Fogyasztóvédelmi Tanács szerint a piacvezető márkák, mint például a Nivea és a Biotherm bőrápoló termékei gyanús összetevőket tartalmaznak.A Nivea termékeiről kiderült, hogy nem kevesebb, mint négyféle olyan alkotóelem található bennük, amelyek az Európai Unió listáján gyanús - a hormonális egyensúlyra veszélyes - komponensek között szerepelnek.

Az utóbbi két hétben a Dán Fogyasztóvédelmi Tanács arra kérte a fogyasztókat, hogy jelentsék az olyan bőrápoló termékeket, amelyek tartalmaznak potenciálisan hormonzavart okozó anyagot. Ennek eredményeként több mint négyszáz termékről érkezett bejelentés.

A listát a Nivea vezeti huszonnyolc termékkel, ezek között férfi naptejek és arckrémek is találhatók. A Biotherm termékek közül nyolcra érkezett bejelentés, férfi és női kozmetikai cikkekre egyaránt.

A tanács egyik tagja, Vagn Jelsoe meglepődött, hogy a vásárlók milyen nagy lelkesedéssel fogadták a felhívást. "Ez is azt bizonyítja, hogy a téma érdekli a vásárlókat, és igen súlyos probléma a hormonzavart okozó kozmetikumok ügye. A cégeknek és a politikusoknak most igazán fel kell kötniük a gatyájukat, és meg kell akadályozniuk az ártalmas kozmetikai szerek forgalmazását."

MTI
Nivea bőrápoló krémek dobozai a Beiersdorf német vegyipari konszern gyártósorán Hamburgban

Eddig a Nivea nem reagált a történtekre, a Biotherm anyavállalata, a L'Oreal viszont így nyilatkozott e-mailben: "Termékeink csak megengedett összetevőket tartalmaznak. Az a tény, hogy egy termékben található olyan összetevő, amely szerepel az önök által említett - potenciálisan hormonzavart okozó anyagokat tartalmazó - EU-s listán, még nem jelenti azt, hogy a termék valóban káros hatással van a hormonrendszerre."

Forrás: Tudatos vásárló
  

Szóljon hozzá:

 

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Kommentek

liza, 2019. október 22.


Üdvözlet mindenkinek, Liza vagyok, aki magyar vagyok, és csak egy nagyon üdvözlettel sz...

Patika trükk

liza, 2019. október 22.


Üdvözlet mindenkinek, Liza vagyok, aki magyar vagyok, és csak egy nagyon üdvözlettel sz...

Nincs tartozásom, de feketelistán vagyok...

Mr. Richard Cosmos, 2019. október 22.

Szüksége van hitelre? személyi kölcsönök? üzleti kölcsönök? karácsony kölcsön? jelzálo...

Virágzik a használtcikk-kereskedelem

digibiz.hu
Keleti és nyugati online óriások Szófiában Keleti és nyugati online óriások Szófiában Október 26-27-án rendezték meg a WebIt Expo nevű innovációs kiállítást,...

Feljelentő

1222, 2012-10-12 13:41:00+02

"Marianna házat vásárolt, ám a gázszolgáltató addig nem hajlandó visszakapcsolni a szolgáltatást, míg az előző tulajdonos által felhalmozott tartozást ki nem egyenlíti. "

Kifizettetné a volt lakó gáztartozását az új tulajjal a szolgáltató

1222, 2012-10-03 17:31:00+02

"Miklóst is felkeresték az egyik közműszolgáltató munkatársai, hogy lecseréljék mérőóráját. A történetet nyilván önök is kitalálták: sérülést találtak a mérőn, majd érkezett a több százezres csekk. "

Sérült plombát találtak, feljelentették áramlopásért

0, 2012-09-28 15:51:00+02

"Viktor úgy véli, felfedezett egy kereskedői trükköt, ami a vásárlók árérzékenységére és egyben felületes vásárlási szokásaira épít. Ön találkozott már hasonlóval?"

Árcímkés megtévesztés a hiperekben
Pharrell Williams Pharrell Williams Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa...
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés